Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

jedan malo veci problem

[es] :: C/C++ programiranje :: jedan malo veci problem

[ Pregleda: 2862 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Pretender

Član broj: 12407
Poruke: 100
212.124.182.*



Profil

icon jedan malo veci problem17.08.2003. u 19:04 - pre 229 meseci
U knjizi `C++ za 21 dan` stigao sam do poglavlja KLASE SA DRUGIM KLASAMA KAO PODACIMA CLANOVIMA.

Ali, koliko god je sve dotle bilo odlicno objasnjeno, code koji je ovde dat kao primer, je propracen nebuloznim komentarom koji neke nove stvari ignorise.

Izvinjavam se zbog duzine ovog listinga, ali sam pretpostavio da bi skracenje onemogucilo ljude od zanata da mi eventualno precizno odgovore.

code:

// Pocetak Rect.hpp

# include <iostream.h>


class Point //sadrzi x,y koordinate
{
//nema konstruktora, koristi se podrazumev.
public:
void SetX(int x) {itsX = x; }
void SetY(int y) {itsY = y; }
int GetX()const {return itsX;}
int GetY()const {return itsY;}
private:
int itsX;
int itsY;
}; // kraj deklaracije klase Point


class Rectangle
{
public:
Rectangle (int top, int left, int bottom, int right);
~Rectangle() {}

int GetTop()const {return itsTop; }
int GetLeft()const {return itsLeft; }
int GetBottom()const {return itsBottom; }
int GetRight()const {return itsRight; }

//1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111
Point GetUpperLeft()const {return itsUpperLeft;}
Point GetLowerLeft()const {return itsLowerLeft;}
Point GetUpperRight()const {return itsUpperRight;}
Point GetLowerRight()const {return itsLowerRight;}
//1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111
//2222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
void SetUpperLeft(Point Location) {itsUpperLeft = Location;}
void SetLowerLeft(Point Location) {itsLowerLeft = Location;}
void SetUpperRight(Point Location) {itsUpperRight = Location;}
void SetLowerRight(Point Location) {itsLowerRight = Location;}
//2222222222222222222222222222222222222222222222222222222222
void SetTop(int top) {itsTop = top;}
void SetLeft(int left) {itsLeft = left;}
void SetBottom(int bottom) {itsBottom = bottom;}
void SetRight(int right) {itsRight = right;}

int GetArea() const;

private:
Point itsUpperLeft;
Point itsUpperRight;
Point itsLowerLeft;
Point itsLowerRight;

int itsTop;
int itsLeft;
int itsBottom;
int itsRight;
}; // kraj datoteke Rect.hpp


// pocetak Rect.cpp

# include <Rect.hpp>

Rectangle::Rectangle(int top,int left,int bottom,int right)
{
itsTop = top;
itsLeft = left;
itsBottom = bottom;
itsRight = right;
//33333333333333333333333333333333333333333333
itsUpperLeft.SetX(left);
itsUpperLeft.SetY(top);

itsUpperRight.SetX(right);
itsUpperRight.SetY(top);

itsLowerLeft.SetX(left);
itsLowerLeft.SetY(bottom);

itsLowerRight.SetX(right);
itsLowerRight.SetY(bottom);
//333333333333333333333333333333333333333333333
}

// proracunava povrsinu pravougaonika,
// pronalazenjem temena, kreira
// sirinu i visinu, a onda mnozi

int Rectangle::GetArea() const
{
int Width = itsRight-itsLeft;
int Height = itsTop-itsBottom;
return (Width * Height);
}

int main()
{
// inicijalizuje lokalnu
//Rectangle promenljivu

Rectangle MyRectangle (100,20,50,80);

int Area = MyRectangle.GetArea();

cout << "Povrsina: " << Area << "\n";
cout << "Gornja leva X koordinata: ";
cout << MyRectangle.GetUpperLeft().GetX();

return 0;
}


Pitanje 111111..)

Kakva je ovo sintaxa kada data f-ja, nije clan klase Point(nije deklarisana u toj klasi), i kako bi prevedeno na srpski ovo trebalo da zvuci.(zar metod ne bi trebalo da bude necim odvojen od imena klase)

Pitanje 222../333..)

Ove metode (2222..) primaju kao argument promenlj. Location koja je tipa Point (tj. tacka sa dve koordinate) i njome inicijalizuju promenljivu ItsUpperLeft, ItsUpperTop.. itd. koje su takodje objekti Point.

Medjutim ove se metode nigde ne pozivaju ??? Pored toga njihov posao obavlja blok oznacen sa 3333.. u cpp datoteci (postavlja vrednosti u pomenute promenljive i time formira 4 tacke).

