Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Skrolovanje pomocu DirectDraw

[es] :: 3D programiranje :: Skrolovanje pomocu DirectDraw

[ Pregleda: 2720 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

glorius
Damir Nikolic
C++ developer
SR

Član broj: 4366
Poruke: 428
*.vdial.verat.net

ICQ: 208550327


+14 Profil

icon Skrolovanje pomocu DirectDraw22.09.2003. u 23:47 - pre 235 meseci
Da li neko zna kako omoguciti skrolovanje slike u DirectDraw-u( 8 ). Koliko sam ja provalio, ima neke veze sa Clipping - om. Slika, cim izadje iz granica prozora nestane. Kod GDI-ja to nije slucaj ( mada, raditi u GDI-ju nesto kompleksnije, smesno je i pomisliti :) ).
EOF
 
Odgovor na temu

tosa
上海, 中国

Član broj: 1811
Poruke: 1339
*.vdial.verat.net

ICQ: 14293955
Sajt: https://github.com/milost..


+46 Profil

icon Re: Skrolovanje pomocu DirectDraw24.09.2003. u 17:22 - pre 235 meseci
Mozes da napravis veliki surface (ili vise njih), pa da ga blitujes na ekran -
tacnije samo deo koji se trenutno vidi. Pomeranjem ofseta tog surface-a dobijas
skrol. Sve zavisi od tipa programa/skrolovanja...

pozdrav,
 
Odgovor na temu

glorius
Damir Nikolic
C++ developer
SR

Član broj: 4366
Poruke: 428
*.vdial.verat.net

ICQ: 208550327


+14 Profil

icon Re: Skrolovanje pomocu DirectDraw25.09.2003. u 00:00 - pre 235 meseci
Hvala! Ja sam mislio da postoji neki laksi nacin. Mada, ako si radio u DDraw-u ( ja sam u DirectX8, CDisplay i CSurface) bitmapa, cim malo izadje sa ekrana ona nestane cela kolika god da je (!?). Pa zasta onda sluzi onaj Clipping, konkretno InitClipper f-ja koja mora da postoji ako radimo u windowed rezimu ?


EOF
 
Odgovor na temu

[es] :: 3D programiranje :: Skrolovanje pomocu DirectDraw

[ Pregleda: 2720 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.