Citat:
~Vojvoda: Jeste li primetili nesto? Programeri kazu da je admin-ima lakse, i ovi obrnuto.
Ne mislim da je tako, evo ja sam programer i lakse mi je da budem programer nego admin.
Citat:
Po mojoj proceni(koja ne mora da bude tacna), teze je programerima, jer kada se stvar malo bolje sagleda. studentima je najteze da poloze programiranja i najvise izbegavaju te predmete.
Ali oni kojima je lakse da poloze uglavnom to ne smatraju teskim poslom. Ucenici vise problema imaju sa matematikom i fizikom nego sa npr. geografijom ili istorijom ali meni je lakse da radim matematiku i fiziku jer me to vise zanima. To koliko je nesto tesko poloziti ne govori o tome kolika je tezina posla gde se to koristi. Mene administracija ne zanima pa bi mi zbog toga to predstavljalo napor.
Citat:
markom: Programeri nemaju dežurstva, obično nisu on-call, itd. Administratorima je to u principu svakodnevica. Npr. kad sam ja dežuran, odlazak u bioskop ume da bude problem.
Tu si potpuno upravu, drugara nema sanse da nagovorimo da ode u bioskop kad je on-call a vikendom nema sanse da ode sa nama na plazu i uvek se zali kad je on-call. Sta ces, priroda posla je takva.