Treba uzeti u obzir da se ne radi o klasicnoj telefoniji, vec o VoIP-u, i time SBB NIKAKO nije konkurencija telekomu.Da bi SBB bio PRAVI konkurent Telekomu, morao bi da postavi svoje telefonske centrale, provuce svoje opticke kablove, sto nije nemoguce, ali kosta puno.Ovako ce SBB da postavi niz servera za VoIP i da ubira pare.Ja bih voleo da se osvrnete na to sto je SBB dosada nudio, i da doooobro razmislite koliko ima istine u svemu tome.Sarena laza je bila reklama za 5Mbita internet, nemojte puno da ocekujete i od telefonije.
Ja mislim da se napokon neko u SBB-u setio (puno im je trebalo) da je glupo da Srbi ostavljaju pare raznim Skype-ovima i ostalim VoIP provajderima, pa su se odlucili da ponude oni "to isto" samo malo drugacije.
Ja se pitam kako ce oni to da realizuju, kad nisu sposobni ni sada da obezbede potreban bandwidth za internet, a uvodjenjem VoIP-a ce MORATI da rezervisu jedan deo bandwidth-a za telefoniju.To znaci da ce internet biti jos gori, a oni nece biti u mogucnosti da pruze vise, pa je sve to vrlo sumnjivo kako ce raditi...
Ne mora da znaci da VoIP unutar same mreze nece raditi kako treba, ali je vrlo diskutabilno kako ce raditi internet deo svega (jer da bi ostvario konkurentne cene prema inostranstvu, morace da ide preko interneta, a ne klasicnom telefonijom)....
Sva sreca sto sam svestan svoje nesvesti.U suprotnom bih bio nesvestan svoje svesti...