Dobio sam zadatak na poslu da napravim projekat trenutne mrežne infrastrukture pa me interesuje koju aplikaciju bih mogao da koristim u te svrhe (da napravim plan ili projekat pomenute). Da li uopšte postoji tako nešto?
Nekad davno sam video program SmartDraw koji je sluzio za crtanje svakojakih dijagrama (postojale su i ikonice/crtezi koji su predstavljali i mreznu opremu)
Probaj Visio 2000 Enterprise, moze da ti izbrowsuje mrezu, a ja sam svojevremeno pronasao neki koji se zove Dydma. Pokusaj da ga pronadjes negde, mozda ti pomogne.
Danas sam download-ovao i Visio 2000 i SmartDraw(i plug-in-ove),i uvideo sam da mi predstoji veliki posao
Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli svojim sugestijama!
Ja sam svoju mrežu "skenirao" pomoću Fluke Networksa, koji daje najraznoraznije moguće izveštaje o kompletnoj mreži, i što je najvažnije radi aktivan eksport u Visio - sam kreira odgovorajuće objekte, bilo da su switchevi (managed), routeri, računari, etc...(u Visiu dvokliknete na importovani objekat iz Fluke-a i odmah dobijete sve podatke o njemu iz samog Fluke-a).