Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nestanak signala.....

[es] :: Wireless :: Nestanak signala.....

[ Pregleda: 2345 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Elmir Becirovic

Član broj: 99114
Poruke: 74
91.191.10.*



Profil

icon Nestanak signala.....03.01.2008. u 15:02 - pre 171 meseci
Imam jedan jaaako cudan problem.....Ako je vrijeme hladno ili toplo....sve mi radi ok, medjutim ako se vrijeme mijenja imam problem sa signalom....on u toku dana nestaje....i onda nakon nekog vremena dodje (danas je nestao oko 11h, a dosao oko 15h).......Znate li u cemu bi mogao biti problem????? Inace kad sve radi, na baznoj imam signal od -75dbm, samo ja imam ovaj problem........ Koristim Access Point (D-Link DWL-G700AP), oko 2 metra kabla od antene do AP-a i nekih 20 metara mreznog kabla.......

Mijenjao sam firmware na AP-u, nije pomoglo.....

Udaljenost izmedju mene i bazne je izmedju 80 i 100m

[Ovu poruku je menjao Elmir Becirovic dana 03.01.2008. u 18:45 GMT+1]
 
Odgovor na temu

hello86
pvo

Član broj: 141413
Poruke: 88
195.252.79.*



Profil

icon Re: Nestanak signala.....05.01.2008. u 03:36 - pre 171 meseci
pogledaj specifikaciju uredjaja...tu treba da pishe koja je radna temperatura tom uredjaju...mozda je bila visoka temperatura pa se uredjaj zabagovao...
 
Odgovor na temu

Elmir Becirovic

Član broj: 99114
Poruke: 74
91.191.10.*



Profil

icon Re: Nestanak signala.....05.01.2008. u 12:20 - pre 171 meseci
U svakom slucaju prvo hvala na replyu.....


Uredjaj se nije zabagovao zbog temperature....ovo mi se desava pri svakoj promjeni vremena....temperatura na kojoj AP moze da radi je izmedju -65C do +70C.......

Da li bi problem mogao biti do kondenzovanja vlage u konektorima????
 
Odgovor na temu

hello86
pvo

Član broj: 141413
Poruke: 88
195.252.79.*



Profil

icon Re: Nestanak signala.....06.01.2008. u 14:26 - pre 171 meseci
pre mislim da je u anteni.koju antenu imash?ako je yagi pogledaj na njoj dali ima dve rupice na zadnjoj strani antene,ako nema...bushi ih...
 
Odgovor na temu

tox master
RS

Moderator
Član broj: 57200
Poruke: 2665
87.250.122.*



+110 Profil

icon Re: Nestanak signala.....07.01.2008. u 07:43 - pre 171 meseci
pozdrav

nisi rekao koja je antena u pitanju ali je definitivno do antenskog sistema jer je nemoguce da tako blizu ap-a imas tako slab signal.
na toj udaljenosti sa tom duzinom kabla do antene bez obzira kakvu antenu imas (usmerenu) trebao bi da imas signal od minimum -55- -60db.
proveri ti sve konektore a moguce je da je uslo vlage i feed posto pretpostavljam da koristis "nas" grid.
kako su ti konektori zasticeni (onaj kod antene) ili su goli?

pozdrav
 
Odgovor na temu

hello86
pvo

Član broj: 141413
Poruke: 88
195.252.79.*



Profil

icon Re: Nestanak signala.....07.01.2008. u 20:27 - pre 171 meseci
trebash josh neshto da uradish kad ti nestane net...kontaktiraj nekog ko isto koristi wireless i ko se kachi na taj isti predajnik...i pitaj dal on ima net...postoji mogucnost da i predajnik "ispada"...
 
Odgovor na temu

[es] :: Wireless :: Nestanak signala.....

[ Pregleda: 2345 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.