Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

putanja do fajla

[es] :: Java :: putanja do fajla

[ Pregleda: 2073 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sendai

Član broj: 98530
Poruke: 65
*.adsl-mo.bih.net.ba.



Profil

icon putanja do fajla02.09.2007. u 03:16 - pre 205 meseci
Imam jedan (nadam se) mali problem kad iz konzole upisujem putanju do fajla.
Evo jedan jednostavan kod:
Code:
 package io;  

  import java.util.*;
  import java.io.*;
 
public class Path {
 public static void main(String[] args) throws Exception {

BufferedReader br = new BufferedReader(new FileReader(args[0])); 
String s = null;
     while((s = br.readLine()) != null)
                System.out.println(s + "\n");
         br.close();
        }
     }

Kada u comand line kao args[0] upisem npr. C:\\Program Files\\itd...
javlja mi da ne moze pronaci file Program, to se dogadja sa svim nazivima koji imaju razmak, recimo C:\\Windows\\nesto1 nesto2\\itd... bi javio da ne moze pronaci file nesto1.
Kako treba napisati takav string da radi?

Jos sam primjetio da se ponekad desi kad upisem put do nekog fajla da ga java ne vidi iako su nazivi fajla i direktorija bez razmaka.
 
Odgovor na temu

mojo12

Član broj: 136355
Poruke: 221
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: putanja do fajla02.09.2007. u 11:42 - pre 205 meseci
Stavi celu pitanju i fajl pod znake navodnika.

Znaci npr. "C:\Program Files\neki dir\fajl.txt"
 
Odgovor na temu

sendai

Član broj: 98530
Poruke: 65
*.adsl-mo.bih.net.ba.



Profil

icon Re: putanja do fajla02.09.2007. u 18:40 - pre 205 meseci
Stavio, radi...
Hvala :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: putanja do fajla

[ Pregleda: 2073 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.