Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP i ubacivanje slike

[es] :: PHP :: PHP i ubacivanje slike

[ Pregleda: 3790 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sonyD
Sony Dikula
Pozarevac

Član broj: 148993
Poruke: 47
213.137.127.*



Profil

icon PHP i ubacivanje slike31.10.2007. u 18:33 - pre 183 meseci
Izvinjavam se na glupom pitanju.
Kako da ubacim sliku u php stranicu tako da ona bude vidljiva?
Na toj stranici imam tekst pa bih hteo i neku sliku.
Kucao sam ovo u php-u od te stranice:

<img src="images/logo.gif" alt="Logo" title=" Logo " border="0" height="57" width="100">

I uvek mi izbaci na vrhu strancie,a nikad unutar nje.

Molim Vas za pomoc.

SonyD
 
Odgovor na temu

webex
Milorad Tošić
Vilin grad

Član broj: 50060
Poruke: 512
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.webex.rs


Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike31.10.2007. u 19:53 - pre 183 meseci
Ne razumem kako na vrhu? Daj ceo kod... ovako će teško neko moći da ti pomogne...
 
Odgovor na temu

u_m
Urukalo Milan
PH

Član broj: 18631
Poruke: 889
*.cri.co.yu.

ICQ: 32554731
Sajt: https://milan.urukalo.com


Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike31.10.2007. u 21:57 - pre 183 meseci
print '<img src="images/logo.gif" alt="Logo" title=" Logo " border="0" height="57" width="100">';
#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}
---------
Moj licni sajt
Moj wap sajt--offline
 
Odgovor na temu

sonyD
Sony Dikula
Pozarevac

Član broj: 148993
Poruke: 47
*.smin.itsisp.net.



Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike31.10.2007. u 22:46 - pre 183 meseci
Pogledajte na slici sta meni treba...
Znaci to je jedna stranica i unesem neki tekst,pa sad ispod teksta hocu da ubacim neku slicicu...
Kad ukucam ovaj kod on je izbaci skroz gore u levom uglu,nije uopste na toj stranici.
Jbg,mozda me ne razumete,ali ovo me ubi.

SonyD
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

webex
Milorad Tošić
Vilin grad

Član broj: 50060
Poruke: 512
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.webex.rs


Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike31.10.2007. u 23:17 - pre 183 meseci
Razumem ja tebe... ali ti verovatno na pogrešnom mestu ispisuješ sliku... sliku stavljaš tamo gde se štampa varijabla TEXT_INFORMATION (niže u kodu ili čak ne mora da bude u tom fajlu).

međutim možeš da ubaciš i tu gore kod za sliku ali ti tada nije potreban print jer niže u kodu verovatno se već štampa (ispisuje)...
 
Odgovor na temu

sonyD
Sony Dikula
Pozarevac

Član broj: 148993
Poruke: 47
*.smin.itsisp.net.



Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike31.10.2007. u 23:28 - pre 183 meseci
Pa napisi mi kako treba da stavim,izvini ako sam dosadan.
Ma razumes ti mene :)

SonyD
 
Odgovor na temu

webex
Milorad Tošić
Vilin grad

Član broj: 50060
Poruke: 512
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.webex.rs


Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike31.10.2007. u 23:39 - pre 183 meseci
Nisi dosadan...

probaj ovako... na kraju tog teksta stavi

Code:
<br><img src='putanja do slike' alt='alternativni tekst' title='alternativni tekst' border='0' height='visina u pixelima' width='širina u pixelima'>


Naravno, u atribute stavi prave vrednosti. Trebalo bi da radi. Ako neće onda probaj da nađeš u kodu gde se ispisuje TEXT_INFORMATION varijabla pa odmah nakon toga ubaci sliku... to bi bilo to.
 
Odgovor na temu

dmn
Nebojša Milić
Minhen

Član broj: 17795
Poruke: 122
*.adsl.alicedsl.de.



+1 Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 11:01 - pre 183 meseci
Čini mi se da razumem kakav je nesporazum u pitanju.
Nisi spomenuo da pokušavaš da ubaciš sliku u OsCommerce. Verovatno se radi od tome da sliku ubacuješ van odgovarajućeg <table> taga, pa se zbog toga ne pojavljuje na željenom mestu nego na vrhu stranice. Dakle treba malo da analiziraš stukturu stranice da bi našao mesto na kojem želiš da ti se slika pojavi, tj. treba da nađeš konkretni <td> tag.
Znam da ti nisam puno pomogao, ali se nadam da sam barem delimično rešio zabunu do koje je došlo.

poz

edit: Inače, kod koji si postavio ne ispisuje nikakav tekst, već samo definiše neke konstante.
 
Odgovor na temu

webex
Milorad Tošić
Vilin grad

Član broj: 50060
Poruke: 512
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.webex.rs


Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 14:48 - pre 183 meseci
Citat:
dmn: edit: Inače, kod koji si postavio ne ispisuje nikakav tekst, već samo definiše neke konstante.


