Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

brojac sajta u php-u

[es] :: PHP :: brojac sajta u php-u

[ Pregleda: 3111 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

spezia

Član broj: 134818
Poruke: 355
*.beobug.com.



+6 Profil

icon brojac sajta u php-u21.06.2007. u 23:11 - pre 170 meseci

Kako bi izgledao php brojac za recimo trenutne posetioce ili posetioce u poslednjih 24 sata.na sajtu?Ako nije mnogo komplikovano..Imam skriptu brojaca posetioca (pomocu fajla.txt)..Zanima me realizacija ove ideje(da li je mnogo komplikovanije od obicnog brojaca ili ne(koriscenje neke funkcije))??
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
*.adsl.verat.net.

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: brojac sajta u php-u21.06.2007. u 23:31 - pre 170 meseci
Code:
$rip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$sd  = time();
$count = 1;

$file1 = "ip.txt";
$lines = file($file1);
$line2 = "";

foreach ($lines as $line_num => $line)
    {
        //echo $line."<br>";
        $fp = strpos($line,'****');
        $nam = substr($line,0,$fp);
        $sp = strpos($line,'++++');
        $val = substr($line,$fp+4,$sp-($fp+4));
        $diff = $sd-$val;
        if($diff < 300 && $nam != $rip)
            {
             $count = $count+1;
             $line2 = $line2.$line;
             //echo $line2; 
            }
    }

$my = $rip."****".$sd."++++\n";
$open1 = fopen($file1, "w");
fwrite($open1,"$line2");
fwrite($open1,"$my");
fclose($open1);

echo $count
?>

OVO je upravo skinut skript sa neta za "koliko je online". Za zadnaja 24h bi bilo dobro odraditi sa bazom, patu dodati jos neke stvarcice radi mogucnosti kasnijeg pravljenja statistike. A naravno moze i prostije.

Ako ti je to bas neophodno moze se napraviti!

PS potreban je i ip.txt fajl - skriptu nisam proverio na netu, radi na localhost-u
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: brojac sajta u php-u22.06.2007. u 00:29 - pre 170 meseci
Na www.hotscripts.com ( i sličnima koje se pominju u top-temama ) imaš milion skripti za brojač, to je bar jedan od najjednostavnijih zadataka.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

spezia

Član broj: 134818
Poruke: 355
*.beobug.com.



+6 Profil

icon Re: brojac sajta u php-u22.06.2007. u 07:07 - pre 170 meseci
Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: brojac sajta u php-u

[ Pregleda: 3111 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.