Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc oko skrola???

[es] :: Java :: Pomoc oko skrola???

[ Pregleda: 3094 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dragan_bg_88
Dragan Slaveski
Beograd

Član broj: 68739
Poruke: 288
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Pomoc oko skrola???24.09.2007. u 14:14 - pre 178 meseci
Pozdrav svima! Da kazem odma na pocetku da sam pretrazivao forum ali nisam uspeo da nadjem resenje. U pitanju je skrol na JPanel-u. Znaci imam sledeci kod:
Code:

JPanel panel=new JPanel();
    panel.setLayout(null);
    JButton dugme=new JButton("aaa");
    JButton[] dugmici=new JButton[10];
    for(int i=0; i<10; i++){
        dugmici[i]=new JButton("dugme broj: "+i);
        panel.add(dugmici[i]);
        dugmici[i].setBounds(10, i*100, 20, 20);
    }
    JLabel labela=new JLabel("hahaha");
    panel.add(labela);
    labela.setBounds(10, 300, 100,  20);
    JScrollPane skrol=new JScrollPane(panel, JScrollPane.VERTICAL_SCROLLBAR_ALWAYS ,JScrollPane.HORIZONTAL_SCROLLBAR_ALWAYS);
    Container c = getContentPane();
    c.add(dugme);
    dugme.setBounds(10,10,10,20);
    c.add(skrol);
    skrol.setBounds(50, 50,  50, 100);

I on meni sve to lepo prikaze i dugme na formi i dugmice unutar panela, prikazuje i oba skrola, ali skrolovi ne rade??? Stvarno mi je hitno pa bih vas zamolio za konkretan odgovor ili neko drugo resenje. Znaci treba mi da na panel odredjene dimenzije dodajem komponente i da onda kada ih bude bilo vise od dimenzija panela da mogu da skrolujem i da vidim i te koje se inace ne vide. Hvala unapred svima...
 
Odgovor na temu

bgd2500

Član broj: 55912
Poruke: 226
*.finsoft.co.yu.



+7 Profil

icon Re: Pomoc oko skrola???24.09.2007. u 16:36 - pre 178 meseci
panel.setPreferredSize(new Dimension(200, 10*100));
 
Odgovor na temu

dragan_bg_88
Dragan Slaveski
Beograd

Član broj: 68739
Poruke: 288
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Pomoc oko skrola???24.09.2007. u 16:48 - pre 178 meseci
Aha, znaci unapred moram da definisem koje je velicine JPanel unutar JScrollPane-a i da se onda to dobija skrolovanjem. OK Hvala puno...
 
Odgovor na temu

bgd2500

Član broj: 55912
Poruke: 226
*.finsoft.co.yu.



+7 Profil

icon Re: Pomoc oko skrola???24.09.2007. u 16:52 - pre 178 meseci
Koristis null layout, pa jadnicak ;) ne zna koliki moze da bude panel.
 
Odgovor na temu

dragan_bg_88
Dragan Slaveski
Beograd

Član broj: 68739
Poruke: 288
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Pomoc oko skrola???24.09.2007. u 20:14 - pre 178 meseci
Pa jeste, kada sam pokusavao sa FlowLayout onda je radilo, a sa null nece, a meni bas null i treba jer sve mora biti pod konac :)
 
Odgovor na temu

rj444
Radomir Jakovljevic
Beograd

Član broj: 48212
Poruke: 354
*.chello.nl.



Profil

icon Re: Pomoc oko skrola???24.09.2007. u 22:54 - pre 178 meseci
Ako hoces sve pod konac, koristi neki od naprednijih layout-a, kao npr. GridBagLayout, GridLayout ...
 
Odgovor na temu

dragan_bg_88
Dragan Slaveski
Beograd

Član broj: 68739
Poruke: 288
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Pomoc oko skrola???25.09.2007. u 08:41 - pre 178 meseci
A jel moze neki link ka nekim tutorijalima za javine komponente i tako nesto? Ja sam trazio tutorijale za njihovo koriscenje na sun-ovom forumu ali tamo nista ne mogu da nadjem. Ako moze pa da malo prostudiram sve te komponente iz swing-a, neke Layout-e i jos po nesto...
 
Odgovor na temu

Toxter
NS

Član broj: 39393
Poruke: 317
...vl-edge-dnevnik.neobee.net.



+6 Profil

icon Re: Pomoc oko skrola???25.09.2007. u 09:01 - pre 178 meseci
http://java.sun.com/docs/books/tutorial/uiswing/
Sad mu nije nista, ubio si ga k'o zeca...
 
Odgovor na temu

mojo12

Član broj: 136355
Poruke: 221
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Pomoc oko skrola???25.09.2007. u 10:08 - pre 178 meseci
Ima dobra knjiga Swing First Edition na adresi:

http://www.manning-source.com/books/robinson2/swingdoc.zip

Ima objasnjenja o svakoj Swing komponenti ali nije bas za pocetnike u Javi.
 
Odgovor na temu

dragan_bg_88
Dragan Slaveski
Beograd

Član broj: 68739
Poruke: 288
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Pomoc oko skrola???25.09.2007. u 10:21 - pre 178 meseci
Nisam ja bas pocetnik, napravio sam dosta toga u Javi, ali malo slabijem poznajem sta koja komponenta moze. U svakom slucaju dobro ce mi doci ta knjiga kao i oni tutorijali. Hvala puno
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Pomoc oko skrola???

[ Pregleda: 3094 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.