Citat:
medicman: Pre svega, srecan Vaskrs svim pravoslavnim vernicima...
A drugo: za mene je Uskrs i Vaskrs isto. Svako ima svoj praznik, ali za mene smo svi mi isti. Nekada smo svi ziveli zajedno, i bili jedno. KOliko vidim, zadnjih godina su aktuelne podele: pravoslavci, katolici, muslimani, bosanski jezik, crnogorski, hrvatski, srpski... Ustanovljavamo svako svoj identitet polako, ali za mene smo svi mi isti LJUDI. Tako da, pozdrav za sve koji citaju ovaj forum, zelim vam lep i opusten vikend, slavili vu Vaskrs, Usrkrs ili Bajram... Uzivajte...
pa ti drug sada pomesa ovde i debele zabe i mrsave babe....
Vaskrs i Uskrs su isto/slicno u globalu gledano na nacin kako se slave, na nacin sta je to sto se slavi itd... to niko i ne spori... ovo svako ima svoj praznik ti je tacno ali isto tako svako ima i svoj nacin na koji se taj praznik cestita... Zivel izajedno jesmo,bili jedno nazalost nismo ocito jer da jesmo nebi bilo danas ovde gde jesmo... nebi ziveli u ratu je**nom toliko godina i toliko neduzni ljudi pobijeno na sve strane... Podele pravoslavci,katolici,muslimani nisu aktuelne zadnjih godina sve su to pripadnici religija koje su postojale oduvek cak i u jugoslaviji sam ose nije pridavalo toliko vaznosti,svi su slavili sve kod prijatelja,rodbine (ja i dan danas to tako slavim).... Srpsko - Hrvatski jezik je takodje oduvek postojao i to nije nista novo, samo su se razdvojili... ali dakle od veka i pamtiveka postojali su... novi jezici su bosanski,crnogorski... al oce ljudi svoju drzavu a samim tim imaju pravo na svoj jezik... Ne radi se u ustanovljavanju identiteta, svi znamo ko smo i sta smo... ko nije do sad ustanovio ni nece nikad.... svi smo mi LJUDI to je tacno ali da smo svi isti to bogme i nismo... ima nas i dobrih i losih LJUDI.... svi smo ljudi ali malo ko je COVEK...
opet kazem pricam o ispravnosti jezika ne religiji....inace....
ovo gore napisah jer su se babe i zabe pomesale
ko zna zasto je to dobro :)