Tako da izgleda da je jedan od ova dva bloka suvisan.!?

Ako neko od virtuoza zeli da pomogne (reject, tizza, filmil or somebody) ja sam kao i uvek vrlo zahvalan.



 
Odgovor na temu

Mrav
Aleksandar Mraović
.net programer u Wireless Media
Beograd

Član broj: 6532
Poruke: 279
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 197419540


Profil

icon Re: jedan malo veci problem17.08.2003. u 19:50 - pre 229 meseci
111
Ne razumem šta podrazumevaš pod "f-ja, nije clan klase Point", no pokušaću da razjasnim ovaj kod da bi shvatio o čemu se radi. F-je koje si izdvojio sa 1111 su članice klase rectangle, one samo vraćaju objekat tipa point kao rezultat (privatne članove itsUpperLeft itd. tipa point "sintaksa return itsUpperLeft" ), znači klasa rectangle se koristi tipom point koji se kao novouvedeni složeni tip koristi isto kao i svaki drugi ugrađeni tip stoga ga možeš deklarisati kao člana neke druge klase ili npr. vratiti kao rezultat f-je itd (isto bi bilo class moj{ int f-ja(){return itsUpperLeft; } private: int itsUpperLeft; ), znači point isto koristiš kao i int ili float (manje-više).

Drugo pitanje: Blok 3333 se nalazi unutar kostruktora klase, i služi da se zadaju početne vrednosti članovim klase kada se stvara objekat te klase (npr. delkarišeš objekat tipa rectangle, prvo što se dešava je pozivanje kostruktora koji u ovom slučaju inicijalizuje članove tipa point vrednstima x,z za uglove četvorougaonika koje predaješ objektu pri njegovoj inicijalizaciji, ovde je klasa rectangle definisana tako da moraš da predaš početne parametre (top, left…) pri inicijalizaciji objekta, što znači da se kod ipak poziva (ma da to možda i nije toliko očigledno) i to svaki put kada deklarišeš objekat tipa rectangle.
Blok označen sa 2222 su f-je članice klase rectangle koje ti omogućavaju da negde u kodu u kome koristiš klasu rectangle promeniš vrednosti članova tipa point, razlog zašto se to ne radi isto kao u bloku 333 koji je u konstruktoru je što kasnije u drugim f-jama nećeš moći da pristupiš direktno tim članovima (ovde je upotrebljeno kopiranje član po član, znači recimo član itsx predatog parametra f-ji se kopira u član istx člana klase) zato što su članovi deklarisani u private: sekciji klase, čemu kostruktor rectangle::rectangle može da pristupi i stoga koristi pomenuti direktni način inicijalizacije klase zato što je i sam funkcija članica klase dok recimo funkcija main() ili bilo koja druga u kojoj se koriste objekti tipa rectangle to ne može, (npr. point neki; rectangle.itsUpperLeft = neki; daje grešku pri kompajliranju zbog pokušaja direktnog pristupa privatnom članu)

Nadam se da sam bio od pomoći i da se nisam zagubio u toku misli te još više zakomplikovao ove inače proste principe koje sam želeo da pojasnim ,
Lepota je u jednostavnosti.

Cis.
 
Odgovor na temu

Pretender

Član broj: 12407
Poruke: 100
212.124.182.*



Profil

icon Re: jedan malo veci problem17.08.2003. u 23:43 - pre 229 meseci
Hvala Mravu na detaljnom objasnjenju.

Sto se tice blokova 1111 i 3333, sve je clear.

Da vidimo da li sam dobro razumeo blok 2222 :

On u aktuelnom kodu (rect.cpp/ izracunavanje povrsine za samo 4 odredjene koordinate 100, 20, 50, 80/) nema nikakvu primenu, nego je tu u okviru deklaracije klase Rectangle za neke druge eventualne aplikacije, koje bi koristile ovu klasu, a koje bi imale potrebu da zadaju neke nove tacke ?
 
Odgovor na temu

brcha
Filip Brčić
Beograd, Serbia

Član broj: 440
Poruke: 436

Jabber: brcha@kdetalk.net
ICQ: 40994923
Sajt: brcha.com


+2 Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 00:09 - pre 229 meseci
Upravo tako, te funkcije (blok 222..) se u ovom "programu" ne koriste, ali su tu ako nekom zatrebaju.

