Ja sam uzeo 256/128.Problem je sto imam probleme.Covjek jednostavno nije provjerio radi li mi sve to posle instalacije.Dok ja cekam njega ponovo ne mogu a da ne cackam malo sam (toliko godina dial up-a,ne mogu da odolim).
E sad,mozda ima neko da se razumije u ove stvari pa da pitam i ovdje...
Network cable is unplugged.
To mi je kidalo vezu cijeli dan.Po par sekundi uspije da se odrzi (sa prosjecno 30 KB/s downloada) pa onda opet ovo,na svaki sekunde se smjenjuju,do beskonacnosti.
Prvo sam mislio da je kabal od antene do rutera jer postoji ozbiljan razlog da je precvikovan.Ali,izgleda da nije to problem.Lampica za taj signal sa antene radi,kolko mi rece ovaj sto je ugradio,to znaci da signala do rutera ima.
Probao sam sve konektore na razne nacine,okrecao ih,mijenjao ova dva,prikljucivao direktno (bez ove skretnice za tel),prebacivao mreznu na sve slotove,ponovo instalirao drajvere i nista.
Inace sad ne radi uopste.
status: Acquiring network adress
On mi kaze da tih probelam ima kod jos korisnika ovih dana,medjutim,moj drug,200 m od mene je na istoj baznoj stanici naravno,radi mu bez problema cijeli dan.
Takodje,savjetovao me da uradima Repair connection.Danas sam i to uradio jednom (prije njegovog savjeta) i kao je to uspjesno obavljeno.Sad ne moze jer javlja da ne moze da obavi operaciju: Renewing your IP adress.
Zna neko...nesto...?
PS.Telefon je radio ok,ima jako cist zvuk,puno bolji od telekoma do sad.sad pojma nemam da li i to radi...
Potpis!