Bojim se da i nisi bash izabrao najbolji trenutak za trazenje posla u Italiji. Kazem ti to jer radim dosta chesto u Milanu i mogu ti reci dve stvari.
1. postoji godisnji kontingent ljudi "extracomunitari" dakle onih koji nisu iz Evropske unije koji mogu da udju u italiju i rade (ne na crno).
2. Italijom, sto se tiche IT vlada velika, ako ne i ogromna kriza. Kazem ti to iz iskustva, jer se odrzavaju samo one najvece firme koje su u zadnjih nekoliko godina uspele da imaju i zadrze nekog veceg klijenta... i dakle, opstaju...
3. Posto si iz srbije (?tako?), mozda najbolji nachin ti je da ne trazish posao preko tih Agencija jer oni odprilike traze BASH onaj profil koji je potreban firmi... dakle, potrebno ti je vec da imash sve moguce vize, itd itd... jer im je jednostavnije naci nekog vec iz italije. A veruj mi da programera italijana na birou nezaposlenih ima i na pretek...
4. Morash se puno puno puno truditi!!!! to vec znash i sam.. salji svoj CV svim italijanskim mogucim firmama (direktno) na koje naidjesh na net-u..
A necu da dam nikakav komentar na opasku "da su im potrebni struchnjaci". Mislim bash suprtotno, potrebni su im , kako ih oni nazivaju "kinezi" koji rade poslove koje oni nebi radili...
probaj poslati CV i u moju firmu
http://www.iriscube.com :)
srecno!