Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

syntax error in query expression

[es] :: Visual Basic 6 :: syntax error in query expression

[ Pregleda: 1795 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vslavko
Kraljevo

Član broj: 139973
Poruke: 25
91.150.126.*



Profil

icon syntax error in query expression13.06.2007. u 11:57 - pre 181 meseci
Imam jedan problem a tice se Visual Basic-a i accessa.
Imam aplikaciju koja kod mene radi super a kad je prebacim na drugi komp(probao sam do sada na dva),
prilikom pokretanje jedne procedure dolazi do gore pomenute greske.
Probao sam i u refererencama da vidim da li su iste na drugim kopmovima i u regional settingsu i sve je isto ali kod njih ne radi.
Inace ova procedura refreshuje ADODC koji preko datagrida prikazuje rezultate nekog upita.

Ako moze da mi pomogne bilo bi super jer do sad sve sto sam probao ne radi.
 
Odgovor na temu

Sija

Član broj: 19607
Poruke: 83
*.as58.ob.bih.net.ba.



+8 Profil

icon Re: syntax error in query expression13.06.2007. u 12:09 - pre 181 meseci
Citat:
syntax error in query expression


Kada bi postavio kod te procedure i query koji proizvodi gresku mozda bi i znao o cemu se radi jer sam i ja imao dosta takvih problema.
 
Odgovor na temu

vslavko
Kraljevo

Član broj: 139973
Poruke: 25
91.150.126.*



Profil

icon Re: syntax error in query expression13.06.2007. u 12:32 - pre 181 meseci
sSQLRepromaterijalSadrzaj = "SELECT * FROM qryulazrepromaterijalsadrzaj WHERE Sifra = " & .lblSifra.Caption

Public Sub ListaSadrzajRepromaterijal()
If frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj.Recordset.RecordCount = 0 Then
OcistiPoljaSadrzajRepromaterijal
Exit Sub
End If
'podesava ADO kontrolu i flex listu

frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj1.ConnectionString = "Driver=Microsoft Access Driver (*.mdb); DBQ=" & App.Path & "\InformacioniSistem.mdb"
frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj1.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & App.Path & "\InformacioniSistem.mdb"
frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj1.CommandType = adCmdText
frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj1.RecordSource = sSQLRepromaterijalSadrzaj
frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj1.Refresh 'OVDE MI POKAZUJE GRESKU
Set frmUlazRepromaterijala.dgSadrzaj1.DataSource = frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj1
frmUlazRepromaterijala.dgSadrzaj1.Refresh
End Sub


Inace na ovoj formi se nalazi jos jedna ADODC i datagrid a procedura koja je pokrece je sledeca:
....
sSQLListaUlazRepromaterijal = "SELECT * FROM qryulazrepromaterijal ORDER BY Sifra"

Public Sub ListaUlazRepromaterijal()
'podesava ADO kontrolu i flex listu
frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj.ConnectionString = "Driver=Microsoft Access Driver (*.mdb); DBQ=" & App.Path & "\InformacioniSistem.mdb"
frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & App.Path & "\InformacioniSistem.mdb"
frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj.CommandType = adCmdText
frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj.RecordSource = sSQLListaUlazRepromaterijal
frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj.Refresh
Set frmUlazRepromaterijala.dgSadrzaj.DataSource = frmUlazRepromaterijala.adSadrzaj
frmUlazRepromaterijala.dgSadrzaj.Refresh
End Sub


 
Odgovor na temu

Sija

Član broj: 19607
Poruke: 83
*.as58.ob.bih.net.ba.



+8 Profil

icon Re: syntax error in query expression13.06.2007. u 13:42 - pre 181 meseci
Code:
sSQLRepromaterijalSadrzaj = "SELECT * FROM qryulazrepromaterijalsadrzaj WHERE Sifra = " & .lblSifra.Caption


Pokusaj ovako:

Code:
sSQLRepromaterijalSadrzaj = "SELECT * FROM qryulazrepromaterijalsadrzaj WHERE Sifra = " & "'" & lblSifra.Caption & "'"
 
Odgovor na temu

vslavko
Kraljevo

Član broj: 139973
Poruke: 25
91.150.126.*



Profil

icon Re: syntax error in query expression13.06.2007. u 15:24 - pre 181 meseci
Hvala puno,zaista radi.
Resio si mi veliki problem.
Mada da mis tvarno nije jasno zasto na nekom kompu radi a zasto negde ne radi.U cemu je ovde bio problem?
Jos jednom hvala
 
Odgovor na temu

Sija

Član broj: 19607
Poruke: 83
*.PPPoE-3037.sa.bih.net.ba.



