Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova

[es] :: Office :: Excel :: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova

[ Pregleda: 5553 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.zastava-automobili.com.



+2 Profil

icon [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova05.07.2007. u 09:12 - pre 185 meseci
Evo primera koji me muci:
- Imam 5 radnih listova sa nazivima (list 1, ....list 5) u jednom dokumentu
(npr:Anketa)
- Celija A1 u listu 1 je zbir svih celija A1 iz ostala 4 lista i tako redom i za druge
celije,

Hteo bih:
1. Kada izbrisem npr. list 3 da mi se u listu 1 ne pojavljuje vrednost #REF! vec
zbir iz preostala 3 lista.
2. Da ako posle izvesnog vremena dodam novi list i dodelim mu naziv list 3
(naziv isti kao što je bio i na izbrisanom listu), zbir bude azuran tj obuhvati i
vrednost iz celije A1 novododanog lista 3.
 
Odgovor na temu

Gix_
Milenkovic
Lyon (France)

Član broj: 113036
Poruke: 185
*.w90-41.abo.wanadoo.fr.



Profil

icon Re: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova05.07.2007. u 10:54 - pre 185 meseci
Pozdrav ,
u tvom radnom listu gde imas rezultat iz ostalih listova imas formulu koja racuna rezultat ,
znaci ako obrises neki list sasvim je normalno datise pojavljuje #ref!

Tvoj problem mozes resiti na sledece nacine :
- ako obrises list koriziraj formulu tj. izbrises list i u formuli ili obrnuto za dodavanje .
- napisati formulu drugacije u stilu " sabrati rezultate A1 svih listova radne sveske, ako je list dodan u radnoj svesci uzeti u obzir, ako izbrisan racunati ostale listove radne sveske"

Pokusaj malo da razbivas glavu inace ako ti drugi napise formulu neces nikad nista nauciti , pricamti iz iskustva .
ps : izgleda da kafa nece uskoro

Cao
Nepostoje idiotska pitanja, samo idioti ne postavljaju pitanje !!!
 
Odgovor na temu

mirko1949
Miroslav Magdić
Kragujevac

Član broj: 87134
Poruke: 216
*.dynamic.sbb.co.yu.



+2 Profil

icon Re: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova06.07.2007. u 08:13 - pre 185 meseci
[Tvoj problem mozes resiti na sledece nacine :
- ako obrises list koriziraj formulu tj. izbrises list i u formuli ili obrnuto za dodavanje .
- napisati formulu drugacije u stilu " sabrati rezultate A1 svih listova radne sveske, ako je list dodan u radnoj svesci uzeti u obzir, ako izbrisan racunati ostale listove radne sveske"]

I pored pokusavanja da iskoristim tvoje uputstvo nije mi uspelo. Izgleda da si precenio moj nivo znanja. Ja eventualno mogu neki makro da prepravim i prilagodim svojim potrebama. Zato ako mozes pomozi malo vise.
P.S. A kafu cu ipak naruciti u kafani
 
Odgovor na temu

Gix_
Milenkovic
Lyon (France)

Član broj: 113036
Poruke: 185
*.w90-41.abo.wanadoo.fr.



Profil

icon Re: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova06.07.2007. u 09:01 - pre 185 meseci
Re ,
prikaci primer koi posedujes , pomocicu ti drage volje
trenutno moram dase apsantiram , vecerascu imati malo vise vremena .
PS :hocesli da to funkcionise formulom ili makrom ?
Cao
Nepostoje idiotska pitanja, samo idioti ne postavljaju pitanje !!!
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2233
212.200.27.*

Sajt: www.gowi.rs


+103 Profil

icon Re: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova06.07.2007. u 09:12 - pre 185 meseci
Ako imaš dva ili više listova identične strukture, možeš koristiti opcuju Data Consolidate za formiranje sumarnog lista umesto ručnog pisanja formula
1/ Iz sumarnog lista aktiviraj Data -> Consolidate
2/ U dijalogu izaberi funkciju za agregiranje podataka(Sum, Max, Min, Avg ...) - Kod tebe Sum
3/ Zadaj prvi opseg sa lista 2 koji treba da se sumira sa ostalim, pa Add
4/ Zadaj opseg koji se sumira sa sledećeg lista, pa Add itd.
5/ Završi sa OK

Kad obrišeš ili dodaš list ili izmeniš podatke ponovo izvrši konsolidaciju
Vidi http://www.ozgrid.com/Excel/consolidate.htm
Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
 
Odgovor na temu

Gix_
Milenkovic
Lyon (France)

Član broj: 113036
Poruke: 185
*.w90-41.abo.wanadoo.fr.



Profil

icon Re: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova06.07.2007. u 22:00 - pre 185 meseci
Re ,
evo primera kaostosam i obecao a uisto vreme Jpeca ti predlaze drugu metodu ,
drugacije receno dobiosi dva nacina za jedno pitanje .

Ps : jos dvadesetak dana pa porucujem i ja kafu u jednu od Svilajnackih kafana lol !

Cao
Nepostoje idiotska pitanja, samo idioti ne postavljaju pitanje !!!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

chuPavi
Marko Lucic
Sys admin
Srbija

Član broj: 12811
Poruke: 76
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova09.07.2007. u 13:08 - pre 185 meseci
Da iskoristim zapocetu temu jer imam slican problem a mislim da je ova tema dobila svoj odgovor.

Projekat bih mogao da nazovem "Rekapitulacija", a sta on zahteva :

Jedan sheet(Medjusuma- pogledati attach) sadrzi dosta podataka i malomalo se tu nadje neka Suma istih. Na tom sheetu ima dosta takvih "medjusuma". Hteo sam da pojednostavim pregled "medjusuma" tako sto sam iste za te celije referencirao na drugom sheetu(Rekapitulacija). Sto znaci da -rekapitulacija sheet- sad sadrzi reference ka -medjusuma sheet-koje se "automatski" azuriraju :)

Posto se u medjusuma sheetu podaci cesto dodaju samim insertom redova, da bi podatak pripao odgovarajucoj medjusumi, ovako resenje sa referencema mi je odgovaralo. Reference bi same menjale vrednost ako bih dodao neki red.
Medjutim, sad sam Rekapitulacija sheet odvojio u novi workbook i naisao je problem pri ubacivanju novih redova.

Konfuzno sam se izrazio, zato ide prilog uz poruku ...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Brz_na_tastaturi
Svilajnac

Član broj: 63852
Poruke: 318
77.46.253.*



+1 Profil

icon Re: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova09.07.2007. u 21:02 - pre 185 meseci
To možeš da rešiš tako što ćeš da definišeš imena ćelijama u kojima su medjusume a da u rekapitulaciji staviš reference po tim imenima.

Možda je tačno da je sve već rečeno, samo nisu svi sve čuli i razumeli ...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

chuPavi
Marko Lucic
Sys admin
Srbija

Član broj: 12811
Poruke: 76
*.static.beocity.net.



Profil

icon Re: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova09.07.2007. u 21:54 - pre 185 meseci
Da ! Toga sam se i plasio !
Isto resenje mi je palo na pamet ali i dalje zelim da ga izbegnem posto bih morao da definisem 160 imena ...
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: [EXCEL] Sabiranje iz promenljivog broja radnih listova

[ Pregleda: 5553 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.