Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu

[es] :: PHP :: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu

[ Pregleda: 3497 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dimke7even
Aleksandar Dimic
Beograd

Član broj: 131437
Poruke: 26
212.62.53.*



Profil

icon Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu06.07.2007. u 22:06 - pre 160 meseci
Pozdrav svima :)

Imam u CMS-u neke skripte koje sluze za promenu imena sadrzaja, brisanje sadrzaja, editovanje itd...

Te skripte se pozivaju samo po potrebi i kada se izvrse treba da vrate browser na stranicu koja prikazuje objekat koji se menjao tj njegov novi Property.

Problem je u tome sto ne mogu da koristim f-ju header() jer svaka skripta zahteva da ukljucim fajl dbaccess.php u kome se nalazi klasa za rad sa bazom.

Za sada stranice preusmerujem uz pomoc javascript-a (document.location.href="...") ali to je katastrofa da ne objasnjavam zasto...

Da li se stranice mogu preusmeravati nekako drugacije, brez f-je header() ?

Ili moram da u svakom skriptu definisem klasu dbacces da izbegnem require_once() :) ?
7even respect
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
77.46.179.*



+35 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu06.07.2007. u 22:16 - pre 160 meseci
Ja to radim ovako najcesce:
Code:

if($nesto_se_desilo){echo"<script>alert('Data Changed!');</script>// opcioni js deo 
<META http-equiv='refresh' content='0;URL=neka_strana.php'>";}
 
Odgovor na temu

dimke7even
Aleksandar Dimic
Beograd

Član broj: 131437
Poruke: 26
212.62.53.*



Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu07.07.2007. u 13:07 - pre 160 meseci
jeste elegantnije, hvala puno :)
7even respect
 
Odgovor na temu

djordje
Novi Sad

Član broj: 3704
Poruke: 1725
*.dynamic.sbb.co.yu.



+3 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu09.07.2007. u 16:12 - pre 160 meseci
Naravno da JS nije elegantnije resenje od header(). Zasto ne bi preusmeravao sa header()? Ako ti fajlovi koje inkludujes daju neki output pre poziva header() onda ti je citav koncept los. Pisi aplikacije da prvo "odrade sav posao", pa tek onda stampaj na ekran sa echo.
 
Odgovor na temu

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.dsl.chcgil.sbcglobal.net.

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


+1 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu09.07.2007. u 17:08 - pre 160 meseci
Da, "klasa za rad sa bazom" ne mora da pljuje nista. Vidi sta ti je sa tim dbaccess.php fajlom, ne treba taj nista da pljuje, a pogotovo ne ako samo radi s bazom...
ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
Odgovor na temu

djordje
Novi Sad

Član broj: 3704
Poruke: 1725
*.dynamic.sbb.co.yu.



+3 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu09.07.2007. u 17:18 - pre 160 meseci
pa ni jedna klasa u sustini ne treba da pljuje nista osim ako joj se eksplicitno ne naredi :) Bar tako ja shvatam OO u PHP...
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu09.07.2007. u 19:10 - pre 160 meseci
Eee, ali dovoljan je samo jedan SPACE iza ?> ili cak jedna prazan red da te izlomi ko mladog majmuna :)
 
Odgovor na temu

Jezdimir Lončar
Aka Blazeme
PHP/jQuery Dev, BildStudio
Crna Gora / Pljevlja

Član broj: 74833
Poruke: 674
91.150.84.*

Jabber: jezdonet@gmail.com


+4 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu09.07.2007. u 23:07 - pre 160 meseci
Da, znaci, u vecini slucajeva u klasi ne moras da koristis echo.
E sad, sto se tice opcija za redirecting , evo ovako:
Header (php, funkcija: header() ): Veoma jednostavno i veoma preporucljivo.
Mana: ne moze da se koristi kad imas output prije poziva.
Primjer koda:
Code:

header("location: file.php");
exit;

