jel moze neko ko zna ili ko je radio slicne stvari da mi uradi ova 2 zadatka, trebaju mi za seminarski
1)Napisati funkciju koja za date prirodne brojeve k i n vraća zbir k-tih stepena prvih n prirodnih brojeva.
(napomena: zadatak bi bio lak, da ne mora da se radi preko nizova, t.j svaki broj treba predstaviti kao niz (24567 na primer je broj[]=(2,4,5,6,7)), pa na takvim nizovima se definisu operacije (prvo mnozenje pa iz toga stepenovanje)
2) Sastaviti funkciju provera koja proverava da li je svaki obeleženi deo teksta etiketiran nekom od etiketa iz grupa A, B i C koristeći funkciju etik iz zadatka 15. U slučaju da jeste, funkcija vraća 0, a u suprotnom broj nepravilnih etiketa. Funkcija treba da ispiše svaku nepravilnu etiketu kada na nju naiđe. Sastaviti funkciju za testiranje.
***zadatak 15 (pomenut u drugom zadatku)***
Sastaviti funkciju etik koja kao argument dobija etiketu iza otvorene srednje zagrade i vraća 0 ako je etiketa korektna, inače 1. Sastaviti funkciju koja testira funkciju etik. Npr. za etiketu [dig 17], funkcija dobija kao argument nisku dig i vraća 0, dok za etiketu [dim 17] vraća 1. Spisak etiketa staviti u sortirani niz.
Znaci, treba mi resenje uradjeno u C-u, ja sam prva godina na matematickom
Hvala unapred :D
[Ovu poruku je menjao X Files dana 05.06.2007. u 20:24 GMT+1]