Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ne razumem gde sam pogresio

[es] :: PHP :: Ne razumem gde sam pogresio

[ Pregleda: 3227 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.tippnet.co.yu.

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Ne razumem gde sam pogresio06.05.2007. u 17:52 - pre 176 meseci
Ne razumem gde sam pogresio kada i umesto:
$datum="$rec[datum]";
$artikal="$rec[artikal]";
$user="$rec[name]";
$kolicina="$rec[kolicina]";
$cena="$rec[cena]";
Upisem
echo "$rec[datum]";
echo "$rec[artikal]";
echo "$rec[name]";
echo "$rec[kolicina]";
echo "$rec[cena]";
nece nista da ispise.Molim vas za pomoc.
Evo i celog koda:
Code:
<?php
include("dbspoj.php");
$sql = "SELECT * FROM `uplate` ORDER BY `id` DESC LIMIT 1, 1";
$q = mysql_query($sql);
if (mysql_num_rows($q)==0)

{

$text.="Nema Artikala";

} else {
while ($rec=mysql_fetch_array($q))
{
    $datum="$rec[datum]";
    $artikal="$rec[artikal]";
    $user="$rec[name]";
    $kolicina="$rec[kolicina]";
    $cena="$rec[cena]";
    }}
        $brojac=0;
        ///////////////////////////////////////////////////////////////////////
    ///////////////////////////STAMPA
    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////
    $racun_za_nas=$name."-".$rec[datum]."-".$rec[artikal]."-".$rec[name]."-".$rec[kolicina]."-".$rec[cena];
    $uplatnica_stampa.="\nInetrnet ste uplatili kod:$name";    
    $uplatnica_stampa.="\nDana:$datum";
    $uplatnica_stampa.="\nUplatili ste:$artikal";
    $uplatnica_stampa.="\nNa korisnicko ime:$user";
    $uplatnica_stampa.="\nKolicina:$kolicina";
    $uplatnica_stampa.="\nIznos koji treba da platite je:$cena";
    $uplatnica_stampa.="\nDodjite nam ponovo.";
    $uplatnica_stampa.="\n\nUkoliko se ne aktivira ovaj nalog imate pravo zalbe <b>2 dana</b>";
    
    
    $strTabela[$brojac]=array(1=>"<b>Internet uplata</b>
                                    \n$uplatnica_stampa
                                    \n
                                    \n
                                    \n$racun_za_nas",2=>"");
    include ("class.ezpdf.php");
$pdf =& new Cezpdf('a4');
$pdf->selectFont('fonts/Times-Roman.afm');
$title="Internet uplata";
$pdf->ezSetY(800);
$pdf->ezTable($strTabela,array(1=>'',2=>'' ),$title,array('shaded'=>0,'showLines'=>0,'fontSize'=>15,'xPos'=>'200','titleFontSize'=>20));

$putanja="uplata.pdf";

$pdfcode = $pdf->ezOutput();
$fp=fopen($putanja,'wb') or die("Failed to open");
fwrite($fp,$pdfcode);
fclose($fp);
      
?> 


--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4384
91.150.105.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Ne razumem gde sam pogresio06.05.2007. u 19:33 - pre 176 meseci
Probaj ovako:

Code:
$datum = $rec['datum'];
...
echo $datum;

Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

glavince
Ohrid/Macedonia

Član broj: 66412
Poruke: 246
62.162.91.*

Sajt: ohridnews.com


Profil

icon Re: Ne razumem gde sam pogresio06.05.2007. u 19:51 - pre 176 meseci
U ovom slucaju ti zatvaras while petlju pa onda trazis rezultat koji se izvrsava unutar nje.
Code:

while ($rec=mysql_fetch_array($q))
{
    $datum="$rec[datum]";
    $artikal="$rec[artikal]";
    $user="$rec[name]";
    $kolicina="$rec[kolicina]";
    $cena="$rec[cena]";
    }

$racun_za_nas=$name."-".$rec[datum]."-".$rec[artikal]."-".$rec[name]."-".$rec[kolicina]."-".$rec[cena];

