Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

IE6 i css veliki problem

[es] :: Web dizajn i CSS :: IE6 i css veliki problem

[ Pregleda: 3031 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon IE6 i css veliki problem10.08.2007. u 20:40 - pre 206 meseci
Napravio sam saj u CSS-u. tokom rada pregledavao sam ga u firefoxu no kad sam htio vidjet kako izgleda u IE6 - veliko razočaranje. Sve je totalno zbrkano.
Koristio sam <div> tagove za razdvajanje blokova i ostalo definirao u css-u. Mozda je neko vec imao takav problem i zna kako to rijesiti?

Unaprijed zahvaljujem!
 
Odgovor na temu

gorancir
Goran Ćirković
Beograd

Član broj: 20647
Poruke: 252
*.ptt.yu.

Sajt: www.internetsolutions.co...


+1 Profil

icon Re: IE6 i css veliki problem10.08.2007. u 22:23 - pre 206 meseci
Ja nikome ne preporučujem suve divove bez tabela. Tabele ne trebaju da imaju nikakvu definisanu veličinu (širinu, visinu), sve se to naravno preko cssa radi, ali teško je i kontrolisati ceo css sajt.

Daj da vidimo o čemu se radi...gde ti je link?
 
Odgovor na temu

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: IE6 i css veliki problem12.08.2007. u 02:37 - pre 206 meseci
Ja nisam bas iskusan css programer tako da je moguce da sam ja nesto zeznuo... pa ne radi... evo i linka:

http://www.vineo.hr/hr/home.html
 
Odgovor na temu

kalimeroBench
Borislav Srdic

Član broj: 153083
Poruke: 36
*.adsl.beotel.net.



Profil

icon Re: IE6 i css veliki problem12.08.2007. u 10:10 - pre 206 meseci
IE se ne slaze bas najbolje sa CSS-om.

Krenuo sam da ti prepravljam kod, ali ne mogu stvarno!

Ono sto je uocljivo je da fali dosta definisanih dimenzija. Primer: kada se stavlja neka fiskna slika, nije lose da ona bude background-image i da joj se eksplicitno definise visina i sirina.
Ono sto je neophodno da se koristi je float:left;. Ovo je neophodno za IE!!!

Moja preporuka je da se sajt slozi od pocetka. To sam sad krenuo da radim, ali nemam ipak vremena za to.


Potrebno je na nivou glavnog omotaca staviti da je njegova pozicija centralna i da mu je text-align:left;. Naravno, kao sto je vec stavljeno, potrebno je da se definise njegova sirina. Svaki sledeci div koji se nalazi unutar njega bi trebalo da bude float:left; sa precizno definisanom sirinom. Ako se ovo ne uradi, IE ce praviti velike probleme.
Napomena: svaka sirina koja prelazi u zbiru sirinu glavnog div-a, biva spustena u drugi red.

Trebalo bi izbegavati i ovo height:100%, to je prilicno nepotrebno.


Slike su malo problematicne, jer ih je tesko uklopiti na neko fiksno mesto. Cak i kad se ova logo.jpg lepo fiksira, ostaje problem, sta kad sadrzaj stranice bude visi od nje? Javice se neslaganje!

Heder i footer je relativno lako uklopiti, ali ova sredina bi trebalo malo drugacije da se organizuje.



Sto se tice ove debele bele linije (7px solid white)...

Ja bih to izbegavao po svaku cenu!!!

Top, bottom, left i right je lagano dobiti uz pomoc neke male background-image koja se ponavlja, ali ove u sredini nikako ne bih radio na ovaj nacin.


Rezime: Slozi sajt od pocetka i probavaj efekte rada u sto vise Explorera!
Sve sto je sad veliko, nekad je bilo malo
 
Odgovor na temu

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: IE6 i css veliki problem12.08.2007. u 12:05 - pre 206 meseci
Evo tu se mucim sa sajtom.... kad sam na width maknuo 100% i kad sam definirao tocnu velicinu onda mi je lijepo slozio diviove i dobio sam zeljenu strukturu. Samo sto mi nije centrirana na sredini stranice nego lijevo. Nije mi jasno zasto?

Pa ja i jesam svaku sliku stavlja kao background... i javlja se problem kad dodajem tekst koji prelazi duzinu stranicu. U internet exploreru lijepo produzi stranicu dok u FireFoxu ne.

A navigacija se u internet exploreru i firefoxu totalno razlikuje.

Jos mi nije jasno kako da dodam bijele crte ako ne stavim height: 100%

Stvarno ne znam kako da ispocetka kranem radit site.

Hvala na pomoci svejedno.
 
Odgovor na temu

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: IE6 i css veliki problem12.08.2007. u 14:10 - pre 206 meseci
Posto mi s divovima bas i nije islo... pokusao sam s tablicama... s tablicama skoro pa radi...

Imam dva problema:

evo link: http://www.vineo.hr/hr/tablice.html

pogledajte stranicu u firefoxu i u internet exploreru... odamh cete uocit problem.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: IE6 i css veliki problem12.08.2007. u 15:55 - pre 206 meseci
Evo rijesio sam problem sa tablicama....

Jos me muci navigacija...

Ova navigacija kao da se inati:

napisem:

u cssu:

.navigacija ul {
margin: 0;
font: bold 12px Verdana, Times, serif;
position: relative; top: 3px; left:2px;
}

odmah ispod

.navigacija ul {
margin: 0;
font: bold 12px Verdana, Times, serif;
position: relative; top: 3px; right:2px;
}

i gleda mi prvi ul... znaci left: 2px

a ako obrnem mjesta onda gleda drugi, znaci uvijek gdje je left: 2px

Ne razumijem zasto
 
Odgovor na temu

gorancir
Goran Ćirković
Beograd

Član broj: 20647
Poruke: 252
*.ptt.yu.

Sajt: www.internetsolutions.co...


+1 Profil

icon Re: IE6 i css veliki problem14.08.2007. u 22:55 - pre 206 meseci
Link ti nije validan...

Šta ti znači to "a ako obrnem mjesta onda gleda drugi, znaci uvijek gdje je left"?

Što navigaciju moraš da praviš iz css-a?
 
Odgovor na temu

Markotron
Marko Bozic
Hrvatska

Član broj: 74444
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: IE6 i css veliki problem15.08.2007. u 19:21 - pre 206 meseci
Maknuo sam link jer sam rijesio problem....

To znaci da ovaj kod:
Code:

.
.
.
.navigacija ul {
margin: 0;
font: bold 12px Verdana, Times, serif;
position: relative; top: 3px; left:2px;
}

.navigacija ul {
margin: 0;
font: bold 12px Verdana, Times, serif;
position: relative; top: 3px; right:2px;
}


i ovaj kod:
Code:

.navigacija ul {
margin: 0;
font: bold 12px Verdana, Times, serif;
position: relative; top: 3px; right:2px;
}

margin: 0;
font: bold 12px Verdana, Times, serif;
position: relative; top: 3px; left:2px;
}

.
.
.

daju istu stvar......
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: IE6 i css veliki problem

[ Pregleda: 3031 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.