Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Povratak na prethodnu stranu

[es] :: Flash :: Povratak na prethodnu stranu

[ Pregleda: 4391 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
77.46.246.*



Profil

icon Povratak na prethodnu stranu27.06.2007. u 20:47 - pre 163 meseci
Statistika kaze da je 40% ukupnih klikova na netu upravo na dugme BACK browsera.. Kako u Flashu da realizujem taj povratak?
 
Odgovor na temu

gordon_beneth
BGD

Član broj: 104526
Poruke: 192
212.200.219.*



+1 Profil

icon Re: Povratak na prethodnu stranu28.06.2007. u 00:15 - pre 163 meseci
Nisam probao, ali mislim da je ovo
http://www.actionscript.org/re...button-within-flash/Page1.html
ono što tražiš
/(bb|[^b]{2})/
 
Odgovor na temu

borisazekic

Član broj: 127471
Poruke: 153
62.108.98.*



Profil

icon Re: Povratak na prethodnu stranu28.06.2007. u 10:55 - pre 163 meseci
najlaksi nacin je da svakom freejmu na kome ti se nalaze stranice ukucas neki instancname i u opcijama za taj frejm odaberes "anchor" zatim u publish setting-u u tabu flash odaberes opciju "publish with named anchors" i mislim da je to to
 
Odgovor na temu

cobragangsta

Član broj: 146928
Poruke: 84
212.200.70.*



+2 Profil

icon Re: Povratak na prethodnu stranu28.06.2007. u 20:06 - pre 163 meseci
Citat:
borisazekic: najlaksi nacin je da svakom freejmu na kome ti se nalaze stranice ukucas neki instancname i u opcijama za taj frejm odaberes "anchor" zatim u publish setting-u u tabu flash odaberes opciju "publish with named anchors" i mislim da je to to


ova metoda cesto ne pali (iako je napravljena iskljucivo u tu svrhu)
preporucio bih ti sledece:
ako ceo sajt pravis u flash-u(swf fajl-nazovimo ga glavni) i imas npr 10 strana (10 frejmova-nemoraju biti uzastopni).
za svaki frejm koji treba da se prikaze napravi poseban prazan swf fajl koji ce sadrzati samo ActionScript.
dakle u browser ce se prvo ucitati taj fajl (velicine oko 300b) a zatim u taj fajl ucitas GLAVNI.
inace taj fajl koji sadrzi skript za ucitavanje glavnog filma takodje sadrzi skript i ciljnu putanju do frejma kojeg sadrzi glavni i koji se treba prikazati.

ako treba neko dodatno obavestenje reci!

ps. postoji i drugo resenje da u flashu napravis dugmice back i forward!

pozdrav!!!



 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
77.46.233.*



Profil

icon Re: Povratak na prethodnu stranu29.06.2007. u 18:57 - pre 163 meseci
@ cobragangsta

ne delim strane po frejmovima, vec imam jedan glavni index.swf, sa headerom, menijem i movie clipom "sadrzaj". U zavisnosti od odabira u meniju ucitavam razlicite swf fajlove u "sadrzaj". Moze dodatno objasnjenje, kao i taj drugi nacin..

@ boorisazekic

tesko.. dosta se tu movie clipova ucitava.. al' probacu i ovo..


@ gordon_beneth

ufff. ubi ovo, ali mislim da vodi ka resenju mog problema..


Javicu vam sta sam napravio.
Hvala!
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
213.244.209.*

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Povratak na prethodnu stranu29.06.2007. u 19:10 - pre 163 meseci
Uzmi u obzir i ovo:

http://www.asual.com/swfaddress/
 
Odgovor na temu

cobragangsta

Član broj: 146928
Poruke: 84
212.200.70.*



+2 Profil

icon Re: Povratak na prethodnu stranu04.07.2007. u 15:14 - pre 163 meseci
ne delim strane po frejmovima, vec imam jedan glavni index.swf, sa headerom, menijem i movie clipom "sadrzaj". U zavisnosti od odabira u meniju ucitavam razlicite swf fajlove u "sadrzaj". Moze dodatno objasnjenje, kao i taj drugi nacin..

