Citat:
Igor Šalindrija:
Ne mogu da verujem koji ste vi bukvalisti!
Dobro ljudi šta ste se vi sad zdali?! Poslao sam "spam" da bih vas obavestio za sajt (jedini razlog), ustvari kako se to uopšte može nazvati spamom jer sam poslao samo ljudima koji su mi bili na listi, a ne svim userima na ES serveru (ako ne verujete, neka se jave sad svi koji su je dobili, biće ih ne više od 15). Nisam znao da ćete ovako odreagovati, neće se ponoviti! :) Mada, bilo bi bolje da, s obzirom da je novi projekat u povoju, nešto lepo kažete, pružite podršku svim entuzijastima koji su se prijavili da bi radili i uređivali portal...a ne odmah, napljuj, naruži.. Čovek stvarno odmah izgubi volju za sve što je naumio.
koliko se secam ja te npr. nemam u svojoj listi (ili sam zaboravio da sam te dodao pre nego sto mi je pukao raw xml fajl sa podacima na serveru), a primio sam porukicu. elem, zar nije suludo da i u ovom trenutku reklamiras svoj "projekat" (bio on pozitivan, ili negativan)? rodjeni it manager, nema sta. wellcome to the show, postajes polako omrazena licnost u "tehnickom sektoru", da li je to ono sto zelis? elem, ovo sto si uradio jeste spam, posto si:
1) poslao istu poruku odr. broju ljudi
2) ne verujem da su ti ljudi zeleli da je prime
3) osecali su se isprovocirani takvim vidom samoreklame
Citat:
BTW: Lakše malo... šta se nervirate, od toga nastaju bore, opada kosa, skraćuju se živci, drhte ruke... sve u svemu nije dobro ni za koga.. a pogotovo sve to zbog jedne male porukice od 30 karaktera! :D Stvarno mi niste jasni...
niko se ne nervira, ne opada kosa, opada samo broj naloga. moras ipak da naucis gde je mesto za reklamu, a gde je ona samo nedostatak postovanja prema drugima i cin loseg ukusa. nisam ti skinuo nalog samo iz razloga sto je ovo prvi put da se tako nesto desava (a da nije poruka korisnicima koje se upucuju od strane administratora i sluze za obavestavanje istih o prekidima i izmenama na serveru) i ne postoje pravila igre u tom pogledu, posto nismo ni pretpostavili da bi neko na taj nacin mogao da koristi jabber server koji je podignut izmedju ostalog i bas zato da ljudi ne bi morali da trpe spam koji obicno trpe na ostalim IM servisima, kao i standardni IM terorizam kod centralizovanih IM servisa (reklame, spam, neocekivane izmene protokola, slaba ssl integracija, itd.).
ok, nema veze, desilo se prvi put, ali bi bilo lepo da neko od moderatora, ili supermoderatora top-uje ovu temu kako bi ipak postojala neka vrsta upozorenja i spam kontrole zarad korisnika doticnog servera?