Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

upload fajlova

[es] :: PHP :: upload fajlova

[ Pregleda: 6825 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

emperor
Bojan Aleksic

Član broj: 26
Poruke: 327
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 30370501


Profil

icon upload fajlova25.09.2001. u 18:48 - pre 245 meseci
da li je neko probao upload skiptu u php da li radi od windowsom tj ako je server na windowsu 9x ..... postoja sam probao ono iz manula i on krene kao upload ali nikako da zavrsi ..... dali neko zna u cemu je fora

e da jos nesto u php.ini mi stoji u delu za upload fajova po defoltu

c"/temp/balbal mislim odakle ovi navodnici moze li neko kako me to radi pod winom - ako radi da mi poslaje sta njemu stoji u php.ini fajlu mislim da li ide : ili ide "

pozdrav

 
Odgovor na temu

Dragoslav Krunić

Član broj: 225
Poruke: 1083
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: upload fajlova25.09.2001. u 19:28 - pre 245 meseci
Uuuu, ti upload skriptovi su mnogo 'pipavi'. Ja sam u Perlu probao 10 komada i nijedan mi nije radio.
Probaj na Google-u search: "php file upload". Izbacuje mnoge korisne linkove. Probaj vise razlicitih skriptova pa vidi koji radi. Onda mu mazni kod i to je to

A i na hardu sam imao jedan tut na par stranica. Zvao se nesto odprilike "PHP for files upload"
Kad ga budem iskopao, okacicu tekst ovde.
 
Odgovor na temu

Ivand
Ivan Dimitrijević
...
yu/pa

Član broj: 17
Poruke: 2161
*.panet.co.yu

Sajt: www.webmanijak.com


+4 Profil

icon Re: upload fajlova25.09.2001. u 19:48 - pre 245 meseci
ja sam napisao takvu skriptu
radi u win-u i na linux-u
postovacu ovde za par sati !
 
Odgovor na temu

Ivand
Ivan Dimitrijević
...
yu/pa

Član broj: 17
Poruke: 2161
*.panet.co.yu

Sajt: www.webmanijak.com


+4 Profil

icon Re: upload fajlova26.09.2001. u 00:35 - pre 245 meseci
evo ovo je klasicna forma za upload file-a
file je up.html
Code:

<html>
<head>
<title>Upload</title>
</head>
<body>
<form method=POST action=upload.php enctype=multipart/form-data>
<p>Files to upload:<br>
<input type=file name=img1 size=30><br>
<input type="submit" name="submit" value="Upload">
</form>
</body>
</html>


u ovome delu koda morate obratiti paznju na php enctype=multipart/form-data> to je jako vazno kod uploada !


drugi file izgleda ovako
Code:

<?
$path = "/"; #path do direktorijuma gde se uploduju slike


@copy($img1, "$path/$img1_name") or $log .= "Slika nije uplodovana<br>";
if (file_exists("$path/$img1_name")) {
$log .= "Slika uspesno uplodovana<br>";
}

 echo "$log";

?>


inace onaj path je APSOLUTNI PATH do dira
pod win-om mora biti nesto kao C:apachehtdocsnestotako ( bez krajnjeg slasha )
dok je na web-u nesto na foru /users/pera/www/ ili sl.


testirano na win-u i lin-u ima da radi 100%
 
Odgovor na temu

emperor
Bojan Aleksic

Član broj: 26
Poruke: 327
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 30370501


Profil

icon Re: upload fajlova26.09.2001. u 01:17 - pre 245 meseci
pozdrav

probao sam ovaj sors sto je ovde i neradi mi ..... mislim da je greska do mog php.ini fajal evo dela koji je vezan za upload fajlova


;;;;;;;;;;;;;;;;
; File Uploads ;
;;;;;;;;;;;;;;;;

; Whether to allow HTTP file uploads.
file_uploads = On

; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not
; specified).
upload_tmp_dir = c"/temp

; Maximum allowed size for uploaded files.
upload_max_filesize = 2M

ajde ako nije nekome problem da postuje njegov deo jer ja mislim mnogo su mi cudni ovi navodnici posle c: u putanji za temp direktorijum ...... elem kosrism small http server v1.212 da nije zbog toga mozda problem


pozdrav svima.....
 
Odgovor na temu

Ivand
Ivan Dimitrijević
...
yu/pa

Član broj: 17
Poruke: 2161
*.panet.co.yu

Sajt: www.webmanijak.com


+4 Profil

icon Re: upload fajlova26.09.2001. u 01:28 - pre 245 meseci
naravno ovo sve radi na apache-u za win i lin

a tvoj problem je bas u tome ! tom serveru !
 
Odgovor na temu

emperor
Bojan Aleksic

Član broj: 26
Poruke: 327
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 30370501


Profil

icon Re: upload fajlova26.09.2001. u 19:24 - pre 245 meseci
elem ovaj sors na sranici sto stoji ja sam ga probao u linuxu na apacheu i zamisli izpise mi i fajl nije poslan i fajl je posaln kako ne znam ....

ima li resenja za ovo ....
 
