Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB 2005 NET - Snimanje u bazu ?

[es] :: .NET :: VB 2005 NET - Snimanje u bazu ?

[ Pregleda: 1779 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
87.250.113.*



Profil

icon VB 2005 NET - Snimanje u bazu ?08.11.2007. u 17:01 - pre 169 meseci
Dali neko moze da mi pomogne s kojim kodom snimam svoje nove unesene rekorde u bazu podataka i s kojim ih brisem.
A tu mi je potreban COD za ucitavanje i slike preko putanje iz baze podataka.

Ovako sam to ja radio nekada u VB.

Private Sub Ucitaj_Click()
On Error GoTo Err_Ucitaj_Click
Dim strFilter As String
Dim lngFlags As Long

strFilter = ahtAddFilterItem(strFilter, "Picture Formats (*.jpg *.jpeg, *.bmp, *.gif)", "*.jpg; *.jpeg; *.bmp; *.gif")

Filename = ahtCommonFileOpenSave(InitialDir:=pathname, _
Filter:=strFilter, FilterIndex:=3, flags:=lngFlags, _
DialogTitle:="Select Picture File")

Me.Putanja = Filename
Me.slika.Picture = Filename

Exit_Ucitaj_Click:
Exit Sub

Err_Ucitaj_Click:
MsgBox "Dati format slike nije moguće učitati ?", vbExclamation, "Poruka"
Resume Exit_Ucitaj_Click
End Sub
[code]

Evo i primer !
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

bunker
Srđan Savković
Smederevo

Član broj: 4495
Poruke: 239
212.5.210.*



Profil

icon Re: VB 2005 NET - Snimanje u bazu ?09.11.2007. u 12:40 - pre 169 meseci
Ne znam zasto si dao ovaj kod, ali on nema mnogo veze sa tvojim pitanjem.

Google: "sql insert" - insert
Google: "sql delete" - delete

Imas i ostalo.

Citat:
A tu mi je potreban COD za ucitavanje i slike preko putanje iz baze podataka.

Nisi rekao da li je web ili win aplikacija, od toga zavisi.

Za dobijanje instance na sliku (bitmap, image) imas staticki metod Image.FromFile(putanja).
Ako radis web aplikaciju onda samo u IMG tagu, atribut src setuj na vrednost "putanja".
Nije važno stići prvi. Važno je prvo da stigneš.
 
Odgovor na temu

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
87.250.113.*



Profil

icon Re: VB 2005 NET - Snimanje u bazu ?09.11.2007. u 15:30 - pre 169 meseci
Naravno da se radi o Windows aplikaciji za koju sam i postavio primer,sve sam rijesio osim ubacivanja slike preko gumba na objekt Picture i da se ta putanja snimi direktno u bazu odakle je uvezena slika,kako bih nakon pregledanja rekordsetova slike ocitavale na osnovu tih putanja.
Ovaj primer sam dao kako sam u VB 6.0 nekada to radio,ali ovaj cod mi sada u NETU ne moze.

Pozdrav !
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: VB 2005 NET - Snimanje u bazu ?

[ Pregleda: 1779 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.