Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

include komanda?

[es] :: Web dizajn i CSS :: include komanda?

[ Pregleda: 2774 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dzimmika

Član broj: 152906
Poruke: 3
81.93.74.*



Profil

icon include komanda?01.08.2007. u 09:02 - pre 170 meseci
Radim jedan sajt, na svakoj stranici se u gornjem dijelu nalazi ista slika sa logom i menijem. E, da ne bi sad svaki put na novoj stranici ubacivao sliku i meni, ja sam kreirao jednu stranicu koja se zove meni.php i ubacio je u svaku drugu stranicu komandom:

include ("meni.php");

tako da kad radim izmene na meni.php stranici ona se uvrsti na svim ostalim stranicama.

Sad mi se javljaju dva heada na jednoj stranici, kako to da izbegnem, i da li postoji neka bolja alternativa za ovo resenje.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.ikomline.net.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: include komanda?01.08.2007. u 09:21 - pre 170 meseci
Bez kôda teško da neko može da ti da precizan odgovor. ;)
 
Odgovor na temu

dzimmika

Član broj: 152906
Poruke: 3
81.93.74.*



Profil

icon Re: include komanda?01.08.2007. u 09:31 - pre 170 meseci
Evo kod:

Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Stanica</title>
</head>

<body>
<table width="400" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
  <tr>
    <td><?php include ("meni.php") ?></td>
  </tr>
  <tr>
    <td>sadrzaj stranice</td>
  </tr>
</table>
</body>
</html>


 
Odgovor na temu

Milan M. Radovic
Web Developer
Pančevo

Član broj: 16959
Poruke: 743
194.106.171.*



+25 Profil

icon Re: include komanda?01.08.2007. u 09:37 - pre 170 meseci
Pa ako imas dva head-a , onda izbrisi head kod meni.php ...
cccc...

p.s. Kad unosis stranice na include(), pazi na character-encode... da ne dobijes frljoke!
I don't need a girl for sex , All I Need is Binary and HEX
 
Odgovor na temu

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.ikomline.net.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: include komanda?01.08.2007. u 10:30 - pre 170 meseci
Citat:
dzimmika: Evo kod:

A šta ima u meni.php ? Nemoj klještima da izvlačimo kôdove iz hard diska
 
Odgovor na temu

dzimmika

Član broj: 152906
Poruke: 3
81.93.74.*



Profil

icon Re: include komanda?01.08.2007. u 10:42 - pre 170 meseci
Ok, ok

Code:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Stranica</title>
<script type="text/JavaScript">
<!--
function MM_swapImgRestore() { //v3.0
  var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}

function MM_preloadImages() { //v3.0
  var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
    if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}

function MM_findObj(n, d) { //v4.01
  var p,i,x;  if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
    d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
  if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
  for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
  if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}

function MM_swapImage() { //v3.0
  var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
   if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
//-->
</script>
<link href="css/king-css.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<style type="text/css">
<!--
a:link {
    color: #006699;
    text-decoration: none;
}
a:visited {
    text-decoration: none;
    color: #006699;
}
a:hover {
    text-decoration: none;
    color: #CC0000;
}
a:active {
    text-decoration: none;
    color: #990000;
}
-->
</style></head>

<body onload="MM_preloadImages('slike/gumbs/home2.gif','slike/gumbs/o_mrezi2.gif','slike/gumbs/aktivnosti2.gif','slike/gumbs/publikacije2.gif','slike/gumbs/sastanci2.gif','slike/gumbs/upitnik1.gif','slike/links/o_mrezi2.gif','slike/links/aktivnosti2.gif','slike/links/publikacije2.gif','slike/links/sastanci.gif','slike/links/upitnik2.gif')">
<div align="center">
  <table width="800" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
      <td><div align="right"><span class="king-css1"><a href="index.php">Home</a> | <a href="kontakt.php">Kontakt</a> | English </span>&nbsp;&nbsp;</div></td>
    </tr>
    <tr>
      <td bgcolor="#FFFFFF"><img src="slike/gore/gore2.gif" width="800" height="250" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td><a href="#" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image2','','slike/gumbs/home2.gif',1)"></a><a href="#" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image3','','slike/gumbs/o_mrezi2.gif',1)"></a><a href="#" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image4','','slike/gumbs/aktivnosti2.gif',1)"></a><a href="#" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image5','','slike/gumbs/publikacije2.gif',1)"></a><a href="#" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image6','','slike/gumbs/sastanci2.gif',1)"></a><a href="mreza.php" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image2','','slike/links/o_mrezi2.gif',1)"><img src="slike/links/o_mrezi1.gif" name="Image2" width="151" height="35" border="0" id="Image2" /></a><a href="aktivnosti.php" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image3','','slike/links/aktivnosti2.gif',1)"><img src="slike/links/aktivnosti1.gif" name="Image3" width="200" height="35" border="0" id="Image3" /></a><a href="publikacije.php" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image4','','slike/links/publikacije2.gif',1)"><img src="slike/links/publikacije1.gif" name="Image4" width="148" height="35" border="0" id="Image4" /></a><a href="sastanci.php" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image5','','slike/links/sastanci.gif',1)"><img src="slike/links/sastanci1.gif" name="Image5" width="131" height="35" border="0" id="Image5" /></a><a href="upitnik.php" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image6','','slike/links/upitnik2.gif',1)"><img src="slike/links/upitnik1.gif" name="Image6" width="170" height="35" border="0" id="Image6" /></a><a href="#" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('Image7','','slike/gumbs/upitnik1.gif',1)"></a></td>
    </tr>
  </table>
</div>
</body>
</html>
 
Odgovor na temu

sale83
Australia
Sydney

Član broj: 41625
Poruke: 729
*.ispone.net.au.



+30 Profil

icon Re: include komanda?01.08.2007. u 11:04 - pre 170 meseci
Pitanje nema veze sa PHP-om.


Upitanju je sama logika i razmisljanje tj rasporedjivanje HTML-a.

Recimo ovo da procitas:
http://f0rked.com/articles/dynamism


Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: include komanda?

[ Pregleda: 2774 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.