Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vrijeme klijent/server?

[es] :: PHP :: Vrijeme klijent/server?

[ Pregleda: 2162 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

danci13

Član broj: 164191
Poruke: 35
213.202.72.*



Profil

icon Vrijeme klijent/server?26.11.2007. u 15:32 - pre 170 meseci
Napravio sam upload na server i u bazu se zapiše vrijeme lokalno na serveru. Kako to vrijeme prikazati točno u klijentu? Tj. Svakom korisniku se treba prikazati vrijeme u njegovoj vremenskoj zoni.
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: Vrijeme klijent/server?27.11.2007. u 10:34 - pre 170 meseci
Ako imas logovanje korisnika, onda mu ostavi parametar za podesavanje vremenske zone. Ako nemas, gledaj IP adresu pa u nekoj do geoIP aplikacija izvuci drzavu/podrucje gdje se nalazi pa odatle saznaj u kojoj je vremenskoj zoni.

:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

danci13

Član broj: 164191
Poruke: 35
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Vrijeme klijent/server?27.11.2007. u 10:44 - pre 170 meseci
>


I kojom onda funkcijom formatiram vrijeme?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4385
212.200.205.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Vrijeme klijent/server?29.11.2007. u 09:23 - pre 170 meseci
Pa pretpostavljam da vreme čuvaš kao unix timestamp (tako je najlogičnije po meni da se čuva). Onda u zavisnosti od vremenske zone na taj broj dodaš/oduzmeš razliku između servera i klijenta (broj sati * 3600) i sa date() prikažeš to vreme.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Vrijeme klijent/server?

[ Pregleda: 2162 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.