Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Delay u Delfiju

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delay u Delfiju

[ Pregleda: 3080 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

erekoz
John Doe
Beograd

Član broj: 5960
Poruke: 148
*.tvmetropolis.com



Profil

icon Delay u Delfiju02.09.2003. u 08:45 - pre 217 meseci

Postoji li u Delfiju funkcija slicna pascalovom Delay, i ako postoji, koja je?

pozdrav Erekoz
 
Odgovor na temu

erekoz
John Doe
Beograd

Član broj: 5960
Poruke: 148
*.tvmetropolis.com



Profil

icon Re: Delay u Delfiju02.09.2003. u 09:28 - pre 217 meseci

U stvari, meni treba nacin da kazem delfiju da iskulira jedno desetak sekundi pa onda da cita odredjenu datoteku, pa ako neko zna kako to da uradim, samo neka se raspise.

hvala unapred , erekoz
 
Odgovor na temu

goblin
Milan Aleksic
Gtech Belgrade, Sofware Engineer II
Beograd

Član broj: 4055
Poruke: 85
*.beotel.net

Jabber: milanaleksic@gmail.com
Sajt: www.milanaleksic.net


Profil

icon Re: Delay u Delfiju02.09.2003. u 10:50 - pre 217 meseci
Delay kao komanda ne postoji, ali postoji mnogo nacina da se odradi stvar koja ti treba. Evo ti nekoliko:
1. Postavis tajmer na 1000 i cekas 9. iteraciju
2. kombinacija GetTickCount, Appl...Proc..Mess.. i Sleep (otprilike ovako):
Code:

procedure cekaj(intvl : cardinal);
var start: cardinal;
begin
 start := gettickcount;
 while not ((gettickcount - start) = intvl) do //u milisekundama
  begin
   Application.ProcessMessages;
   Sleep(250); //opet u milisekundama
  end;
end;


3. slicno kao malopre samo sto pozivas Now za trenutno vreme umesto API gettickcount

itd... mislim da je dovoljno :)
Don't try to impress me... I'm good !
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.242.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Delay u Delfiju03.09.2003. u 16:53 - pre 217 meseci
Ako koristis goblinov kod moras da budes oprezan sa interfejsom. Kada se zove ProcessMessages onda korisnik moze da klikce po formi sto ti mozda nije pozeljno. Ukoliko ne zelis da korisnik ima tu mogucnost uradi sledece stvari:

Varijanta 1 : Stavi formi Enabled := false pre poziva pauze i Enabled := true posle zavrsetka pauze.

Varijanta 2 : Izbaci ProcessMessages ali onda forma ne odgovara na zahteve za osvezavanje.
 
Odgovor na temu

goblin
Milan Aleksic
Gtech Belgrade, Sofware Engineer II
Beograd

Član broj: 4055
Poruke: 85
*.beotel.net

Jabber: milanaleksic@gmail.com
Sajt: www.milanaleksic.net


Profil

icon Re: Delay u Delfiju04.09.2003. u 00:38 - pre 217 meseci
Priznajem... zaboravio sam na blokiranje interfejsa... izvinjavam se :)

P.S. Mislim da je bolji izbor (1). Bilo bi glupo da se prozor ne iscrtava...
Don't try to impress me... I'm good !
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Delay u Delfiju

[ Pregleda: 3080 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.