Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zasto dobijam error umesto kompresije stranice na serveru?

[es] :: PHP :: Zasto dobijam error umesto kompresije stranice na serveru?

[ Pregleda: 2662 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 268
*.ptt.yu.



Profil

icon Zasto dobijam error umesto kompresije stranice na serveru?06.09.2007. u 22:23 - pre 169 meseci
Cao, pokusavam da ukljucim kompresovanje stranica na serveru
tako sto u htaccess file ubacim sledeci kod:

Code:
php_value output_handler ob_gzhandler


U lokalu radi, na netu vraca 500 internal server error.

Na pitanje da li uopste mogu da kompresujem stranice,
iz tehnicke podrske odgovaraju:

You are able to use this feature.
There are many variables that could cause a page not to work correctly. As you troubleshoot the problem, bear in mind some of the more common causes of problems with scripts:

• If you are using Perl, make sure that the path to the interpreter is listed correctly as:

#!/usr/bin/perl

• Look for capitalization errors or other kinds of typos. (in both you CGI and HTML)
• Check the permissions for the files in your CGI bin. (Hosting subfolder "CGI" is your "CGI-BIN" folder; as many customer CGI scripts call for the "CGI-BIN" folder, rename this to the "CGI" folder.)

Many problems with Perl CGI scripts can be resolved by paying careful attention to the three issues mentioned above.

Jel moze neko da mi desifruje ovo, mislim ja samo kreirao
htaccess file, kakav Perl i putanje...

U pitanju je shared Linux hosting, PHP Version 4.3.11, Apache/1.3.33, godaddy.
 
Odgovor na temu

agvozden
Aleksandar Gvozden
founder
Info-G
Beograd

Član broj: 37813
Poruke: 1115
*.ptt.yu.

Sajt: www.gvozden.info


+67 Profil

icon Re: Zasto dobijam error umesto kompresije stranice na serveru?07.09.2007. u 08:21 - pre 169 meseci
razni hostinzi iz sigurnosnih razloga ukidaju mogucnost php profilisanja u .htaccess-u

Stoga izbegavaj da php konfigurises preko .htaccessa, on ipak ostaje za sigurnosna pitanja kao i mod_rewrite
 
Odgovor na temu

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 268
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Zasto dobijam error umesto kompresije stranice na serveru?07.09.2007. u 15:03 - pre 169 meseci
Ok, evo direktno kompresujem sa php-om:
Code:
if (substr_count($_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'], 'gzip')) ob_start("ob_gzhandler"); else ob_start();


ali ovo kompresuje samo html. Sta treba dodati da bi kompresovao i css a da ne moram da pisem css u php fajlu i da outputujem taj fajl kao text/css? Da li je to uopste moguce?
 
Odgovor na temu

inodius

Član broj: 87812
Poruke: 156
89.216.196.*



Profil

icon Re: Zasto dobijam error umesto kompresije stranice na serveru?07.09.2007. u 19:29 - pre 169 meseci
Dakle, taj GoDaddy je definitivno nesto najgore na svetu. Pa, njihova podrska ne zna ni da ukljuci racunar...

Kod njih se ne mogu unositi php flagovi u htaccess, vec ih moras dodati u php.ini na sledeci nacin:

Code:
output_handler = ob_gzhandler

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Zasto dobijam error umesto kompresije stranice na serveru?

[ Pregleda: 2662 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.