JavaScript (window.location.href): Preporucljivo kad imas neki output. Moze da se kombinuje sa alert i confirm funkcijama.
Mane: 1. Ako korisnik nema ukljucen javascript (sto je rijetko slucaj), onda nece moci da ga preusmjeri.
2. Ako hoces da odredis posle koliko sekundi hoces da korisnika redirektujes, kod se komplikuje.
Primjer koda:
Code:

window.location.href = "file.php";

HTML (<meta> tag): Hm... Ovo ja najcesce koristim pored header-a.
Mane: koliko je meni poznato nema istih.
Primjer koda:
Code:

<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=file.php" />


Eto toliko.
Ti vidi sta ti najvise odgovara.
Pozdrav!
“I never think of the future - it comes soon enough.” - Albert Anštajn (Albert Einstein)
 
Odgovor na temu

djordje
Novi Sad

Član broj: 3704
Poruke: 1725
*.dynamic.sbb.co.yu.



+3 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu10.07.2007. u 00:55 - pre 160 meseci
Citat:
Mana: ne moze da se koristi kad imas output prije poziva.


A to je jedino potrebno kada zelis da preusmeris korisnika nakon nekog vremena. Tada je neizbezan (nije ali je najbolji) JS
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
77.46.247.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu10.07.2007. u 11:20 - pre 160 meseci
Nije najbolji JS, jer JS može da bude isključen. Ako hoćeš korisnika da preusmeriš posle recimo 3 sekunde, postaviš ovako:

Code:
<meta http-equiv="refresh" content="3;URL=file.php" />


A ako koristiš JS, uvek možeš da staviš običan link između <noscript> tagova
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu10.07.2007. u 12:36 - pre 160 meseci
Citat:
[url=/p1634687]Neohacker
HTML (<meta> tag): Hm... Ovo ja najcesce koristim pored header-a.
Mane: koliko je meni poznato nema istih.
Primjer koda:
Code:


<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=file.php" />


Takođe može biti isključen u browseru.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

dimke7even
Aleksandar Dimic
Beograd

Član broj: 131437
Poruke: 26
212.62.53.*



Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu10.07.2007. u 13:01 - pre 160 meseci
Za Brokera:
Broker hvala puno imao sam prazan red izmedju <?php i header()- i izlomilo me ko majmuna!
Sad sam sredio skripte i mnogo je bolje kakav JS kakvi bakraci, stvarno mislim da je bolje da se cela obrada vrsi na serveru

Hvala svima na predlozima!
7even respect
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu10.07.2007. u 13:04 - pre 160 meseci
Citat:
Neohacker:
HTML (<meta> tag): Hm... Ovo ja najcesce koristim pored header-a.
Mane: koliko je meni poznato nema istih.


Pa sad bas i nije da nema mana, cak se ponegde i toplo preporucuje da se izbegava:

http://www.w3.org/QA/Tips/reback
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
91.150.102.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu11.07.2007. u 09:57 - pre 160 meseci
Zato ja koristim ovako nešto

Code:

function redirect($url) {
    //redirect function by Avram, www.avramovic.info
    if (!headers_sent()) {
        header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
        header('location: ' . $url);
        die();
    } else {
        die("<script type='text/javascript'><!--\n
    location.href='$url';\n
    //--></script>\n
    <noscript>\n
    <meta http-equiv='refresh' content='0;url=$url'>\n
    <a href='$url'>Click here</a> to continue...\n
    </noscript>");
    }
}

Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

dimke7even
Aleksandar Dimic
Beograd

Član broj: 131437
Poruke: 26
212.62.53.*



Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu11.07.2007. u 12:15 - pre 160 meseci
:))) Ova f-ja je extra, ako neces milom...
7even respect
 
Odgovor na temu

deximat
Dejan Pekter
Radim za sebe
Tamo daleko

Član broj: 108890
Poruke: 68
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: www.deximat.com


+1 Profil

icon Re: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu12.07.2007. u 01:18 - pre 160 meseci
Ja sam cuo da google ne ocenjuje lepo sajtove sa redirekcijom...
________________________________
Deximat
Every death has life to rise!
http://www.nikolatesla.rs/
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Treba mi predlog za preusmeravanje na drugu stranicu/skriptu

[ Pregleda: 3497 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.