 
Odgovor na temu

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.co.yu
Via: [es] mailing liste

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Re: Ne razumem gde sam pogresio08.05.2007. u 14:53 - pre 176 meseci
>
>
> --

Probao sam sve sto ste mi odgovorili u forumu i nista nece.Da nije mozda
Problem u PHP-u ili Apache-u ili MySql-u???
> Internal Virus Database is out-of-date.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.5.446 / Virus Database: 269.0.0/756 - Release Date: 6.4.2007
> 0:00
>
>

--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

beep
Srbija/Vrbas

Član broj: 19294
Poruke: 198
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: keselj.xyz


+1 Profil

icon Re: Ne razumem gde sam pogresio08.05.2007. u 21:57 - pre 176 meseci
Ovaj upit bi trebo da vrati FALSE zbog jednostrukih navodnika

$sql = "SELECT * FROM `uplate` ORDER BY `id` DESC LIMIT 1, 1";

probaj ovako

$sql = "SELECT * FROM uplate ORDER BY id DESC LIMIT 1, 1";

stim da ti LIMIT 1,1 nece vratiti zadnji rezultat nego predzadnji ...
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.adsl.beotel.net.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Ne razumem gde sam pogresio08.05.2007. u 22:12 - pre 176 meseci
Mislim da nisi zagledao, nisu to navodnici, ( ' ) vec ( ` ) (taster obicno levo od broja 1), onaj sto mysql-u znaci isto sto i jednostruki za php (valjda isto ). Ako se napise
Code:
 SELECT * FROM tabela213 ORDER BY order [/quote]
dobije se mysql greska jer ima dva puta ORDER (ovde ja redovno gresim prilikom projektovanja baze). Zato se napise 
Code:
SELECT * FROM tabela213 ORDER BY `order`
i to fercera. A upravu si za LIMIT, ovako preskace prvi red.

 
Odgovor na temu

Bokultis

Član broj: 20538
Poruke: 51
82.208.211.*



Profil

icon Re: Ne razumem gde sam pogresio10.05.2007. u 12:31 - pre 176 meseci
Elem... pogresio si na nekoliko mesta... ali pre svega:

-kad izvuces mysql_query($tvoj_upit); a znas da treba da ti vrati samo jedan row onda ti ne treba while()
a ako imas vise resultata onda ga pustis kroz:
while ($rec=mysql_fetch_array($q)){
$moj_pomocni_niz[] = $rec;
}

i tako dobijes dvodimenzionalni niz iz koga vadis sta ti treba...

-kad vadis iz asocijativnog niza : $nesto = $moj_niz['nekakav_index'] ... <- onda pises ovako

- i ovaj upit gore sto si napisao sa onim `` i LIMIT-om osecam da si ga maznuo iz nekog alata za rad bazom (phpmyadmin vraca slican upit kad selektujes neki rekord) e pa savet ti je: mani se toga i uhvati malo MySQL sintaxu u sake

dobar upit bi ti bio: $sql = "SELECT * FROM neka_tabela WHERE id=".$promenjiva.""; itd... obrati paznju na navodnike

eto toliko od mene...

[Ovu poruku je menjao dakipro dana 10.05.2007. u 13:52 GMT+1]
 
Odgovor na temu

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.co.yu
Via: [es] mailing liste

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Re: Ne razumem gde sam pogresio10.05.2007. u 20:44 - pre 176 meseci
>
>
> --
> Internal Virus Database is out-of-date.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.5.446 / Virus Database: 269.0.0/756 - Release Date: 6.4.2007
> 0:00
>
>

--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: Ne razumem gde sam pogresio10.05.2007. u 21:34 - pre 176 meseci
Taj deo ti tvoj antivirus sam dodaje u poštu signalizirajući da je pregledao sadržaj.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.tippnet.co.yu.

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Re: Ne razumem gde sam pogresio13.05.2007. u 15:53 - pre 176 meseci
Sada izvuce sve iz baze jedino nece $rec[artikal];
Zasto???Ako moze neko da mi pomogne

--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Ne razumem gde sam pogresio

[ Pregleda: 3227 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.