Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Drop glavobolja...

[es] :: .NET :: Drop glavobolja...

[ Pregleda: 3534 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Badgo

Član broj: 148194
Poruke: 4
*.mo1.dlp138.bih.net.ba.



Profil

icon Drop glavobolja...09.06.2007. u 23:03 - pre 171 meseci
Nikako ne mogu da dobijem lokaciju fajla NAKON sto ga drop-am iz moje aplikacije...ne znam jeli to uopce moguce..
Znaci uradio sam sljedece :

---------------------------------------------
private void listView1_ItemDrag(object sender, ItemDragEventArgs e)
{
string[] files = new string[1];
//Neki fajl za drag and drop sa liste...
files[0] = @"D:\Documents and Settings\Elvis\Desktop\SomeFile\a.avi";

DataObject DataObjectFile = new DataObject(DataFormats.FileDrop, files);

DoDragDrop(DataObjectFile, DragDropEffects.Move);
}
------------------------------------------------
Sada nakon sto se izvrsi DoDragDrop metoda i a.avi se premjesti na neku lokaciju bilo bi fino da mogu dobiti lokaciju gdje je taj fajl drop-an ? Al kako ... Sve je to super kada drop-am neki fajl u moju aplikaciju, tada dobiti path drop-anog fajla nije problem, medjutim kada je situacija obrnuta ne ide...
 
Odgovor na temu

Shevchenko
Nikola Vasiljevski

Član broj: 37756
Poruke: 218
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.vasiljevski.com


+2 Profil

icon Re: Drop glavobolja...10.06.2007. u 02:12 - pre 171 meseci
Pa mozda bih mogao da probas da stavis string[] files = new string[1]; kao globalnu promanljivu na nivou klase, pa da ti ona pamti putanju, ukoliko ti je taj podatak koristan samo u okviru jedne forme. Do duse nisam siguran jesam li te bas najbolje razumeo :)
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Les Brown
 
Odgovor na temu

Badgo

Član broj: 148194
Poruke: 4
*.mo1.dlp348.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Drop glavobolja...10.06.2007. u 14:40 - pre 171 meseci
nisi, ...ovo je fajl koji se dropa sa aplikacije vani negdje..., ostane meni u toj varijabli path, ali onaj stari, znaci ne updat-a se putanja kada fajl drop-am vani....
Info: prva si osoba koja je dala replay na ovo pitanje...a postavio sam ga na puno foruma...thx
 
Odgovor na temu

Shevchenko
Nikola Vasiljevski

Član broj: 37756
Poruke: 218
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.vasiljevski.com


+2 Profil

icon Re: Drop glavobolja...10.06.2007. u 18:40 - pre 171 meseci
Aha, mislim da sam te sad shvatio.
Item drag se izvrsava cim pocnes da dragujes neki item, zato u ItemDragEventArgs ne postoji informacija o tome gde je file ispusten :)
Zato moras dodati dogadjaj
Code:

        private void listView1_DragDrop(object sender, DragEventArgs e)

On se izvrsava kada pustis dugme misa.
Mozda ce ti ovaj primer pomoci http://www.codeproject.com/csharp/Explorer_Drag_Drop.asp.

Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Les Brown
 
Odgovor na temu

Badgo

Član broj: 148194
Poruke: 4
*.mo1.dlp475.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Drop glavobolja...10.06.2007. u 22:02 - pre 171 meseci
Znam za taj link, gledao vec...

Taj event sto si ti naveo se nikako ne okida kada dropas file van aplikacije na npr desktop(znaci kada uradis drag ListView.Item-a vani)
 
Odgovor na temu

Shevchenko
Nikola Vasiljevski

Član broj: 37756
Poruke: 218
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.vasiljevski.com


+2 Profil

icon Re: Drop glavobolja...11.06.2007. u 00:09 - pre 171 meseci
Nisam isproba, teoretski bi trebao da se izvrsi :)

Inace, mora da postoji negde podatak o tome gde se snima.

U krajnjem slucaju mozes da uradis pretragu celog diska i pronadjes file :)
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Les Brown
 
Odgovor na temu

Badgo

Član broj: 148194
Poruke: 4
85.92.251.*



Profil

icon Re: Drop glavobolja...11.06.2007. u 21:56 - pre 171 meseci
aj, oraspolozi me ak nista :D....
Evo rekose mi na MSDN forumu da je to nemoguce :D:..tako da...hvala na trudu
 
Odgovor na temu

Shevchenko
Nikola Vasiljevski

Član broj: 37756
Poruke: 218
80.74.166.*

Sajt: www.vasiljevski.com


+2 Profil

icon Re: Drop glavobolja...11.06.2007. u 23:29 - pre 171 meseci
Nista nije nemoguce :)

A pogotovu nije ako MS kaze da jeste, vec samo oni ne znaju to da urade :)

To je 100% moguce koriscenjem Win API-a :) Ali posto ne mogu konkretno da ti pomognem, batalimo temu :)
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Les Brown
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Drop glavobolja...

[ Pregleda: 3534 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.