Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

izvestaj-FindObject

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: izvestaj-FindObject

[ Pregleda: 1734 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

trunka
novi sad

Član broj: 73096
Poruke: 20
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon izvestaj-FindObject13.06.2007. u 14:58 - pre 173 meseci
Koristim frxDotMatrixExport komponentu za štampu na matrični štampač. U tom slučaju, u FastReport-u (FastReport3.24) postoji objekat
TfrxDMPMemoView. Kada u kodu u delfiju napišem sledeće:
...
with frxReport.FindObject('nesto') AS TfrxMemoView do
Text:=.....;
....
izbacuje mi se greska tipa: 'Undeclared identifier: TfrxDMPMemoView'. Inače, u uses listu sam dodala frxDMPExport. U čemu je problem?Da li možda mora da se još nešto doda u uses listu?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2666



+73 Profil

icon Re: izvestaj-FindObject13.06.2007. u 20:48 - pre 173 meseci
> izbacuje mi se greska tipa: 'Undeclared identifier: TfrxDMPMemoView'. Inače, u uses listu sam dodala frxDMPExport. U čemu je problem?Da li
> možda mora da se još nešto doda u uses listu?

Undeclerad identifier znači da kompajler ne može naći deklaraciju objekta ni u jednom unitu koji se nalazi u uses delu. Dakle, ili je pogrešno otkucan naziv klase ili se njena deklaracija nalazi u nekom drugom unitu. Pogledaj u helpu te biblioteke ima li nešto o toj klasi, uglavnom se nalazi i informacija o unitu. Ako ne uspe uradi jedan search po .pas ili .dcu fajlovima dok ne nađeš mesto gde je deklarisan.
 
Odgovor na temu

trunka
novi sad

Član broj: 73096
Poruke: 20
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: izvestaj-FindObject14.06.2007. u 11:04 - pre 173 meseci
Sve sam to već uradila, i opet ništa..opet greska vezana za TfrxDMPMemoview..
Jedini .pas ili .dcu koji sam pronašla je frxDMPExport.. ..
 
Odgovor na temu

trunka
novi sad

Član broj: 73096
Poruke: 20
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: izvestaj-FindObject14.06.2007. u 11:09 - pre 173 meseci
Pronašla sam..Treba staviti frxDMPClass u uses listu
 
Odgovor na temu

priki

Član broj: 24732
Poruke: 699
212.103.132.*

ICQ: 174153511


+26 Profil

icon Re: izvestaj-FindObject15.06.2007. u 09:16 - pre 173 meseci
probaj querije da prikačiš na sam report,
da koristiš querije iz samog reporta
onda ti to traženje pomoću FindObject-a iz Delphija neće uopšte trebati


Srdjan
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: izvestaj-FindObject

[ Pregleda: 1734 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.