Odgovor na temu

Ivand
Ivan Dimitrijević
...
yu/pa

Član broj: 17
Poruke: 2161
*.bozic.co.yu

Sajt: www.webmanijak.com


+4 Profil

icon Re: upload fajlova26.09.2001. u 21:50 - pre 245 meseci
ako kaze nije poslan zaci ta f-cija pravi gresku
ako kaze poslan je to znaci da postoji takav file tu pathu !
 
Odgovor na temu

Divine
Miloš Šaković
IT Manager
Yugoslavia

Član broj: 883
Poruke: 108
*.cg.yu

ICQ: 16044064
Sajt: www.divine.cg.yu


Profil

icon Re: upload fajlova27.09.2001. u 22:55 - pre 245 meseci
; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not
; specified).
;upload_tmp_dir =


to ti je iz mog inija pod win-om i radi
^^;
I see dead people...
 
Odgovor na temu

emperor
Bojan Aleksic

Član broj: 26
Poruke: 327
*.verat.net

ICQ: 30370501


Profil

icon Re: upload fajlova28.09.2001. u 13:18 - pre 245 meseci
ok evo sacu da probam ........

elem ova gore skipta mi neradi daje neke cudne tripove ima li neko neku koja radi 1000000%
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.verat.net



+256 Profil

icon Re: upload fajlova28.09.2001. u 15:47 - pre 245 meseci
Citat:
emperor je napisao:
elem ova gore skipta mi neradi daje neke cudne tripove ima li neko neku koja radi 1000000%


Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... zar je to tako tesko??? Ovo PROVERENO radi na NT i win2k sa apache-om. Zanemari ako negde fali znak \ ili / ili... .

U php.ini stoji:
file_uploads = On ; Whether to allow HTTP file uploads
;upload_tmp_dir = ; temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not specified)
upload_max_filesize = 2M ; Maximum allowed size for uploaded files

A upload.php je:

<html>
<head>
<title>(upload) na server</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000" link="#000099" vlink="#003366">
<div align="center">
<? if ($opcija == "dodaj") {
if (is_uploaded_file($userfile)) {
list (,$ext)=split (".",$userfile_name);
copy($userfile, "e:/dir/gde/hoces/".$userfile_name); }
?>
<P align="center">
<? echo $userfile_name; ?> je uspesno prebacen(a).
<form ENCTYPE="multipart/form-data" name="upload" method="post" action="upload.php">
<input type="hidden" name="opcija" value="dodaj">

<INPUT TYPE="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1000000">
<INPUT NAME="userfile" TYPE="file">
<input type="submit" name="sumbit" value="Prosledi podatke">
</form>
</div>
</body>
</html>

Eto, ako to ne radi, onda ti je do web servera....
Ili ako sam ja negde pogresio pri prepravki fajla (izbacivanju nebitnih stvari za tebe...)



[Ovu poruku je menjao Jbyn4e dana 09-28-2001 u 03:49 PM GMT]

[Ovu poruku je menjao Jbyn4e dana 09-28-2001 u 03:57 PM GMT]
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

emperor
Bojan Aleksic

Član broj: 26
Poruke: 327
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 30370501


Profil

icon Re: upload fajlova30.09.2001. u 16:25 - pre 245 meseci
elelm konacno sam namestio da radi... hteod da vam saopstim ovu radosnu vest jos juce ali nisam stigo ... elem i dlaje koristim onaj small http web server .... i radi sve ok znaci ovako moze da se koristi koji oces web server samo kako sam ja procito u nekom tutorijalu kada se pod windovsom 9x pokrece skipta mora stoji umesto jedne dve( \ ) znaci neka pitanja da direktorijum de se smestaju fajlovi izgledala bi ovako ....
C:\1www\upload\img\$img1_name ...... e sada meni ovako radi ok dok sa jednom crtom ninepomislja da uploduje nesto


elem hvala vam na pomoci

pozdrav svima
 
Odgovor na temu

kizo001
Rijeka, HR

Član broj: 16477
Poruke: 48
*.cmu.carnet.hr

Sajt: www.akordi-note.110mb.com


Profil

icon Re: upload fajlova23.11.2003. u 13:28 - pre 219 meseci
Molim vas ako tko zna kako da napravim upload fajlova na web stranici (koristim Microsoft Front Page) neka mi posalje html kod na e- mail ili da ga stavi ovdje. MOLIM VAS!!! [email protected]
 
Odgovor na temu

Plamenko

Član broj: 510
Poruke: 36
*.159.EUnet.yu.



Profil

icon Re: upload fajlova03.01.2005. u 23:30 - pre 206 meseci
Ovo savrseno radi. Kao sto covek rece jako bitna stvar je enctype=multipart/form-data.
Hvala na savetu.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: upload fajlova

[ Pregleda: 6825 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.