Inace, u kodu postoji jedan bug koji sam primetio:
Ako se pravougaonik definise u konstruktoru, promenljive itsTop, itsBottom, itsRight i itsLeft tipa int i promenljive itsUpperLeft, itsUpperRight, itsLowerLeft i itsLowerRight tipa Point pokazuju na iste tacke u prostoru (blok 3333... u konstruktoru), iako je po meni to lose pisanje klase jer se isti podaci dupliraju bez preke potrebe. Medjutim, do problema dolazi ako se koriste SetXXX funkcije. Trebalo bi da itsRight ima istu vrednost kao i its{Upper|Lower}Right.GetX() i slicno, medjutim koriscenjem SetXXX funkcija se gubi ta povezanost. Resenje bi bilo ili uneti blokove slicne bloku 3333... u SetXXX funkcije, ili koristiti reference na neki nacin da se ti podaci na neki nacin povezu.

Sad cu da prestanem da pisem jer imam utisak da cu samo da zbunim Pretendera.

Pozdrav svima
Filip
... and the aliens sent an android down to earth, to slow down mankind's development
... and they named it Bill Gates.
 
Odgovor na temu

Pretender

Član broj: 12407
Poruke: 100
212.124.182.*



Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 00:28 - pre 229 meseci
Brcho, hvala na potvrdi.

Inace, bio si u pravu. U 2.delu doslo je do izvesnog zbunjivanja, ali probacu da resim rebus koji si postavio. Ako ikada uspem, javicu.

(Hvala again Mravu)
 
Odgovor na temu

Pretender

Član broj: 12407
Poruke: 100
212.124.182.*



Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 01:03 - pre 229 meseci
E, da - zaboravio sam da pitam, kako da celu ovu stvar nateram da radi u Borlandu.

Kako da snimim Rect.hpp kao Header File, i kako da ga povezem sa Rect.cpp-om (pored komande #include <Rect.h>), tj. kako da ih smestim u isti Project ?

Ja sam nesto probao, ali Borland se buni ( pre svega, nece da mi sacuva deklaraciju sa extenzijom .h ili .hpp, nego joj uvek na kraju dodeli .cpp - iako ja otvorim New - Header File, i u njega snimim deklaraciju).
 
Odgovor na temu

brcha
Filip Brčić
Beograd, Serbia

Član broj: 440
Poruke: 436

Jabber: brcha@kdetalk.net
ICQ: 40994923
Sajt: brcha.com


+2 Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 01:18 - pre 229 meseci
Ne bih znao bas najbolje sta da ti odgovorim na ovo pitanje (LinuX ruleZ ), ali pokusacu.

Sto se tice cuvanja fajlova, taj detalj mi nije bas najjasniji. Ako ima "File Type" ili nesto slicno u SaveAs dijalogu, probaj da to promenis na .h ili .hpp (ili .hxx ili .hh, kako ti dusa iste).

Sto se tice inkludovanja fajla, uvek mozes da ga inkludujes sa #include "Rect.hpp" ako je u istom direktorijumu kao i ciljni .cpp fajl. A da ubacis u projekat nemam pojma (jel nema nesto tako kad kliknes desnim dugmetom misa na drvo projekta ili sta vec?).

Ali ako ti ne radi ukljucivanje u projekat, kao ni cuvanje, mozda imas neku felericnu verziju Borlanda. Btw. koju verziju koristis? Meni je najbolji onaj 3.1 (poslednja DOS verzija IDEa). A onaj u Windozama je s***** u poredjenju sa Visual Studiom (definitivno neprevazidjen IDE, bez obzira sto su ga pravili neprijatelji iz majkro$ofta). Dakle, ako zelis da programiras "obicne" tekstualne aplikacije, ili skini DevC++ i koristi MinGw GNU kompajler ili koristi Borland 3.1 (imam ja ako ti treba). A ako hoces da programiras fancy GUI aplikacije za vindoze, uzmi Visual $tudio i pici MFC. Naravno da bi bilo najbolje da predjes na LinuX, ali necu da skrecem sa teme.

Nije bas preterano koristan odgovor, ali ne skodi. A ako ne skodi, onda koristi

Pozdrav
Filip
... and the aliens sent an android down to earth, to slow down mankind's development
... and they named it Bill Gates.
 
Odgovor na temu

Pretender

Član broj: 12407
Poruke: 100
212.124.182.*



Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 02:20 - pre 229 meseci
Probacu to sa Borlandom ponovo sutra (imam Borland 6 Enterprise Suite), nego sam nesto radio na onom rebusu, pa da vidim da li sam na dobrom tragu.

Kada kazes da se podaci dupliraju bez preke potrebe, verovatno mislis na promenljive itsTop, itsLeft.. itd, cija se primena (ni u perspektivi) ne vidi.

