Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Hteo bih da napravim kalkulator

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Hteo bih da napravim kalkulator

[ Pregleda: 2961 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nikolas_bg
Beograd

Član broj: 156367
Poruke: 45
91.150.113.*



+2 Profil

icon Hteo bih da napravim kalkulator30.11.2007. u 18:29 - pre 150 meseci
Hteo bih da napravim kalkulator koji bi (u DOS-u)izgledao ovako :
[7][8][9][+]
[4][5][6][-]
[1][2][3][*][/]
[ 0 ][.][=]

-----------------

i da korisnik moze strelicama da se krece od broja do
broja i pritiskom na Enter , doda izabrani broj na mesto predvidjeno za brojeve.

[Ovu poruku je menjao Nikolas_bg dana 06.12.2007. u 22:17 GMT+1]
 
Odgovor na temu

glorius
Damir Nikolic
C++ developer
SR

Član broj: 4366
Poruke: 428
212.200.239.*

ICQ: 208550327


+14 Profil

icon Re: Hteo bih da napravim kalkulator03.12.2007. u 23:52 - pre 150 meseci
Vidim da nema odgovora, mada nemam ni ja neshto spec da ti kazem...

Do sada nisam probao u konzoli da manipulisem tzv. 'kursorom', koji mozes da pomeras...

Mogao bi da odradis da pamtis red i kolonu u kojoj si pa, kada pomeris 'kursor', obrises ekran i iscrtas opet kalkulator itd...

Tebi je bitan kod rada kalkulatora ( verovatno pomocu nekog steka? )...

Tako da, 'view' ti i nije toliko bitan ali, mozda ti pomogne ono sam napisao oko prikaza ( mada, i nije neko resenje ali probaj za pocetak )...
EOF
 
Odgovor na temu

xeron
Sarajevo

Član broj: 25909
Poruke: 133
*.PPPoE-4663.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Hteo bih da napravim kalkulator04.12.2007. u 12:03 - pre 150 meseci
Za takve stvari se koristila Borlandova graphics.h i conio.h biblioteka. Uglavnom grafika u DOS-u, kontrola kursora pomocu tastature ... Mislim da ih u Devc++ mozes dadati preko Pacman -a posto su nestandardne biblioteke.
if (argc > 1 && strcmp(argv[1], "-advice") == 0) {
printf("Don't Panic!n");
exit(42);
}
 
Odgovor na temu

Nikolas_bg
Beograd

Član broj: 156367
Poruke: 45
77.46.240.*



+2 Profil

icon Re: Hteo bih da napravim kalkulator06.12.2007. u 17:14 - pre 150 meseci
I dalje nemam resenje-ideju...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4867
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+622 Profil

icon Re: Hteo bih da napravim kalkulator06.12.2007. u 19:33 - pre 150 meseci
Šta će ti dva reda jedinica, dvojki i trojki ?

Evo, ja ću ti započeti zadatak, a ti nastavi:
Code:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>

void iscrtaj_tastaturu( int x, int y )
{
   system("cls");

   int i;
   char tasteri[16][4] =
   { "[7]","[8]","[9]","[+]",
     "[4]","[5]","[6]","[-]",
     "[1]","[2]","[3]","[/]",
     "[0]","[.]","[=]","[*]"
   };

   char selekcija[16][4] =
   { "{7}","{8}","{9}","{+}",
     "{4}","{5}","{6}","{-}",
     "{1}","{2}","{3}","{/}",
     "{0}","{.}","{=}","{*}"
   };

   int pozicija = y*4+x;
   strcpy( tasteri[pozicija], selekcija[pozicija] );

   for ( i=0; i<16; i++ )
   {
      printf( "%s", tasteri[i] );
      if ( ((i+1)%4) == 0 )
         printf("\n");    
   }   
}
 
int main(int argc, char *argv[])
{
   int x=0, y=0;
   int  karakter = -1;
   
   iscrtaj_tastaturu( x, y );
   
   while ( karakter != 27 )
   {
      if ( kbhit() )
      {
          switch ( karakter = getch() )
          {
            case 77: if (x<3) ++x; break;
            case 75: if (x>0) --x; break;
            case 72: if (y>0) --y; break;
            case 80: if (y<3) ++y; break;
          }
          iscrtaj_tastaturu( x, y );
      }
   }
   system("PAUSE");    
   return 0;
}


Ja sam ti implementirao kretanje strelicama kroz tablu i izlazak sa ESC.

Tvoje je da isprogramiraš taster ENTER i ono što treba da se odradi (zapamti broj ili operand). Ispis selektovanog broja ili operanda treba da ide na kraju koda za iscrtavanje table.
 
Odgovor na temu

Nikolas_bg
Beograd

Član broj: 156367
Poruke: 45
77.46.240.*



+2 Profil

icon Re: Hteo bih da napravim kalkulator06.12.2007. u 21:17 - pre 150 meseci
Citat:
Šta će ti dva reda jedinica, dvojki i trojki ?

Greska...
Sad sam ispravio.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Hteo bih da napravim kalkulator

[ Pregleda: 2961 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.