Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mapiranje za igru u php-u

[es] :: PHP :: Mapiranje za igru u php-u

[ Pregleda: 1739 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mrax
Mladen Mrakovčić
Josipdol

Član broj: 26214
Poruke: 203
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Mapiranje za igru u php-u24.10.2007. u 15:45 - pre 150 meseci
Želim napraviti online igru i treba mi nešto za izradu mape.
Treba biti jednostavno.
Mislio sam da napravim običnu tabelu 10x10 polja i u pozadinu postavim neku mapu npr sveta.
U svakom polju bi se trebala pojaviti slika (ovisno o korisniku koji koristi to polje).
Znači potrebno je da php pročita iz baze koji je korisnik recimo na A1 ili B3 i da se na tom mestu u tablici pojavi njegova slika,ikona ili slično.?
Kako?
________________________________
Dali sa:
php čita bazu......... rezultat je recimo marko
slikaA1$ = marko.gif
echo(slikaA1$); ---------ili nekako drugačije.................koji kod treba da se na tom mjestu prikaže slika iz uslova?
________________________________

<img border="0" src="A1.GIF" width="38" height="40"> MOŽE LI SE OVO ZAMJENITI SA:

<img border="0" src="<?php slikaA1$; ?>" width="38" height="40">

Mrax.....
_________________________
 
Odgovor na temu

dmn
Nebojša Milić
Minhen

Član broj: 17795
Poruke: 122
...58.130.static.cablesurf.de.



+1 Profil

icon Re: Mapiranje za igru u php-u25.10.2007. u 08:45 - pre 150 meseci
Jutros sam nesto bio raspolozen da malo radim PHP pa sam ti uradio jedan primercic.
Vidi prikaceni zip.

Inace da se ja pitam primenio bih malo komplikovanije resenje koje koristi GD biblioteku.

poz

[Ovu poruku je menjao dmn dana 25.10.2007. u 10:25 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

mrax
Mladen Mrakovčić
Josipdol

Član broj: 26214
Poruke: 203
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Mapiranje za igru u php-u25.10.2007. u 13:29 - pre 150 meseci
Upravo sam ovo tražio.
Ja samo ovo uradio na puno komplikovaniji način a učinak je isti samo puno spoiriji.
Ja sam tip koji uvijek ide dužim putem.
Tvoj primjer mi se puno više sviđa.
Što se tiče GD biblioteka to bi bilo puno prihvatljivije pošto bi se slika sama kreirala, samo iskreno
nemam niti malo pojma u vezi kreiranja gif sličica na taj način.
Mislim da će mi ovo zadovoljiti trenutne potrebe za mapom.
Hvala!
Mrax.....
_________________________
 
Odgovor na temu

dmn
Nebojša Milić
Minhen

Član broj: 17795
Poruke: 122
...58.130.static.cablesurf.de.



+1 Profil

icon Re: Mapiranje za igru u php-u25.10.2007. u 13:43 - pre 150 meseci
Drago mi je da ti je posluzilo.

(iako ti ne treba) Prikacen je primer sa kontrolama u vidu dugmica, gde se klikom na dugme lik pomera...sta cu kad sam bio dokon

poz
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

mrax
Mladen Mrakovčić
Josipdol

Član broj: 26214
Poruke: 203
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: Mapiranje za igru u php-u25.10.2007. u 14:13 - pre 150 meseci
E svaka čast.
Više bi mi trebalo da kliknem na polje ,recimo na 4,4 i da vidim ko je na tom polju ako ima više igrača, ili samo prelaskom miša,
ali bi ipak morao kliknuti zbog dobijanja dodatnih mogućnosti.
U tom slučaju bi u svakom polju morala biti slika koja bi se zamjenila nekom drugom ovisno o bazi?

Ja razbijam glavu tjedan dana , a ti samo stisneš prekidač ......:-)
Mrax.....
_________________________
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Mapiranje za igru u php-u

[ Pregleda: 1739 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.