Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

msflexgrid

[es] :: Visual Basic 6 :: msflexgrid

[ Pregleda: 3251 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

rainman1977
zemlja dembelija

Član broj: 7771
Poruke: 84
*.teol.net

ICQ: 200221484


Profil

icon msflexgrid30.07.2003. u 16:12 - pre 206 meseci
cao ljudi,
kako da popunim tabelu msflexgrid ako koristim dao engine?
koja je sintaxa?
i don't like money oh yea,i love it
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
195.252.113.*



Profil

icon Re: msflexgrid30.07.2003. u 16:29 - pre 206 meseci
Redove je najbolje rucno da popunjavas ovako recimo :
Code:

temp = neki_kor.id & vbTab & neki_kor.user_name & vbTab & neki_kor.ime & vbTab & neki_kor.prez 
grdKor.AddItem temp, 1

Ovaj kod dodaje novi red na mesto prvog reda u msflexgrid-u grdKor.
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

rainman1977
zemlja dembelija

Član broj: 7771
Poruke: 84
*.teol.net

ICQ: 200221484


Profil

icon Re: msflexgrid31.07.2003. u 01:44 - pre 206 meseci
Izvini ali nisam postavio dobro pitanje.Mislio sam :da mi se izlistaju svi podaci u flexgrid iz baze a ne jedno po jedno.hvala ti u napred
i don't like money oh yea,i love it
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
195.252.113.*



Profil

icon Re: msflexgrid31.07.2003. u 13:09 - pre 206 meseci
Pa, procitaj jedan po jedan "podatak" i na ovaj nacin dodaj u grid.
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

BlueSoniq
zaposlen / C#, ASP.NET senior
Beograd

Član broj: 11116
Poruke: 159
*.yubc.net



Profil

icon Re: msflexgrid02.09.2003. u 21:19 - pre 204 meseci
Prvo otvoris neku tabelu pomocu naredbe

set rstTemp=nekabaza.openrecordset()

pa onda prodjes kroz sva polja i ubacis ih u msflex pomocu

nekimsflex.textmatrix(row,col)=nesto


 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
212.62.47.*

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: msflexgrid03.10.2003. u 15:03 - pre 203 meseci
Ali ako imam 17000 zapisa necu valjda kodom da ucitavam slike?Isto radim sa dao i koristim msflexgrid.
Drugo,u flexu se i inace ne ucitavaju svi podaci odejednom.
Kolone sa slikama u bazama nikako nece da prikaze.Ima li leka?
Da li ima resenja za ovaj problem sa drugim kontrolama(koje bi radile sa dao)?
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
212.62.47.*

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: msflexgrid09.10.2003. u 13:18 - pre 203 meseci
Znaci ne moze!
A ako bih koristio ado da li to mogao da izvedem?
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: msflexgrid09.10.2003. u 13:39 - pre 203 meseci
MS Flex Grid kontrola ima property CellPicture preko kojeg mozes da prikazes sliku u nekom cellu (imas primer u MSDNu). Ne znam kako cuvas sliku, da li kao OLE object ili samo path. U svakom slucaju, mozes na nekom eventu grida ili datasourcea da prikazes sliku koristeci CellPicture.

Da li si razmisljao o PictureBoxu ili Image kontroli pored grida, koja prikazuje sliku za trenutno selektovani zapis?
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: msflexgrid11.10.2003. u 20:40 - pre 203 meseci
Ta druga mogucnost ne dolazi u obzir.
Zeleo bih da kako korisnik pomera flex gore-dole vidi te slike.Tehnika je ole.Ono sto je problem sa currentcell je sto ce on morati ODJEDNOM 17000 slika(toliko zapisa imam u bazi) da prikaze,a ja ne znam koliko je ogranicenje tog flexa.Znam da ne ucitava odjednom sve zapise,ali ne znam koliko ih ucitava na pocetku).
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: msflexgrid12.10.2003. u 13:47 - pre 203 meseci
MS FlexGrid ima property TopRow, koji vraca/setuje redni broj vrste koja se trenutno nalazi na vrhu grida (koja se vidi kao prva vrsta). E sad, koristreci taj property i Scroll event grida, probaj da napravis da se slika prikazuje samo za one vrste koje su vidljive na ekranu
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: msflexgrid14.10.2003. u 20:22 - pre 203 meseci
Najlepše hlala,mladenovicz.To je to!
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: msflexgrid

[ Pregleda: 3251 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.