Drugo, kada kazes da se koriscenjem SetXXX funkcija gubi povezanost npr. itsRight i its{Upper|Lower}Right.GetX(), valjda mislis na to da, ako se preko f-ja SetUpperLeft/Right ... itd. u objektu npr. TheRectangle promene itsUpper/Lower/Left/Right.GetX/Y() podaci (tj.koordinate), promenljive itsTop/Left/Bottom/Right ostace sa starim vrednostima iako treba da ukazuju na iste koordinate.

E sad, obzirom da postoje f-je (deklarisane u klasi Rectangle) SetTop/Left/Bottom/Right , koje, ako se primene u kodu zajedno sa SetUpper/Lower/Left/Right resavaju ovaj problem; da li si mislio da to nije dobra praksa (uslovljavati koriscenje nekih f-ja koriscenjem nekih drugih) ?

Da li sam ovom analizom pogodio sta je pisac hteo da kaze, ili ...?
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 13:54 - pre 229 meseci
Citat:
brcha:
A ako hoces da programiras fancy GUI aplikacije za vindoze, uzmi Visual $tudio i pici MFC. Naravno da bi bilo najbolje da predjes na LinuX, ali necu da skrecem sa teme.


Grešiš sinko, mnogo grešiš...
Fancy aplikacije mogu da se programiraju pomoću: WinAPI-ja, GTKmm-a, FLTK-a, eFLTK-a, Fox-a, wxWindows-a... i za sve to ti ne treba ni M od Visual Studia, koji opet ima svojih prednosti, ali i mana. Naročito što ja nemam para za to čudo (sa sve njegovim educational licencama), ako hoćeš imaš MS kompajler iz VS7.1 u .NetSDK-u. E sada ja mislim da on može da kompajlira i "običan" C++, a ne samo C#, neka me neko ispravi ako grešim.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

srki
Srdjan Mitrovic
Auckland, N.Z.

Član broj: 2237
Poruke: 3654
*.xtra.co.nz



+3 Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 17:30 - pre 229 meseci
Gorane i ti si u pravu (u vezi sa besplatnom verzijom VC++ 7.1 kompajlera) a i Pretenderu ti si u pravu sto se tice dupliranja podataka tj. provalio si sta je pisac hteo reci. Pitaj dalje sta god ti nije jasno (kada ovo kazem zvuci kao da sam ti ja nesto pomogao iako nisam, mada ne znaci da necu :-) )
 
Odgovor na temu

brcha
Filip Brčić
Beograd, Serbia

Član broj: 440
Poruke: 436

Jabber: brcha@kdetalk.net
ICQ: 40994923
Sajt: brcha.com


+2 Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 17:59 - pre 229 meseci
Citat:
Pretender:
E sad, obzirom da postoje f-je (deklarisane u klasi Rectangle) SetTop/Left/Bottom/Right , koje, ako se primene u kodu zajedno sa SetUpper/Lower/Left/Right resavaju ovaj problem; da li si mislio da to nije dobra praksa (uslovljavati koriscenje nekih f-ja koriscenjem nekih drugih) ?


Da, naravno. A posebno sto nije dobro duplirati podatke iz milion drugih razloga. Kao prvo, ako su duplirani, bez potrebe zauzimaju vise prostora (na disku, u memoriji, nije ni bitno gde). Drugo, ako imas duplirane podatke, dolazi do opasnosti da se jedan izmeni, a drugi ne izmeni. Na osnovu cega posle da zakljucis koja od te dve informacije je tacna? Sto se tog dupliranja tice, najbolje je da pogledas neku knjigu o Bazama podataka (konkretno Normalne forme).

Citat:
Da li sam ovom analizom pogodio sta je pisac hteo da kaze, ili ...?


Jesi pogodio

Pozdrav
Filip
... and the aliens sent an android down to earth, to slow down mankind's development
... and they named it Bill Gates.
 
Odgovor na temu

brcha
Filip Brčić
Beograd, Serbia

Član broj: 440
Poruke: 436

Jabber: brcha@kdetalk.net
ICQ: 40994923
Sajt: brcha.com


+2 Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 18:11 - pre 229 meseci
Citat:
Goran Rakić:
Grešiš sinko, mnogo grešiš...
Fancy aplikacije mogu da se programiraju pomoću: WinAPI-ja, GTKmm-a, FLTK-a, eFLTK-a, Fox-a, wxWindows-a... i za sve to ti ne treba ni M od Visual Studia, koji opet ima svojih prednosti, ali i mana.


Izvini, da li mozes da poredis izgled MFC aplikacija sa izgledom GTK aplikacija ili wxWindows aplikacija? Jedina biblioteka koja moze da se poredi sa MFCom i za koju moze da se kaze da je bolja je Qt, a ona kosta oko $4k, tako da nije bas isplativa ako se prave Win aplikacije koje ne moraju da budu portabilne na LinuX i Macintosh.

