Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

u picture box sa lokacije na netu?

[es] :: Visual Basic 6 :: u picture box sa lokacije na netu?

[ Pregleda: 3246 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mally

Član broj: 130495
Poruke: 42
*.ptt.yu.

Sajt: www.xmedia.rs


Profil

icon u picture box sa lokacije na netu?24.04.2007. u 18:02 - pre 175 meseci
potreban mi je code kojim bi u picture box ubacio sliku .jpg sa neke lokacije na netu...npr.: www.nesto.com/slika.jpg zanima me da li se u tom procesu koristi samo linija tipa picturebox.pixture = URL ili tu postoji neki komplikovaniji proces? podrazumeva se da je kompjuter sa koga je pokrenut program konektovan na net. hvala
Igrice Za Decu /// Preko 1700 besplatnih igrica
http://www.intgames.com
 
Odgovor na temu

mally

Član broj: 130495
Poruke: 42
*.ptt.yu.

Sajt: www.xmedia.rs


Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?24.04.2007. u 19:59 - pre 175 meseci
u pitanju je vb6
Igrice Za Decu /// Preko 1700 besplatnih igrica
http://www.intgames.com
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?24.04.2007. u 20:40 - pre 175 meseci
Evo, napravio sam ti "nabrzaka" neki primer, mislim da ces shvatiti o cemu se radi.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

mally

Član broj: 130495
Poruke: 42
*.ptt.yu.

Sajt: www.xmedia.rs


Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?25.04.2007. u 08:27 - pre 175 meseci
to je to, mada u daljem radu sam naisao na slican problem a to je ucitavanje nekoliko linija teksta iz .txt fajla takodje sa lokacije na netu pa ako znate to...bio bih vrlo zahvalan i nebi vise smetao u ovom topicu.
Igrice Za Decu /// Preko 1700 besplatnih igrica
http://www.intgames.com
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?25.04.2007. u 08:32 - pre 175 meseci
To bi trebalo da ti se nalazi u ResponseText svojstvu, koje takodje ispitas u dogadjaju zavrsetka obrade (kao u prethodnom primeru), npr:
Code:

Private Sub Request_OnResponseFinished()

   MsgBox Request.ResponseText
   
End Sub
 
Odgovor na temu

mally

Član broj: 130495
Poruke: 42
*.ptt.yu.

Sajt: www.xmedia.rs


Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?25.04.2007. u 10:00 - pre 175 meseci
extra...hvala do neba!

Igrice Za Decu /// Preko 1700 besplatnih igrica
http://www.intgames.com
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.DIALUP-SMIN.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?26.04.2007. u 01:37 - pre 175 meseci
Nema na cemu ;)

Inace, treba ja tebi da se zahvalim, dao si mi inicijalnu ideju pa sam napravio neki programcic.

[Ovu poruku je menjao goranvuc dana 07.05.2007. u 07:09 GMT+1]
 
Odgovor na temu

dava
Banja Luka

Član broj: 27208
Poruke: 893



+384 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?26.04.2007. u 11:20 - pre 175 meseci
Ako moze da se nadovezem na temu sa pitanjem nevezanim za istu. Zanima me gorane kako si napravio i koji su to objekti u gornjem djelu programa, odmah ispod meni-ja?
SELECT * FROM หน่วยงานหลัก WHERE ยสันติ LIKE 'โดย%'
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.DIALUP-SMIN.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?26.04.2007. u 11:24 - pre 175 meseci
Pa to je standardni toolbar, sa BorderStyle = 1, Style = 1 i Appearance = 1. Povezan je za ImageListu, koja sadrzi ikone 32 * 32 i to je to.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?26.04.2007. u 12:48 - pre 175 meseci
svaka cast Gorane! :)
ja sam ranije napisao klasu koja cupa podatke sa sajta NBS (uzimao sam html pa sam ga parsirao), videcu da je (ako budem uspeo da je pronadjem) malo doteram, tj da radi sa ovim novim servisom pa cu da okacim src... (ne obecavam nista, ako budem imao vremena odradicu to)
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.DIALUP-SMIN.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?26.04.2007. u 13:13 - pre 175 meseci
Hvala, hvala - nije jos prosao ni dan kako sam okacio programcic (ovde i jos na par foruma koje ne bi da imenujem) a vec je puno njih skinulo i dobijam dosta konstruktivnih predloga za poboljsanje programa, mada - ne moze se ocekivati "proizvod" u pravom smislu reci na koji je potrosen 1 radni dan, od ideje do realizacije i promocije, a sad je vec usao u fazu odrzavanja
 
Odgovor na temu

mally

Član broj: 130495
Poruke: 42
*.ptt.yu.

Sajt: www.xmedia.rs


Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?10.05.2007. u 22:53 - pre 174 meseci

u primeru koji si mi poslao za uzimanje sadrzaja txt fajla sve je radilo kao zaseban program ali kad sam code kopirao u drugi program javila se greska u liniji

Dim WithEvents Request As WinHttp.WinHttpRequest


Compile error: user-definided type not defined



sta je problem?
Igrice Za Decu /// Preko 1700 besplatnih igrica
http://www.intgames.com
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?10.05.2007. u 22:59 - pre 174 meseci
Pa ako pogledas malo bolje taj primer, videces da je ukljucena referenca na WinHTTP, sto znaci da u svim projektima gde zelis da koristis ovaj kod moras ukljuciti u referencama WinHTTP. Mislim da znas gde se ukljucuju reference, a ako ne znas to ti je u meniju Project -> References
 
Odgovor na temu

mally

Član broj: 130495
Poruke: 42
*.ptt.yu.

Sajt: www.xmedia.rs


Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?10.05.2007. u 23:11 - pre 174 meseci
tako sam i mislio ali WinHTTP ne postoji na listi u referencama, koji je fajl u pitanju?
Igrice Za Decu /// Preko 1700 besplatnih igrica
http://www.intgames.com
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?10.05.2007. u 23:13 - pre 174 meseci
"Microsoft WinHTTP Services" - pod tim nazivom ga mozes videti u referencama (ne razumem zasto nisi pogledao reference u projektu u kom ti "radi" kod)
 
Odgovor na temu

mally

Član broj: 130495
Poruke: 42
*.ptt.yu.

Sajt: www.xmedia.rs


Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?10.05.2007. u 23:28 - pre 174 meseci
zato sto sam ono radio na kompu na kome je sistem ok a na ovom drugom to nije postojalo dok nisam skinuo winhttp.dll sa neta. TNX
Igrice Za Decu /// Preko 1700 besplatnih igrica
http://www.intgames.com
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: u picture box sa lokacije na netu?10.05.2007. u 23:38 - pre 174 meseci
OK, ja sam shvatio da si prebacio kod iz jednog projekta u drugi u toku rada
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: u picture box sa lokacije na netu?

[ Pregleda: 3246 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.