Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kopiranje fajla u directory

[es] :: .NET :: Kopiranje fajla u directory

[ Pregleda: 2203 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.hermes.si.



+1 Profil

icon Kopiranje fajla u directory06.11.2007. u 09:30 - pre 162 meseci
Moze li mi neko objasniti kako mogu kopirati neki file u neki folder?

Npr. file.ja.jpg u folder slike
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory06.11.2007. u 09:36 - pre 162 meseci
Nije ti palo na pamet da pogledaš help?

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/system.io.file.copy.aspx
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.hermes.si.



+1 Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory06.11.2007. u 09:40 - pre 162 meseci
Hvala na uputi, ali ne trazim to sto si ti poslao. Zelim kopirati file koji izaberem sa lokacije xy u directory z.

Ne zelim da kopiram file recimo sa lokacije "C:\test.txt" na lokaciju "D:\test.txt", nego samo sa C:\test.txt u D:\. Problem je sto nikad ne znam sta cu izabrati i zato zelim da ime ostane isto.

Mozda ja nesto nisam skuzio, zato i pitam za pomoc. U svakom slucasju hvala...
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory06.11.2007. u 09:45 - pre 162 meseci
Pa pobogu, nalepi ime izvornog fajla na odredišni folder i to koristi kao parametar za File.Copy().
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.hermes.si.



+1 Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory06.11.2007. u 09:51 - pre 162 meseci
Mozes li molim te to malo pojasniti? Evo ono kako pise u MSDN

If openFileDialog1.ShowDialog() = Windows.Forms.DialogResult.OK Then
FileToCopy = openFileDialog1.FileName
NewCopy = "C:\Documents and Settings\a\My Documents\Visual Studio Projects\1\1\1\1\1\Slike"

If File.Exists(FileToCopy) = True Then
File.Copy(FileToCopy, NewCopy)
End If
End If


 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory06.11.2007. u 10:07 - pre 162 meseci
FileToCopy sadrži celu putanju do izvornog fajla. Iz te putanje izvuci samo ime fajla (koristi klasu Path). Dodaj to ime na kraj NewCopy promenljive. Pozovi File.Copy().

Šta ti tačno nije jasno kod ovog iznad?
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
*.hermes.si.



+1 Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory06.11.2007. u 10:50 - pre 162 meseci
Sada mi je jasno :-). Hvala. Path je bitan:-)
 
Odgovor na temu

android~paranoid

Član broj: 81947
Poruke: 211
212.200.179.*



Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory07.11.2007. u 08:28 - pre 162 meseci
Recimo da ovako nešto uradim:
Code:
     
           OpenFileDialog dlgOpen = new OpenFileDialog();
            if (dlgOpen.ShowDialog() == DialogResult.OK)
            {
                file = dlgOpen.FileName;
                file = Path.GetFileName(file);

                dirAplikacije = Application.StartupPath + "\\";
                dirAplikacije += file;

                if (dlgOpen.CheckFileExists == true)
                {
                        File.Copy(file, dirAplikacije);
                }
            }


Odradi ovo, međutim kad zatvorim ovu formu i ponovo pokušam da je otvorim ja se ponovo konektujem na bazu a on je sad traži na diru gde sam odabrao ovaj fajl. Putanja mi je relativna.
Kako da napravim da mi se samo jednom kači na bazu , jer to radi i u glavnoj formi (odakle se poziva ova)?
Ili ovako da rešim problem ili da mi neko kaže kako da ne menja dir. gde traži bazu (mada ne shvatam što to uopšte radi zbog ovog koda).

Mislim, šta reći !
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory07.11.2007. u 09:27 - pre 162 meseci
Ništa te ne razumem, ali pogledaj atribute InitialDirectory i RestoreDirectory klase OpenFileDialog.
 
Odgovor na temu

android~paranoid

Član broj: 81947
Poruke: 211
212.200.179.*



Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory07.11.2007. u 10:08 - pre 162 meseci
Mislim da je RestoreDirectory ono što mi treba, međutim...

Code:
   
            
            OpenFileDialog dlgOpen = new OpenFileDialog();
            dlgOpen.RestoreDirectory = true;
            if (dlgOpen.ShowDialog() == DialogResult.OK)
            {
                file = dlgOpen.FileName;
                file = Path.GetFileName(file);

                dirAplikacije = Application.StartupPath + "\\";
                dirAplikacije += file;

                if (dlgOpen.CheckFileExists == true)
                {
                        File.Copy(file, dirAplikacije);
                }
            }


Sad kod ne radi, sa exception FileNotFound.
Znači treba mi da se kopira bez promene trenutnog direktorijuma.

Mislim, šta reći !
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory07.11.2007. u 10:58 - pre 162 meseci
Da, zato što File.Copy očekuje punu putanju do izvorišnog fajla, a ti mu uvaljuješ samo njegovo ime.

BTW, čuo si nekad za dibagiranje?
 
Odgovor na temu

android~paranoid

Član broj: 81947
Poruke: 211
212.200.180.*



Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory07.11.2007. u 13:10 - pre 162 meseci
Jasno mi je sad, u slučaju da je RestoreDirectory = true moram mu dati path, inače ne moram.
Zbunilo me to što radi i bez patha, pa sam mislio da i ovo treba da radi samo što na kraju vrati dir.
Mislim, šta reći !
 
Odgovor na temu

01011011
Avanade
CHICAGO, USA

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.ms.com.

ICQ: 45747235
Sajt: www.snailtrail.net


+2 Profil

icon Re: Kopiranje fajla u directory07.11.2007. u 16:08 - pre 162 meseci
Dobro ti je covjek rekao, stavi breakpoint i onda pregledaj sve te vrednosti promenjivih i vidjeces sta se dogadja...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kopiranje fajla u directory

[ Pregleda: 2203 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.