probaj ovako:
kada ucitas glavni index.swf "i iz njega pozoves (ucitas razne swf fajlove)" nemoj u "njega" da ucitas swf fajlove nego napravi jos jedan swf fajl
nazovi ga npr stana1.swf . Od strane1.swf napravi html stranu (tj publish) dakle kada kliknes na meni browser otvara novu html stanu koja sadrzi swf fajl: strana1.swf
tako da sada browser otvara html strane i nema mnogo veze s fleshom.

sada treba napraviti da flash funkcionise.
strana1.swf treba da sadrzi samo kod koji ce joj reci da ucita index.swf i sve ono sto je trebalo da se ucita u index.swf

znaci da ponovim dugme za ucitavanje u index.swf vise NETREBA DA SADRZI LOADMOVIE... (nego stavis da otvara html stranu strana1.html)
a strana1.swf TREBA DA SADRZI LOADMOVIE...index.swf i LOADMOVIE...ostali filmici (bilo da se ucitavaju na nivou ili u drugi MC)
osim ovog koda strana1.swf je PRAZNA!

tako uradi i sa ostalim stranama...

drugi nacin preko dugmica back i forward u swf fajlu znaci da se nemogu koristiti back i forward od browsera

nemogu da ndjem fajl u kome sam to radio ali evo ti kratak opis
napravis niz
kada kliknes na neko dugme u tekuci clan niza upisuju se informacije o stanju filmica npr
gotoandstop(89);
loadmovienum(9);
potrcko._alpha=50.....

i index niza se povecava za jedan
klikom na sledece dugme sledeci clan niza dobija neke druge info i pomera se na sledeci. itd..

kada kliknes na back index niza se smanji za jedan sve se ucitava kao sto pise u tom clanu niza
to je otprilike ideja, kada nadjem fajl prikacicu ga ovde

pozdrav!!!

ps. izvinjavam Se za oVakvU nepismenosT.

nas'o nesto: attach
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
91.150.103.*



Profil

icon Re: Povratak na prethodnu stranu04.07.2007. u 22:14 - pre 163 meseci
Da, svaku stranu ucitati zasebno kao html.. Vidis to je dobro i za pretrazivace, sajt ponudi malo vise html-a googlu.. Jedino nije najelegantnije resenje zbog kesiranja i loadovanja, mada moze da prodje.

Varijanta 2 definitivno otpada. Nije nikakav problem to realizovati, ali nije to taj Back na koji su ljudi navikli.. Klijent hoce Back browsera, i tacka :)

Hvala!


Resenja koja su mi dali gordon_beneth i milantrax2005 su optimalna, samo kupio sam sebi malo vremena radeci na nekim trivijalnim stvarima, a ovo ostavio za kasnije.. Svakako, javicu sta sam napravio.
 
Odgovor na temu

cobragangsta

Član broj: 146928
Poruke: 84
212.200.70.*



+2 Profil

icon Re: Povratak na prethodnu stranu05.07.2007. u 00:29 - pre 163 meseci
Citat:
akasha org.: Da, svaku stranu ucitati zasebno kao html.. Vidis to je dobro i za pretrazivace, sajt ponudi malo vise html-a googlu.. Jedino nije najelegantnije resenje zbog kesiranja i loadovanja, mada moze da prodje.



ako se ja nevaram ucitani fajl ostaje u cash-u sem ako se drugacije ne naglasi;
tako da kad si jednom ucitao glavni film on ostaje na korisnikovom racunaru
jedino sto je novo je taj mali swf fajl strana1.swf , cim se on ucita "momentalno" usisa i glavni sto je bio i cilj.

a sto se tice pretrazivaca ne znam koliko ce to pomoci kod pretrage... ali smislicu nesto da i tome doskocim:)))

 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Povratak na prethodnu stranu

[ Pregleda: 4391 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.