Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Potrebna proverena klasa za datume

[es] :: PHP :: Potrebna proverena klasa za datume

[ Pregleda: 2601 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zgas

Član broj: 74613
Poruke: 334
212.200.180.*

Sajt: odbrojavanje.com


Profil

icon Potrebna proverena klasa za datume03.09.2007. u 12:21 - pre 172 meseci
Potrebna je proverena klasa za rad sa datumima. Potrebno da ima oduzimanje datuma, dodavanje, preostalovreme i sl. Da radi u PHP5.

Vrlo je vazno da ne pravi greske u racunanju vremena, narocoto kod meseci kao februar kada ima 28 dana u mesecu i sl...

Molim vas za predlog.

Hvala.
Aukcije, www.Odbrojavanje.com
Aukcija može biti osvojena jeftino - za 30 sekundi a 6 dinara!
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: Potrebna proverena klasa za datume03.09.2007. u 17:40 - pre 172 meseci
Ne znam šta tu ima posebno sa datumima da bi se pravila klasa od toga.

Ako sa datumima i vremenima radiš na nivou integer-a onda je to boza.
Ako ne, onda ih konvertuj u integer pre operacija.
Ionako podatak o tekućem vremenu dobijaš od funkcije time() a ona vraća integer.

Fora je što je taj integer upravo ono što ti treba - bezbedan što se tiče meseci i prestupnih godina.

Jednostavnim sabiranjem mu dodaješ vreme, a razlika dva integera je preostalo vreme.

Ja čak i u mysql tabelama poljima dajem tip int(11) umesto date. Kad mi zatreba poređenje vremena u queriju (where vreme<$Sada) neću da razmišljam o tome koja je vremenska zona ili format zapisa, umesto toga koristim najobičnije poređenje integera. Znam da onda nije tako pregledno kad gledam tabelu kroz phpmyadmin, ali navikao sam tako.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
91.185.103.*

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: Potrebna proverena klasa za datume03.09.2007. u 19:22 - pre 172 meseci
Citat:
mVeliki:
Ja čak i u mysql tabelama poljima dajem tip int(11) umesto date. Kad mi zatreba poređenje vremena u queriju (where vreme<$Sada) neću da razmišljam o tome koja je vremenska zona ili format zapisa, umesto toga koristim najobičnije poređenje integera. Znam da onda nije tako pregledno kad gledam tabelu kroz phpmyadmin, ali navikao sam tako.


@mVeliki dovoljno je int(10) jer je time() definisan iznad 2035. god a ispod 2040 a i tad taj broj od deset karaktera pocinje ako se ne varam sa 1 ili 2 tako da jos dugo dugo nece biti potreba za 11 kao duzinu :) izvini zbog ovog gundjanja al cisto da znas (ja sam se bavio raznim glupostima sve u ime optimizacije pa slobodno pitaj ako te jos nesto interesuje) :)

Poz

@zgas radi kako je mVelki rekao time ti je skroz bezbedno
 
Odgovor na temu

zgas

Član broj: 74613
Poruke: 334
213.137.127.*

Sajt: odbrojavanje.com


Profil

icon Re: Potrebna proverena klasa za datume03.09.2007. u 19:58 - pre 172 meseci
Mnogo hvala obojici. Mozete li mi reci da ne zalutam:

Na koji nacin pretvaram naprimer datum u integer: '2008-08-30' (posto su mi u bazi datumi u ovom obliku)

I na koji nacin pretvaram na primer interval od 30 minuta u integer,

I stoga sledi pitanje : Kako da bi od tog integer datuma mogao da oduzme tih 30 minuta? Taj rezultat bi opet trebao da vratim u vrednost citljivu za coveka, znaci trebao bi da dobijem nesto kao:
"2008-08-29 23:30:00"

Moizete li mi dati primer kako to radim.
Aukcije, www.Odbrojavanje.com
Aukcija može biti osvojena jeftino - za 30 sekundi a 6 dinara!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4384
77.46.247.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Potrebna proverena klasa za datume03.09.2007. u 20:21 - pre 172 meseci
Potrebne su ti funkcije:
time() - dobiješ trenutni timestamp
date() - formiraš prikaz vremena/datuma u čoveku čitljivi oblik
mktime() - od čoveku čitljivog datuma/vremena praviš timestamp
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

mb_sa

Član broj: 50529
Poruke: 172
89.146.166.*



Profil

icon Re: Potrebna proverena klasa za datume03.09.2007. u 20:30 - pre 172 meseci
Citat:
zgas: Na koji nacin pretvaram naprimer datum u integer: '2008-08-30' (posto su mi u bazi datumi u ovom obliku)


Mozes pomocu strtotime() koja kao parametar ocekuje neki od US formata datuma. Ostalo ti je rečeno
 
Odgovor na temu

zgas

Član broj: 74613
Poruke: 334
213.137.127.*

Sajt: odbrojavanje.com


Profil

icon Re: Potrebna proverena klasa za datume03.09.2007. u 20:47 - pre 172 meseci
Hvala vam puno!
Aukcije, www.Odbrojavanje.com
Aukcija može biti osvojena jeftino - za 30 sekundi a 6 dinara!
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: Potrebna proverena klasa za datume03.09.2007. u 23:36 - pre 172 meseci
@hatebreeder: opet navika, ja mu obično stavim samo int a server sam doda (11)
Nego kad si se već bavio optimizacijama daj neki komentar u temi 'Benchmark PHP skripta'. Ja sam se optimizacijom bavio samo površno, a koristiće nam više iskustava.


"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Potrebna proverena klasa za datume

[ Pregleda: 2601 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.