Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Povezivanje dira sa listom i drive

[es] :: Visual Basic 6 :: Povezivanje dira sa listom i drive

[ Pregleda: 1986 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Povezivanje dira sa listom i drive31.05.2007. u 15:17 - pre 175 meseci
Dakle hocu da povezem ove tri stvari!

Znaci izabere se drive i on se pokaze u diru, zatim se pritiskom na dugme fajlovi iz foldera na diru ubace u listu

Hvala unapred,
Aleksandar
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive31.05.2007. u 17:00 - pre 175 meseci
Evo.


Code:

Private Sub Dir1_Change()
    File1.Path = Dir1.Path
End Sub

Private Sub Drive1_Change()
    Dir1.Path = Drive1.Drive
End Sub

Private Sub File1_Click()
    Text1.Text = File1.FileName
End Sub

rgdrajko
 
Odgovor na temu

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive31.05.2007. u 17:10 - pre 175 meseci
Niste me razumeli!!!

Znaci da se povezu drive i dir i kad se klikne na dugme da se u listi otvore fajlovi koji su u izabranom folderu u diru...

To mi treba za onaj mp3 player. Onaj sto ste mi dali je dobar ali on koristi 2 liste pa je drugaciji kod...
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive31.05.2007. u 17:28 - pre 175 meseci
Pa to upravo kod i radi. Objasni malo bolje, malo detaljnije.
rgdrajko
 
Odgovor na temu

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive31.05.2007. u 17:34 - pre 175 meseci
Ovako.


Kada se koristi "CommonDialog" player otvara samo jednu pesmu.

Dakle izaberete particiju pomocu opcije drive. Ta particija se otvori u diru. U diru se izabere folder sa muzikom i kad se klikne na Command1 muzika iz tog foldera se doda u listu.

 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive31.05.2007. u 21:33 - pre 175 meseci
Evo.

Code:

Private Sub Dir1_Change()
    File1.Path = Dir1.Path
    Call UcitajIzFileListBoxaUListBox
End Sub

Private Sub Drive1_Change()
    Dir1.Path = Drive1.Drive
End Sub

Private Sub Form_Load()
    Call UcitajIzFileListBoxaUListBox
End Sub

Public Sub UcitajIzFileListBoxaUListBox()
    List1.Clear
    For n = 0 To File1.ListCount - 1
        List1.AddItem File1.List(n)
    Next n
End Sub

rgdrajko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive01.06.2007. u 06:49 - pre 175 meseci
Opet me niste razumeli :)

Znaci potrebni su:
1.Command1
2.Dir1
3.Drive1
4.List1

Znaci bice dugme add files i kad se klikne otvorice se forma (kao kad se u nekom playerima dodaje dir) i onda izabere se folder i klikom na OK se muzika iz foldera doda u listu iz forme 1

Nesto ovako, samo sto ce lista biti na formi 1:
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive01.06.2007. u 09:47 - pre 175 meseci
Imas rijeseno u primjeru mp3 plejera koji sam ti ja poslao.
 
Odgovor na temu

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive01.06.2007. u 15:58 - pre 175 meseci
Da li on ne koristi command dugme a i lista se nalazi na istoj formi!
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive01.06.2007. u 19:45 - pre 175 meseci
Pa ovaj kod koji sam ti pre dao to radi sto si trazio. Trebao si samo da postavis File1.Visible=false da se ne vidi.
Evo tacno to sto si trazio.

Code:

Private Sub Command1_Click()
    UcitajIzFileListBoxaUListBox
End Sub

Private Sub Dir1_Change()
    File1.Path = Dir1.Path
End Sub

Private Sub Drive1_Change()
    Dir1.Path = Drive1.Drive
End Sub

Private Sub Form_Load()
    File1.Visible = False
End Sub

Public Sub UcitajIzFileListBoxaUListBox()
    List1.Clear
    For n = 0 To File1.ListCount - 1
        List1.AddItem File1.List(n)
    Next n
End Sub

rgdrajko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive02.06.2007. u 05:43 - pre 175 meseci
Hvala, ali nesto ne mogu da se puste fajlovi koji su ubaceni preko dir-a.

Evo celog programa

[Ovu poruku je menjao GazdaSale dana 02.06.2007. u 13:22 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive03.06.2007. u 08:41 - pre 174 meseci
Ljudi jel moze odgovor???
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive07.06.2007. u 20:47 - pre 174 meseci
Evo. Ne treba ti onoliko tajmera.

Code:

Private Sub Command1_Click()
    UcitajIzFileListBoxaUListBox
    Unload Me
End Sub

Private Sub Command2_Click()
Unload Me
End Sub

Private Sub Dir1_Change()
    File1.Path = Dir1.Path
End Sub

Private Sub Drive1_Change()
    Dir1.Path = Drive1.Drive
End Sub

Private Sub Form_Load()
    File1.Visible = False
End Sub

Public Sub UcitajIzFileListBoxaUListBox()
    Form1.List1.Clear
    For n = 0 To File1.ListCount - 1
        Form1.List1.AddItem File1.List(n)
    Next n
End Sub

Private Sub ImgTools_Click(Index As Integer)
Unload Me
End Sub

rgdrajko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive08.06.2007. u 01:46 - pre 174 meseci
Kod u Novo.zip je ispravljen ali u brzini sam na ekranu dao kod od Form2 koja nije ispravljana. U Form1 je ispravljeno i umesto Call PlayFile(FileName) treba da stoji Call PlayFile(List1.List(List1.ListIndex)).

rgdrajko
 
Odgovor na temu

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive08.06.2007. u 12:53 - pre 174 meseci
Ok ja sam player skroz zavrsio (pitao, snasao se).... samo mi je ostalo... kako da kad se zavrsi pesma pusti sledecu???
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive08.06.2007. u 22:31 - pre 174 meseci
Pa koristi For ili Do Loop petlju.
rgdrajko
 
Odgovor na temu

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive09.06.2007. u 08:23 - pre 174 meseci
Znam da smaram ali to ne znam. Ja sam poceo sa vb-om pre mesec dana...
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive10.06.2007. u 13:10 - pre 174 meseci
Pa daj tvoj kod da dodam for petlju.
rgdrajko
 
Odgovor na temu

GazdaSale
Beograd

Član broj: 134519
Poruke: 145
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Povezivanje dira sa listom i drive10.06.2007. u 19:45 - pre 174 meseci
Evo ceo program, pa ti vidi sta ti treba...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Povezivanje dira sa listom i drive

[ Pregleda: 1986 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.