Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Treba mi ListBox kontrola koja moze...

[es] :: Visual Basic 6 :: Treba mi ListBox kontrola koja moze...

[ Pregleda: 2464 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

IvanDzGrozni

Član broj: 127001
Poruke: 52
*.yubc.net.



Profil

icon Treba mi ListBox kontrola koja moze...30.09.2007. u 12:41 - pre 184 meseci
...prokazivati chek box i ikone. Ime li neko takvu u svojoj kolekciji??
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Treba mi ListBox kontrola koja moze...30.09.2007. u 19:33 - pre 184 meseci
potrazi na pscode, trazi ownerdrawn listbox ima toga dosta tamo
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Treba mi ListBox kontrola koja moze...04.10.2007. u 22:01 - pre 184 meseci
Pa ne moras traziti nista egzoticno, dovoljna ti je i ListView kontrola iz Microsoft Windows Common Controls kolekcije i njen lvwReport View, sa ukljucenim Checkboxes svojstvom, a ikone ucitavas i za Item i za Subitem preko Icon ili Smallicon svojstava (redni broj ikone iz ImageList kontrole koja se podesi da je izvor ikona za ListView).
 
Odgovor na temu

Rollback
Goran Božinović
Bor

Član broj: 100881
Poruke: 65



+3 Profil

icon Re: Treba mi ListBox kontrola koja moze...11.10.2007. u 20:13 - pre 184 meseci
Gorane kako brises selektovani zapis iz ListView-a?... ovde nisam nasao nista o tome a u MSDN-u takodje nema ni jedan primer brisanja a ima toliko primera za ucitavanje!
Svoje najlepše dane proveo sam noću.
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Treba mi ListBox kontrola koja moze...11.10.2007. u 21:11 - pre 184 meseci
Pa, ukratko prepricano: nadjes index od trenutno selektovanog item-a, i pozoves metodu Remove od kolekcije item-a, tj na kolekciji Items od Listview-a, ili kao u sledecoj proceduri:
Code:

Private Sub BrisiSelektovanItem(ByRef inListView As ListView)
   
   'provera da li uopste ima nesto selektovano
   If inListView.SelectedItem Is Nothing Then Exit Sub
   
   'brisanje selektovanog reda
   inListView.ListItems.Remove inListView.SelectedItem.Index
   
End Sub

a primena je u npr. formi gde imamo jedan CommandButton i jedan ListView:
Code:

Private Sub Command1_Click()
   
   BrisiSelektovanItem ListView1
   
End Sub
 
Odgovor na temu

Rollback
Goran Božinović
Bor

Član broj: 100881
Poruke: 65



+3 Profil

icon Re: Treba mi ListBox kontrola koja moze...11.10.2007. u 22:46 - pre 184 meseci
Eh, sad se stidim shvativsi kako sam mogao da previdim index selektovane stavke.
Zapravo, nisam ni trazio index selektovanog itema jer sam mislio da je dovoljno sto je stavka selektovana te sam se ceo dan vrzmao oko .SelectedItem-a.

Hvala na pomoci.
Svoje najlepše dane proveo sam noću.
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: Treba mi ListBox kontrola koja moze...11.10.2007. u 22:53 - pre 184 meseci
Nije sramota pitati, a narocito ako to pomogne i drugima.

P.S. Ukoliko "ispitujes" neku kontrolu, tj upoznajes se sa njom, obrati uvek paznju na tipove svojstava, koristi ObjectBrowser ...
Microsoft je sve kontrole iz Common kolekcije napravio dosledno, tj. po istim standardima, tako da nema potrebe da za svaku metodu ili svojstvo trazis primer - probaj ako nisi siguran u nesto, moze ti se desiti samo 2 opcije: "pogodio si" i "nisi pogodio"

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

Rollback
Goran Božinović
Bor

Član broj: 100881
Poruke: 65



+3 Profil

icon Re: Treba mi ListBox kontrola koja moze...12.10.2007. u 12:22 - pre 184 meseci
Upravo to; od nedavno koristim ovu kontrolu pa mi je po malo strana. Samim tim sto je za mene nova, drugacije dozivljavam njena svojstva i metode i priznajem da se slabo snalazim sa njom. Recimo kad kotrolu punim podacima, voleo bi da odabrani podatak obrisem sto smo i resili. Voleo bi, takodje da znam i broj unetih redova kao sto u ListBox-u radi svojstvo ListCount. Object Bowser koristim i ne nalazim ono sto ocekujem od nje. Za ListBox.ListCount svojstvo lepo pise komentar: "Returns the number of items"... slican komentar ne nalazim u ni jedno od svojstava ListView-a i ne mogu a da ne pitam nekoga ko ima iskustva sa ovom kontrolom. Konrtola je dosta pedantna i uredna-vizuelno privlacna (sto me i nateralo da je upoznam-ispitam) a koliko je funkcionalna, jos nisam nacisto sa time.

Izvinjavam se sto upadam tako... Ako smatras da ovo treba da ide u New Topc, obrisi pa cu otvoriti Novu temu da o ovome tamo raspravljamo.

Pozdrav i tebi!

P.S. ono sto @IvanDzGrozni trazi i ja mu preporucujem ListView.
Svoje najlepše dane proveo sam noću.
 
Odgovor na temu

Rollback
Goran Božinović
Bor

Član broj: 100881
Poruke: 65



+3 Profil

icon Re: Treba mi ListBox kontrola koja moze...12.10.2007. u 12:42 - pre 184 meseci
Moja nepaznja, nasao sam!

Code:
BrojItema$ = ListView1.ListItems.Count


Pocinje da mi se svidja ova kontrola!
Svoje najlepše dane proveo sam noću.
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
93.86.152.*



+5 Profil

icon Re: Treba mi ListBox kontrola koja moze...18.08.2009. u 16:27 - pre 161 meseci
goranvuc jedno pitanje, da li i kako je moguce ovaj kod

Code:
Private Sub BrisiSelektovanItem(ByRef inListView As ListView)
   
   'provera da li uopste ima nesto selektovano
   If inListView.SelectedItem Is Nothing Then Exit Sub
   
   'brisanje selektovanog reda
   inListView.ListItems.Remove inListView.SelectedItem.Index
   
End Sub


napraviti tako da edituje polje koje selektujemo recimo 2x klikom,unesem tekst i sacuva ga u bazu
probao sam sa

Code:
  inListView.ListItems.Edit inListView.SelectedItem.Index


ali nece
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Treba mi ListBox kontrola koja moze...

[ Pregleda: 2464 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.