Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Portabilni nacin za izlistavanje sadrzaja foldera

[es] :: C/C++ programiranje :: Portabilni nacin za izlistavanje sadrzaja foldera

[ Pregleda: 2395 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.tippnet.co.yu.



Profil

icon Portabilni nacin za izlistavanje sadrzaja foldera29.06.2007. u 22:27 - pre 173 meseci
Ovako problem je sledeci, treba da napisem program koji ce da izlista sve fajlove odredjenog tipa u nekom folderu i prikaze neke pojedinosti vezane za te fajlove, program mora biti gcc kompatibilan, znaci da se kompajlira i pod linuksom i windowsom.
E sad kako da uradim taj deo za izlistavanje sadrzaja nekog foldera, da li postoji neki cross platform nacin, ako ne postoji koji mi je najlaksi nacin da ovo uradim pod linuksom i pod windowsom(znam FindFile itd ali mozda neko ima bolju ideju)

Hvala unapred
Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
*.fibertel.com.ar.

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: Portabilni nacin za izlistavanje sadrzaja foldera30.06.2007. u 02:31 - pre 173 meseci
Nema portabilnog resenja. Moras da napises jednu POSIX verziju i jednu windows verziju. Za windows koristis API findfirst itd. a za linux posix funkcije u hederu dirent.h

Videti:
http://opengroup.org/onlinepubs/007908799/xsh/dirent.h.html

Ako ti je do neke gotove STL implementacije sa iteratorima pogledati ovde:

http://synesis.com.au/software...____library____filesystem.html


Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

cpp-programer

Član broj: 150451
Poruke: 1
*.PPTP-196-SA.GlobalNET.ba.



Profil

icon Re: Portabilni nacin za izlistavanje sadrzaja foldera01.07.2007. u 17:10 - pre 173 meseci
Ovo bi trebalo da je portabilno rjesenje

http://www.boost.org/libs/filesystem/doc/index.htm


Pozdrav
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: Portabilni nacin za izlistavanje sadrzaja foldera03.07.2007. u 13:50 - pre 173 meseci
wxWidgets bi mogao posluziti, vidi ovde:
http://www.wxwidgets.org/manua...wx_wxdir.html#wxdirgetallfiles

wxDir::GetAllFiles
static size_t GetAllFiles(const wxString& dirname, wxArrayString *files, const wxString& filespec = wxEmptyString, int flags = wxDIR_DEFAULT)


The function appends the names of all the files under directory dirname to the array files (note that its old content is preserved). Only files matching the filespec are taken, with empty spec matching all the files.

The flags parameter should always include wxDIR_FILES or the array would be unchanged and should include wxDIR_DIRS flag to recurse into subdirectories (both flags are included in the value by default).

... ali je wxWidgets veoma obiman ...
 
Odgovor na temu

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.tippnet.co.yu.



Profil

icon Re: Portabilni nacin za izlistavanje sadrzaja foldera03.07.2007. u 14:16 - pre 173 meseci
Hvala vam svima, ipak sam se odlucio za najjednostavnije resenje (dirent.h hvala kiklop), napravio sam dva tela okruzena sa #ifdef/#else/#endif direktivama, jedno za win (FindFile) drugo za linuks (scandir) i to je to.

Pozdrav
Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Portabilni nacin za izlistavanje sadrzaja foldera

[ Pregleda: 2395 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.