+8 Profil

icon Re: syntax error in query expression13.06.2007. u 16:57 - pre 181 meseci
kada dodajes ovaj parametar "lblSifra.Caption" on je tipa string, a string uvijek stavi izmedju navodnika: "'" & string & "'"
I u onom kodu si imao tacku prije lblsifra.caption.

P.S.

Pogledaj ovu temu za rad sa datumom meni je zadavao dosta glavobolje bas kod rada na vise racunara:
http://www.elitesecurity.org/t264335-Datum-gdje-gresim
 
Odgovor na temu

vslavko
Kraljevo

Član broj: 139973
Poruke: 25
91.150.126.*



Profil

icon Re: syntax error in query expression14.06.2007. u 07:54 - pre 181 meseci
Meni je problem u stvari bio zasto radi na nekim racunarima a na nekim ne.
A zasto mislis da ne treba .lblSifra.Caption vec lblSifra.Caption
Jer kazem ti radilo je sve kako treba a onda odjednom nece na drugom kompu.
Nisam ni sanjao da cu imati takve probleme jer mi nije ni bilo logicno za tako nesto.
 
Odgovor na temu

Sija

Član broj: 19607
Poruke: 83
*.as58.ob.bih.net.ba.



+8 Profil

icon Re: syntax error in query expression14.06.2007. u 08:41 - pre 181 meseci
Ne znam od kuda ti tacka tu tj. ne znam u sklopu cega ti je ovaj kod:
Code:
sSQLRepromaterijalSadrzaj = "SELECT * FROM qryulazrepromaterijalsadrzaj WHERE Sifra = " & .lblSifra.Caption
 
Odgovor na temu

vslavko
Kraljevo

Član broj: 139973
Poruke: 25
91.150.126.*



Profil

icon Re: syntax error in query expression14.06.2007. u 09:48 - pre 181 meseci
With frmUlazRepromaterijala
If .adSadrzaj.Recordset.RecordCount = 0 Then
OcistiPoljaUlazRepromaterijal
'OcistiPoljaSadrzajArtikal
sSQLRepromaterijalSadrzaj = "SELECT * FROM qryulazrepromaterijalsadrzaj WHERE Sifra = " & .lblSifra.Caption
ListaSadrzajRepromaterijal
Else
.lblSifra = .dgSadrzaj.Columns(0).Text 'konto
.txtDokument = .dgSadrzaj.Columns(14).Text 'dokument
.txtBroj = .dgSadrzaj.Columns(13).Text 'broj
.txtKonto = .dgSadrzaj.Columns(3).Text 'dobavljac
.txtDatum = .dgSadrzaj.Columns(5).Text 'datum
.txtValuta = .dgSadrzaj.Columns(6).Text 'valuta
.txtIznos = .dgSadrzaj.Columns(11).Text 'iznos
sSQLRepromaterijalSadrzaj = "SELECT * FROM qryulazrepromaterijalsadrzaj WHERE Sifra = " & .lblSifra.Caption
ListaSadrzajRepromaterijal
End If
End With

To je kod iz ove procedure .
Ali ok,kazem ti na 2 kompa mi sada radi na trecem ne.Naravno radi sa tackom bez tacke ne radi.
U svakom slucaju ti mnogo hvala,nisam ni sanjao da cu imati slicnih problema.
 
Odgovor na temu

vslavko
Kraljevo

Član broj: 139973
Poruke: 25
91.150.126.*



Profil

icon Stampa14.06.2007. u 11:37 - pre 181 meseci
Do sada sam u VB radio jednostavne stampe.Sada me interesuju stampe tipa:prikazi sve proizvode koje je koje je isporucio odredjeni dobavljac ili svi dovaljaci koji su isporucili sve proizvode.Kao sto u accessu ima group by tako me interesuje i u VB.
Pretpostavljam da imas iskustvo oko ovoga pa me zanima kako bi to mogao da uradim najjednostavnije.
Znaci na svakoj strani bi zeleo da imam zaglavlje stranice,pa zaglavlje o dobavljacima,u okviru kojeg bi stajali proizvodi koji su nabavljeni od njih.
Pozdrav i unapred hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: syntax error in query expression

[ Pregleda: 1795 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.