Ja mislim da je ovo language fajl osCommerca... ako jeste onda itekako ispisuje tekst...
 
Odgovor na temu

dmn
Nebojša Milić
Minhen

Član broj: 17795
Poruke: 122
*.adsl.alicedsl.de.



+1 Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 15:05 - pre 183 meseci
Heh...pa nisam koristio OsCommerce, ali znam ponešto o PHP-u :)

U navedenom fajlu se definišu konstante, koje ispisuje neka druga skripta. I u principu ne bi ništa pomoglo da se vrše bilo kakve izmene u ovom fajlu.
(naravno osim kada bi konstantu TEXT_INFORMATION editovao tako da prikazuje sliku, ali to baš i nije poželjno)


[Ovu poruku je menjao dmn dana 01.11.2007. u 16:35 GMT+1]
 
Odgovor na temu

sonyD
Sony Dikula
Pozarevac

Član broj: 148993
Poruke: 47
*.smin.itsisp.net.



Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 15:33 - pre 183 meseci
I sta sad da radim? Jeste language fajl.Da uprostim...hteo bi da napravim 2-3 stranice u php-u i da u njih ubacim tekst i slike,a naravno da te stranice budu vidljive kada covek udje na sajt.Ja ovo sto editujem to su vec postojece stranice sto su bile u njemu.Kontakt,O nama itd...ali mi stvara problem zato sto ne mogu da ubacim slike,tekst mogu



Znaci hocu da napravim stranice i da one budu vidljive u kategoriji informacije,nista vise.Vi sigurno to znate,ja nemam veliko iskustvo u ovome,kako i dosta ljudi.Ili recite sta treba da Vam posaljem pa da mi pomognete ako mozete.
Pozdrav i hvala unapred na razumevanju.
SonyD
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

webex
Milorad Tošić
Vilin grad

Član broj: 50060
Poruke: 512
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.webex.rs


Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 15:48 - pre 183 meseci
A zašto onda menjaš language fajl? Zar u osCommerce administraciji ne postoji opcija da dodaš novu stranu?
 
Odgovor na temu

sonyD
Sony Dikula
Pozarevac

Član broj: 148993
Poruke: 47
*.smin.itsisp.net.



Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 15:58 - pre 183 meseci
Pa nisam naisao na to,stvarno nisam
SonyD
 
Odgovor na temu

sonyD
Sony Dikula
Pozarevac

Član broj: 148993
Poruke: 47
*.smin.itsisp.net.



Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 16:21 - pre 183 meseci
Imam opciju da dodam kategoriju,npr. Komponente,ali nisam naisao da mogu da dodam nezavisnu stranicu.
SonyD
 
Odgovor na temu

sonyD
Sony Dikula
Pozarevac

Član broj: 148993
Poruke: 47
*.smin.itsisp.net.



Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 18:18 - pre 183 meseci
I sta sad da radim?
SonyD
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
77.46.244.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 18:40 - pre 183 meseci
Upoznaj se malo s PHPom pa odradi to šta ti treba, ili nađi nekog ko će to da uradi za tebe (obično za neku nadoknadu)

@webex: Naredba define definiše konstante, ne ispisuje tekst.

p.s. Mislim da je ova tema zaslužila da bude premeštena u Web aplikacije jer koliko vidim sve je dalja i dalja od PHP-a. Kolege moderatori?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

sonyD
Sony Dikula
Pozarevac

Član broj: 148993
Poruke: 47
*.smin.itsisp.net.



Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 19:00 - pre 183 meseci
Ma nije sporno...ako ima neko ko hoce da pomogne,neka se javi,naravno da cu platiti.
Pozdrav
SonyD
 
Odgovor na temu

webex
Milorad Tošić
Vilin grad

Član broj: 50060
Poruke: 512
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.webex.rs


Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 19:19 - pre 183 meseci
Citat:
Nemanja Avramović:

@webex: Naredba define definiše konstante, ne ispisuje tekst.



naravno... svestan sam toga... samo što se ta konstanta (u ovom slučaju tekst koji služi za prevod) negde na strani ispisuje (print ili echo)... što znači da je lepo rezonovao kad je hteo da tu ubaci sliku samo što nije znao kako. I da, naravno da o nije dobar metod i da je bolje da nađe u kodu gde se ispisuje ta konstanta pa da nakon nje ubaci sliku...

nadam se da smo se razumeli jer govorimo o istoj stvari a ne razumemo se ;)
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
77.46.244.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: PHP i ubacivanje slike01.11.2007. u 21:43 - pre 183 meseci
OK, razumemo se

Citat:
naravno da cu platiti.


Poslove nudiš u posebnom forumu, ne ovde
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP i ubacivanje slike

[ Pregleda: 3790 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.