Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF

[es] :: Web dizajn i CSS :: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF

[ Pregleda: 2148 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Snjeg
AHa

Član broj: 148948
Poruke: 29
*.PPPoE-2129.sa.bih.net.ba.



Profil

icon PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF30.06.2007. u 23:57 - pre 166 meseci
Pozdrav,

Ovako imam jednu stranicu na kojoj radim duze vrijeme i sad planirao sam da zbog razlika u interpretaciji CSS-a , uradim prvo cijelu stranicu prilagodjenu za FF a kansnije doradim i za IE , OPERU itd. Ali mi sad nije jasno slijedece: Zasto mi forma za login ili klik na neki img kao dugme ( type="image.....) nece da radi.

Znam da je tesko i nemoguce reci konkretno zato i zato ti nece raditi, ali me bar interesuje da li je to normalno, jer do sad mi se nije desavalo da imam probleme u izvodjenu skripte u razlicitim browserima..


Hvala unaprijed za bilo kakav savjet!
 
Odgovor na temu

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
*.cpe.vektor.net.

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF01.07.2007. u 00:19 - pre 166 meseci
Meni i dalje nije jasan problem s PHP-om u ovoj prici.... PHP samo generise stranu nezavisno od browsera a browser je na kraju gleda kao i bilo koji html...
 
Odgovor na temu

bocy
Beograd

Član broj: 7508
Poruke: 90
*.adsl-1.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF01.07.2007. u 05:58 - pre 166 meseci
Kao sto je hatebreeder rekao, PHP generise stranu na samom serveru a tebi se prosledjuje u browser HTML kod. To je ono sto treba da proveris ako ti radi u FF a ne u IE.
 
Odgovor na temu

mickey.co.ba
Miralem Halilovic
Sarajevo, BiH

Član broj: 26263
Poruke: 136
87.250.113.*

Sajt: 11betting.com


Profil

icon Re: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF01.07.2007. u 10:52 - pre 166 meseci
a stvarno kad sam procitao naslova zasmio sam se, ljudi kada radite u PHPu prvo naucite sta je to pa onda radite... PHP nema nikakve veze sa brovserom...
 
Odgovor na temu

Snjeg
AHa

Član broj: 148948
Poruke: 29
*.PPPoE-916.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF01.07.2007. u 11:18 - pre 166 meseci
@mickey.co.ba Ma ti si moj idol, kako samo mudro zboris da te je ljepota slusat... znam ja da je PHP server side i bez da mi ti pametujes a da ne kazes nista konkretno. Mozda jesam malo fulao forum za ovo pitanje ali svejedno mi nije jasno sta se desava. pa ako nemas neki konstruktivan savjet onda te molim da i ne pises nista...


Pozdrav!
 
Odgovor na temu

hatebreeder
Sinisa Bobic
Belgrade

Član broj: 48145
Poruke: 192
*.cpe.vektor.net.

Jabber: sinisabobic@gmail.com
ICQ: 339407553
Sajt: www.sinisabobic.com


Profil

icon Re: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF01.07.2007. u 14:52 - pre 166 meseci
@Snijeg jedini konstruktivan savet koji ti se u ovom trenutnku moze preporuciti je da otvoris neku tabelu sa podrzanostima CSS-a po browserima i gledas sta si koristio a nije podrzano u svim slucajevima...

Srecno
 
Odgovor na temu

mickey.co.ba
Miralem Halilovic
Sarajevo, BiH

Član broj: 26263
Poruke: 136
87.250.113.*

Sajt: 11betting.com


Profil

icon Re: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF01.07.2007. u 16:18 - pre 166 meseci
mislim da se iz naziva teme moze slobodno izbaciti ovo PHP, mislim da ovo ide negdje u HTML forumu ako to postoji :D


jel nam mozes napisati kod koji koristis za tu slicicu???
 
Odgovor na temu

Got
Freelancer
Nis

Član broj: 44064
Poruke: 64
*.dynamic.sbb.co.yu.

ICQ: 310952469


Profil

icon Re: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF01.07.2007. u 22:51 - pre 166 meseci
Probaj ovako :

Code:

<input type="submit" value="Login" class="buttonlogin" name="Submit"/>

.buttonlogin {
background-image:url(../images/login.png);
background-position:center;
background-repeat:no-repeat;
border:0px none;
color:#FFFFFF;
font-size:12px;
font-weight:600;
height:27px;
margin:0px;
padding:0px;
width:57px;
}

I to ce ti ispasti lepo dugme. A kada mu stavis da type bude image ne mozes da ocekujes da on odradi submit :)
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
77.46.227.*



+35 Profil

icon Re: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF01.07.2007. u 23:37 - pre 166 meseci
Zapravo moze da odradi submit:

http://www.web-source.net/html_image_submit.htm

A moze i mala pomoc javascripta da se rese nekompatibilnosti izmedju browsera:

http://www.webdevelopersnotes.com/tips/html/21.php3



 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: PHP mi se nece izvoditi kako treba u IE , a hoce u FF

[ Pregleda: 2148 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.