Zdravo svima,
Od kada sam postao bugarski državljanin 2017 god. bio sam još neko vreme aktivan na forumu, a onda sam se izgubio. Do tada sam bio veoma aktivan, nesebično delio sve informacije i odgovarao na poruke. Javio sam se još par puta u poslednje vreme kako bi zatražio informacije za brata i prijatelja. Sve je ovo mali uvod kako bi imao obraza da vas ponovo nešto pitam
.
Od vas tražim samo da me uputite na stranice gde je već pisano na ovu temu koju želim da vas pitam. Da budu koliko-toliko aktuelne i proverene informacije.
Moj brat je 2017 god. dobio udostoverenie za bugarski proizhod iz DABČ na osnovu dedine vojne knjižice. Lično je predao zahtev. Zatim smo nastavili sa ostalom procedurom, počeli smo da skupljamo dokumentaciju, da pripremamo za prevod i legalizaciju, ali je brat zbog određenih privatnih razloga privremeno stao sa procedurom. Sada nastavljamo dalje.
Sa sajta ministarstva pravde sam skinuo dokument sa listom potrebnih dokumenata za dobijanje bugarskog državljanstva, i to na osnovu porekla. Imam sledeća pitanja:
- da li je potreban ovaj dokument iz DABČ?
- da li je potrebno priložiti dokumente koji dokazuju da imamo bugarsko poreklo? Da li se prilažu originali ili prevedeno i legalizovano? Imamo dedinu vojnu knjižicu gde stoji narodnost bugarska, u svedočanstvu iz osnovne škole stoji narodnost bugarska, stari izvod iz rođenih za oca gde za roditelje stoji narodnost bugarska i možemo izvaditi ponovo, ali sada za brata obrazac 9, tj. uverenje gde je navedeno da su se roditelji našeg oca, dakle baba i deda izjasnili kao nacionalnost bugarska. Da li je poželjno priložiti i moj bugarski pasoš?
- koja je sada procedura, tj. koji je redosled dešavanja, npr. kada se predaju dokumenta, kada se zakazuje intervju, da li je brže ići preko konzulata u Nišu, itd...
- da li još uvek radi Milanka Zarev kao sudski prevodilac u Nišu ili kojeg drugog prevodioca bi preporučili, ali da hoće napiše molbu, autobiografiju i sve ono što je potrebno da bi se kompletirala dokumentacija?
Hvala unapred na izdvojenom vremenu.
Pozdrav!
[Ovu poruku je menjao Skipper77 dana 15.08.2024. u 12:15 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Skipper77 dana 15.08.2024. u 12:20 GMT+1]