A sto se tice WinAPIja, moze sve to i u assembleru da se pise, ali uopste ne znaci da ce biti lakse.

Naravno, sve je stvar ukusa, a sto se ukusa tice, ja se najradije ne bih petljao nisacim majkro$oftovim (uostalom kucni komp mi je 100% LinuX).

Citat:
Naročito što ja nemam para za to čudo (sa sve njegovim educational licencama), ako hoćeš imaš MS kompajler iz VS7.1 u .NetSDK-u. E sada ja mislim da on može da kompajlira i "običan" C++, a ne samo C#, neka me neko ispravi ako grešim.


Sto se tice imanja i nemanja para, ako pravis komercijalne aplikacije, nacices pare za originalne vindoze i vizhual studiJo. A ako se zajebavas za svoju dusu, slobodno koristi krekovane CDove i bas te boli...

Pozdrav
Filip
... and the aliens sent an android down to earth, to slow down mankind's development
... and they named it Bill Gates.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: jedan malo veci problem18.08.2003. u 18:27 - pre 229 meseci
Citat:
Jedina biblioteka koja moze da se poredi sa MFCom i za koju moze da se kaze da je bolja je Qt


WTL

http://www.codeproject.com/wtl/wtl4mfc1.asp
 
Odgovor na temu

Mrav
Aleksandar Mraović
.net programer u Wireless Media
Beograd

Član broj: 6532
Poruke: 279
*.vdial.verat.net

ICQ: 197419540


Profil

icon Re: jedan malo veci problem19.08.2003. u 10:05 - pre 229 meseci
Hvala, hvala. (masa kliče i likuje!)
Lepota je u jednostavnosti.

Cis.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: jedan malo veci problem19.08.2003. u 10:51 - pre 229 meseci
Citat:
brcha:
Izvini, da li mozes da poredis izgled MFC aplikacija sa izgledom GTK aplikacija ili wxWindows aplikacija?


Sa wxWindows-om nisam radio jer mi se API ne sviđa. Ali što se samog izgleda tiče, on na Win32 koristi WinAPI, što koristi i MFC, te je to na kraju isto za izgled.

Meni se Gtkmm vrlo sviđa po interfejsu, može da se temira kako ti želiš, a ako želiš native look pogledaj http://gtk-wimp.sourceforge.net/screenshots/ pa onda reci komentar.

FLTK, eFLTK i Fox su posebne priče, jer su to toolkit-ovi koji se koriste u ipak posebne namene i za to imaju brojne prednosti (Embded, OpenGL,...)
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: jedan malo veci problem19.08.2003. u 14:21 - pre 229 meseci
Citat:
Dragi Tata:
Citat:
Jedina biblioteka koja moze da se poredi sa MFCom i za koju moze da se kaze da je bolja je Qt


WTL

http://www.codeproject.com/wtl/wtl4mfc1.asp


Dok je drugim bibliotekama (programerima istih) ispod casti da se porede sa MFC-om...
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

brcha
Filip Brčić
Beograd, Serbia

Član broj: 440
Poruke: 436

Jabber: brcha@kdetalk.net
ICQ: 40994923
Sajt: brcha.com


+2 Profil

icon Re: jedan malo veci problem19.08.2003. u 15:05 - pre 229 meseci
Citat:
Dok je drugim bibliotekama (programerima istih) ispod casti da se porede sa MFC-om...


Koliko god necasna bila, MFC je relativno dobra GUI biblioteka za majkro$oftovce.
Za normalne GNU/{LinuX|Hurd|Darwin|FreeBSD|...} Usere su slobodne biblioteke i celo slobodno okruzenje pod GPLom (znaci i GTK i FLTK i Qt i jos ponesto) i tu nema nikakvog poredjenja sa bilo cim sto nije u okviru slobodnog softvera.

Ajd' zdravo
... and the aliens sent an android down to earth, to slow down mankind's development
... and they named it Bill Gates.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: jedan malo veci problem19.08.2003. u 16:00 - pre 229 meseci
Vidim da ste rešili da i ovaj forum pretvorite u Advocacy...
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.vdial.verat.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: jedan malo veci problem19.08.2003. u 16:32 - pre 229 meseci
Citat:
Dragi Tata:
Vidim da ste rešili da i ovaj forum pretvorite u Advocacy...

Tome služi ono „supermoderator“ ispod tvog imena.
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: jedan malo veci problem

[ Pregleda: 2862 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.