Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MFC Picture control?

[es] :: C/C++ programiranje :: MFC Picture control?

[ Pregleda: 4695 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon MFC Picture control?09.09.2003. u 23:41 - pre 221 meseci
Interesuje me kako da iskoristim ovu Picture kontrolu (ili bi mozda trebao neku drugu) da nesto nacrtam na njoj.

Pre svega interesuje me sta znace ova svojstva u property dialogu i koje je od njih najpogodnije za Crtanje po kontroli.

1.Frame
2.Rectangle
4.Icon
4.Bitmap
5.EMF

Jel ona uopste objekat, kako da je referenciram (posto je nema u Class Wizardu kad je dodam na formu(a probao sam i iz koda da je dodam kao novi objekat)).

Posle duzeg mucenja nacrtao sam neki okvir na formi umesto nje.

Al ako je ova kontrola korisna stvar kao naprimer PictureBox u .net-u ili javi dobro bi mi dosla.

Isto me zanima kako bi u VC++6 nacrtao bitmap i postavio ga na ovu kontrolu (da ne crtam deo koji je inace stalan (OnPaint) ponovo).
Nesto kao
Code:

private Graphics GetGraphicsObject()
        {
        Bitmap bmp;
            bmp = new Bitmap(this.Width,this.Height);
            Graphics G;
            this.BackgroundImage=bmp;
            G=Graphics.FromImage(bmp);
            return G;
        }

u C#.

Ako neko moze da me uputi malo, bio bih zahvalan. Ne mora sve odgovore da mi da...
Al bar nesto od ovoga.


PS
Nemam help nece da mi radi disk sa msdn-om zato molim vas nemojte da mi kazete da trazim tamo.

Hvala.



 
Odgovor na temu

Beban
Beograd

Član broj: 6351
Poruke: 39
*.ptt.yu



Profil

icon Re: MFC Picture control?10.09.2003. u 23:21 - pre 221 meseci
Uffff...
Ako se dobro sjeccam, izaberi Bitmap u Properties, pa ccess dobiti moguccnost za browse do fajla sa bitmapom. Slika cce se onda jednostavno pojaviti u polju za kontrolu.
Inacce, ova kontrola je (ako se sjeccam, nisam sasvim siguran) tipa CStatic.
 
Odgovor na temu

Spodletela

Član broj: 12336
Poruke: 37
*.dsl.siol.net



Profil

icon Re: MFC Picture control?11.09.2003. u 07:20 - pre 221 meseci
Tako je, a ako ti dosadi, mozes da upotrjebis IPicture interface, koji je sposoban i resizati sliku (naravno sam ces morati da prekalkuliras koordinate) sa Render(...).
 
Odgovor na temu

veljaradenkovic
Velja Radenkovic
Beograd

Član broj: 2977
Poruke: 281
*.ptt.yu

ICQ: 147120023


Profil

icon Re: MFC Picture control?13.09.2003. u 15:15 - pre 221 meseci
Hvala na citanju i odgovoru izabrao sam drugi nacin za to sto treba da uradim al da ne diskutujemo sad o tome...
Jos jednom hvala.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: MFC Picture control?

[ Pregleda: 4695 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.