Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako okačit FB2 bazu na delphi

[es] :: Firebird/Interbase :: Kako okačit FB2 bazu na delphi

[ Pregleda: 2345 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Kako okačit FB2 bazu na delphi06.12.2007. u 09:27 - pre 175 meseci
Imam Delphi C# 2005 i FB2
Kako da ih spojim.
- Dali mogu koristiti konekciju koja je bila za IB, sa Interbase Providerom
- kako preko IDE kreirat DataAdapter sa (4) komandana, ako nije moguće može li mi netko 'ustupit' ogledni kod na osnovu koga bi mogao kreirat DA. FB je instaliran. gds32 je ok, IBoConsole ok, preko IDE očitam table i njihova polja, ali ne mogu kreirat DA.
- Sve je OK ali ne radi i što više čitam manje znam, a na nešto konkretno nikako da naiđem
 
Odgovor na temu

darko_sudarov
ProConto Software doo
Kikinda

Član broj: 89262
Poruke: 136
212.200.34.*



Profil

icon Re: Kako okačit FB2 bazu na delphi07.12.2007. u 10:46 - pre 175 meseci
Ne znam tacno za C# ali verujem da ne moze biti mnogo drugacije od BCB

Ovo je jedna varijanta za konekciju jer ih ima vise u zavisnosti koje komponente koristis

treba ti jedna TSQLConnection komponenta u kojoj definises konekciju

tj-putanju do baze,user name(SYSDBA) ,pass(MASTERKEY), i dijalect(3) i postavis LoginPrompt na false.

Onda za svaku tabelu koju hoces da ocitas ili bilo sta da radis trebaju ti 4 komponente.

1-TSQLDataSet
2-TDataSetProvider
3-TClientDataSet
4-TDataSource

Mada je ovo vise za forum C#.

Inace mislim da nije dobro aplikaciju bas vezati sa odradjenim komponentama za jednu bazu jer ako se javi potreba da program radi i sa drugom vrstom baze(oracle..) mnogo je teze to preraditi kasnije.





[Ovu poruku je menjao darko_sudarov dana 07.12.2007. u 12:00 GMT+1]
 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.htnet.hr
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako okačit FB2 bazu na delphi07.12.2007. u 18:32 - pre 175 meseci
Nisam riješio ali sam 'prebrodio'
U odnosu na BCB je nešto drukčije. Problem mi je što pomoću IDE ikruženja ne
mogu konstruirat klase (konponente), došao sam do zaključka da je razlog što
koristim isto ime za polje i tablu što se ne sviđa FB-u, ali ja sam ipak
ostao pri svome.
 
Odgovor na temu

darko_sudarov
ProConto Software doo
Kikinda

Član broj: 89262
Poruke: 136
212.200.34.*



Profil

icon Re: Kako okačit FB2 bazu na delphi08.12.2007. u 09:10 - pre 175 meseci
Citat:
došao sam do zaključka da je razlog što
koristim isto ime za polje i tablu što se ne sviđa FB-u, ...



Malo sam razmisljao o ovome sto kazes,nisam imao vremena da probam ali mislim da to nebi smelo da ima veze tj ako je to tako onda se to moze smatrati kao bug,to barem ja tako mislim.

Evo i probao sam
Code:
 select a.a from a 

nesto drugo kod tebe ne valja ovo zaista radi bez problema.
 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.htnet.hr
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako okačit FB2 bazu na delphi09.12.2007. u 08:12 - pre 175 meseci
r^^r֚~&k(u㧡z)g˧hn =vi(1nW^7%z
 
Odgovor na temu

ismilovic
Ivan Smilović
Istra

Član broj: 63197
Poruke: 89
*.htnet.hr
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Kako okačit FB2 bazu na delphi09.12.2007. u 11:14 - pre 175 meseci
Nešto je pošlo po zlu, pa ponavljam

Code:
 select a.a from a 


Ono "a.a" je razlika u odnosu na IB, u IB (a i Paradox preko BDE -
c++Builder) je dovoljno "a"
 
Odgovor na temu

darko_sudarov
ProConto Software doo
Kikinda

Član broj: 89262
Poruke: 136
212.200.34.*



Profil

icon Re: Kako okačit FB2 bazu na delphi10.12.2007. u 08:32 - pre 175 meseci
http://savage.net.au/SQL/sql-99.bnf.html#xref-SELECT
http://savage.net.au/SQL/
http://scott.yang.id.au/2004/0...select-statements-in-firebird/

http://www.ibexpert.info/docum...20Retrieval/SELECT/117663.html


Mislim da treba ipak da prepravis taj sql jer moze da ti kasnije pravi probleme.
Ili pak promeni naziv polja da se ne zove isto :-)



[Ovu poruku je menjao darko_sudarov dana 10.12.2007. u 09:54 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: Firebird/Interbase :: Kako okačit FB2 bazu na delphi

[ Pregleda: 2345 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.