Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Duzina slova kod ShoutBox-a

[es] :: PHP :: Duzina slova kod ShoutBox-a

[ Pregleda: 3388 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
91.150.108.*

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Duzina slova kod ShoutBox-a16.08.2007. u 10:49 - pre 159 meseci
Posto pravi ShoutBox u kome je sirina tabele za ispis komentara 200(px). I sada neko da odkuca npr. 200 slova bez razmaka kada preko echo funkcije to otstampam nista od toga se nije prenelo u nov red vec je tabela prosirena sve do kraja ispisa 200 slova.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Duzina slova kod ShoutBox-a16.08.2007. u 10:57 - pre 159 meseci
Ja mislim da je nepotrebno na to obracati paznju, osim ako ne ocekujes da se neki url nadje tamo. To je verovatno vishe pitanje za css nego za php. php-om mozes da ubacis \n\r posle nekog broja karaktera za svaku rech, to valjda nije tesko...
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
91.150.108.*

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Duzina slova kod ShoutBox-a16.08.2007. u 11:01 - pre 159 meseci
Ali ja ne znam koliko ce karaktera ta rec imati, na to sam mislio.
 
Odgovor na temu

Vuk Nikolić
Vuk Nikolić
Banovo Brdo, Beograd

Član broj: 4895
Poruke: 244
*.adsl.beotel.net.

ICQ: 42139643
Sajt: www.letva.org


Profil

icon Re: Duzina slova kod ShoutBox-a16.08.2007. u 11:02 - pre 159 meseci
a mozda wordwrap?
http://www.php.net/wordwrap

stavis npr 100 karaktera, pa ti tu prelomi ako je duze?
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
91.150.108.*

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Duzina slova kod ShoutBox-a16.08.2007. u 11:14 - pre 159 meseci
To radi sadi
Code:
<table width="170" height="100" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td align="left" valign="top"><?php
$text = "Pozdrav za sve vas ovde na sajtu.";
$newtext = wordwrap($text, 24, "<br />\n");

echo $newtext;
?></td>
  </tr>
</table>
Kad sam stavio reci, odnosno tekst,
Code:
<table width="170" height="100" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td align="left" valign="top"><?php
$text = "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa";
$newtext = wordwrap($text, 24, "<br />\n");

echo $newtext;
?></td>
  </tr>
</table>
Ali ne funkcionise za ovo ovde to je moj problem
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Duzina slova kod ShoutBox-a16.08.2007. u 11:20 - pre 159 meseci
pa normalno da nece, treba mu split karakter, procitaj manual. Takodje potrazi i funkciju koja vraca duzinu stringa, naravno, moras da uzmes u obzir da moze ima vise reci duzine preko 100 karaktera u jednom postu, pa moras da ih razbijes na pojedinacne reci i onda brojis duzinu svake i preduzimas akciju u zavisnosti od duzine svake reci. potrazi na manualu koja funkcija broji duzinu stringa...
 
Odgovor na temu

Pavleg

Član broj: 112866
Poruke: 78
*.com
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Duzina slova kod ShoutBox-a16.08.2007. u 12:14 - pre 159 meseci
Nedavno sam imao sličan problem pa sam nam napravio skripticu koja vrši
prelom duže reči od postavljene dužine i pri tome obilazi string koji
počinje sa href i src.
Mislim da ti može poslužiti.

A možda ima i komnetar na neki previd...


Pozivanje funkcije:
Code:

$obradjena_recenica = prelom_reci($recenica, $max_duzina_reci);


Funkcija:

Code:

function prelom_reci($string, $maximum)  // prelom reci koja je duze od 
n karaktera i pazi na href i src
{    
$niz = explode(' ',$string);
$n = count($niz);
for( $i=0; $i < $n; $i=$i+1 )
    {
    $duzina = strlen($niz[$i]);
    $is_href = strpos($niz[$i], "href");
    $is_src = strpos($niz[$i], "src");    
    if ( $duzina > $maximum && $is_href === false  && $is_src === false  )
         {
           $niz[$i] = wordwrap($niz[$i], $maximum, "-<br/>", 1);
         }
    }    
$novi_string = implode($niz,' ');
return $novi_string;    
}
 
Odgovor na temu

Irfank
Irfan Krijestorac
Prijepolje

Član broj: 50812
Poruke: 203
91.150.108.*

Sajt: www.irfan.co.sr


Profil

icon Re: Duzina slova kod ShoutBox-a16.08.2007. u 15:36 - pre 159 meseci
HVALA!!! Skripta je super sve je uspelo
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.ispone.net.au.



+30 Profil

icon Re: Duzina slova kod ShoutBox-a18.08.2007. u 07:10 - pre 159 meseci
Citat:
Irfank: Kad sam stavio reci, odnosno tekst,
Code:
<table width="170" height="100" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td align="left" valign="top"><?php
$text = "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa";
$newtext = wordwrap($text, 24, "<br />\n");

echo $newtext;
?></td>
  </tr>
</table>
Ali ne funkcionise za ovo ovde to je moj problem



Pa zato postoji onaj 4-ti parametar koji stavis true (1) i neces imati problema..

Code:


$text = "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa";
$newtext = wordwrap($text, 24, "<br />\n",true);
echo $newtext;


Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Duzina slova kod ShoutBox-a

[ Pregleda: 3388 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.