Citat:
Abdee: Hmmm... Znaci treba ti mala zvijer al' da ne kosta vise od 400 evara... G7 otpada ali tu je Nikon P5000 za "tu negdi" a kao varijanta bez stabilizacije moze da dodje Fuji E900 na primer ili Canon A640...
Ako vec imas veliki aparat mozda ne bi bilo lose da uzmes jedan bas mali koji moze ne samo u pederusu vec i u dzep od kosulje. Fuji F31 mi pada na pamet ili IXUS 850IS....
400-nak eura orjentaciono. Gde je 400 tu je i 500. Ali Canon G7 je malo razocarao, cini mi se vise kao korak nazad nego napred u odnosu na prethodnike G serije. Naravno, ovo je diskutabilno i ne zelim da nacnem diskusiju na tu temu.
Imam "veliki" DSLR aparat koji nazalost uglavnom ne nosim sa sobom bas zato sto je veliki
Nosim neki Canon A80 - koji je odlican - ali ga je malo vreme pregazilo, i ipak je sto A klasa, sporo fokusira, nije bas za low-light itd.
Voleo bi da imam nesto sto moze u dzep, sto ima objektiv od 28mm (nije obavezno ali je vrlo pozeljno) a zoom i IS mi nisu nesto pretereno bitni. Cak mi je i 4-5 Mpix sasvim dovoljno. Ono sto bih voleo jeste da je kvalitet fotki dobar u smislu da imaju dosta detalja i dobar dinamicki raspon (jeste, volim Canon ...
Takodje, vise volim te kompaktne aparate sa napajanjem na AA baterije nego na svoje Li-Ion ... prakticnije je, puno.
U obzir dolazi i da porucim nesto iz inostranstva ako se to ovde ne prodaje...