Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Lancana lista u c#

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Lancana lista u c#

[ Pregleda: 3582 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
91.150.101.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Lancana lista u c#12.11.2007. u 13:16 - pre 178 meseci
kako se u C# prave dvostruko ulancane liste?
Da li ima neko iskustav sa tim listama?

hvala unapred
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
77.46.156.*



+171 Profil

icon Re: Lancana lista u c#12.11.2007. u 13:37 - pre 178 meseci
Pa imas LinkedList u .NET. Pogledaj ovaj link imas interesantne klase. Inace, mozes i sam da namestis dvostruko uvezane liste, to nije nista specificno za .NET.
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Lancana lista u c#12.11.2007. u 14:44 - pre 178 meseci
Code:

class A {
A prev, next;
}
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
91.150.101.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: Lancana lista u c#12.11.2007. u 17:54 - pre 178 meseci
Code:

   class StateNode
    {
        public int info;
        public StateNode next;
        public StateNode()
        {
            info = 0;
            next = null;
        }
        public StateNode(int x)
        {
            info = x;
            next = null;
        }
    }


Da li ovo moze da funkcionise?

 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
77.46.156.*



+171 Profil

icon Re: Lancana lista u c#12.11.2007. u 18:40 - pre 178 meseci
Pa moze ali to nije bidirectional node, posto imas samo jednu referencu na next. Ne bi da pametujem ali vec imas gotovu klasu u framework-u, ovako svaku klasu da bi 'strpao' u linked listu moras da prosirujes sa interfejsima ako hoces neko genericko resenje ili samo da dodas polja a i nemas iteratore. Mislim da ti je bolje da se zadrzis na LinkedList<T> jer tamo vec imas resenje koje wrapuje tvoje objekte a ne ti rucno da pises. Mada, ne znam sta hoces...

Da zaboravih... jablan ti je napisao primer. Krace ne moze ;)
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
91.150.101.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: Lancana lista u c#13.11.2007. u 09:55 - pre 178 meseci
Ma da to je samo cvor liste, imam i listu StateList nego me je brinulo dal se tako radi sa listama.

hvala puno

Citat:
negyxo: ...ali vec imas gotovu klasu u framework-u, ovako svaku klasu da bi 'strpao' u linked listu moras da prosirujes sa interfejsima ako hoces neko genericko resenje ili samo da dodas polja a i nemas iteratore. Mislim da ti je bolje da se zadrzis na LinkedList<T> jer tamo vec imas resenje koje wrapuje tvoje objekte a ne ti rucno da pises. Mada, ne znam sta hoces...


Jer mozes malo da mi pojasnis? ili jos bolje neki primer ako imas

hvala
 
Odgovor na temu

negyxo
Aleksandar Perkuchin

Član broj: 29751
Poruke: 898
77.46.155.*



+171 Profil

icon Re: Lancana lista u c#13.11.2007. u 19:24 - pre 178 meseci
Evo ovde imas objasnjenje za duplu listu http://www.codeproject.com/csharp/doubly-linkedlist.asp.

Mislio sam da zelis svaku klasu da prosirujes sa prev i next poljima. Zato sam ti napisao ako hoces neko genericko resenje da bi morao da prosirujes sa interfejsima. Drugo genericko resenje je da pravis wraper oko objekta pa onda lepo barats samo sa listom ali ovu implementaciju vec imas u frameworku, tako da ti je bolje da se vec oslonis na postojecu. Onda, sledeca stvar je iterator, koji isto moras da implementiras, mada to je u C# 2.0 lako sa yield naredbom.
Sad kontam da ti zelis izgleda da napises svoju implementaciju u edukativne svrhe. Pa sa srecom.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Lancana lista u c#

[ Pregleda: 3582 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.