Kupio sam BT-200U (Planet Bluetooth adapter), skinuo sa Planetovog sajta zadnju verziju drajvera i softvera, a imam Nokiu 6310 verzija softvera 5.01 (zadnja za taj telefon), i moja iskustva su sledeća:
BAČENE PARE
Ne znam da li je problem do Nokie, ili do adaptera, ali:
1) veza sa slušalicama (kada hoću da koristim zvučnike i mikrofon kompjutera kao spikerfon mobilnog telefona) stalno puca, ili prolupa pa umesto zvuka čujem digitalno krčanje. Sa Nokie kada iniciram vezu sa adapterom, mogu samo prvi put da zaista uspostavim vezu (ali u zvučniku ne čujem ništa), a svaki sledeći put se veza raskida posle 1 sekunde. Sa kompjutera kada iniciram vezu prema Nokiji, uspostavlja vezu skoro uvek, ali čas radi, čas krči, čas se ne čuje ništa, a i ta veza zna da prekine bez razloga.
2) ne mogu nijedan softver za Nokiu da koristim preko Bluetooth-a, pa čak ni PC Suite koji ima u "connection manager"-u i opciju povezivanja preko COMx porta vezanog za bluetooth. Iako ja podesim softver da mapira određeni COM port na bluetooth, u "Nokia connection manager"-u ne mogu taj port da povežem (ne nalazi nijedan telefon na na njemu).
Inače, veza sa modemom na telefonu radi, i to je jedino primenljivo. Znači, imam dial-up konekciju, i kada je startujem, kompjuter uspostavi bluetooth vezu sa mobilnim, i mobilni se poveže preko GPRS-a. Sve isto kao preko IR-a, samo što telefon može da bude i u drugoj sobi.
Ima li neko još iskustva sa bluetooth adapterima (ovaj ili neki drugi) kao i sa Nokia 6310 bluetooth-om?
Tylko jedno w głowie mam
Koksu pięć gram
Odlecieć sam
W krainę zapomnienia