Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb

[es] :: Visual Basic 6 :: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6228 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

daddydrazen
Doboj

Član broj: 131348
Poruke: 29
81.93.74.*



Profil

icon vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb18.04.2007. u 14:52 - pre 173 meseci
Pozdrav,

znam da je ova tema postavljana vise puta, ali su rjesenja uvijek bila za c++, delphi itd. Trebam uzeti serijski broj nekog hardvera i na osnovu njega generisati svoj serial. Ovo generisanje vec imam ali kako pokupiti serijski broj.

Moze li mi neko ponuditi neko krace objasnjenje za visual basic ili da me uputi na neki sajt sa nekim primjerom u vb.

Unaprijed hvala.

P.S. Relativno sam "frisak" u programiranju tako da se nadam da mi necete puno zamjeriti.
 
Odgovor na temu

dennycd2

Član broj: 127351
Poruke: 57
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb18.04.2007. u 15:59 - pre 173 meseci
Citat:
daddydrazen
Trebam uzeti serijski broj nekog hardvera i na osnovu njega generisati svoj serial.


Evo ti način da uzmeš serijski broj diska "C:".

Code:

Private Sub Command1_Click()
    Dim fs, d, s
    Set fs = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set d = fs.GetDrive(fs.GetDriveName(fs.GetAbsolutePathName("C:")))
    s = "Disk " & d.DriveLetter & ": ima serijski broj: " & d.SerialNumber
    MsgBox s
End Sub
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb22.05.2007. u 15:35 - pre 172 meseci
Utvrdjivanje koji su sve diskovi prikljuceni i serijski brojevi tih diskova.

Code:

'Utvrdjivanje koji su sve diskovi prikljuceni i serijski brojevi tih diskova
Private Declare Function GetLogicalDriveStrings Lib "kernel32" _
Alias "GetLogicalDriveStringsA" _
(ByVal nBufferLength As Long, ByVal lpBuffer As String) _
As Long

Private Declare Function GetVolumeInformation Lib "kernel32.dll" Alias _
"GetVolumeInformationA" (ByVal lpRootPathName As String, ByVal lpVolumeNameBuffer _
As String, ByVal nVolumeNameSize As Integer, lpVolumeSerialNumber As Long, _
lpMaximumComponentLength As Long, lpFileSystemFlags As Long, ByVal _
lpFileSystemNameBuffer As String, ByVal nFileSystemNameSize As Long) As Long
 
 
 Function VbGetDrivesByString(colDrives As Collection) _
As Integer
Dim strBuffer As String
Dim lngBytes As Long
Dim intPos As Integer
Dim intPos2 As Integer
Dim strDrive As String
Set colDrives = New Collection
strBuffer = Space(255)
lngBytes = GetLogicalDriveStrings(Len(strBuffer), strBuffer)
intPos2 = 1
intPos = InStr(intPos2, strBuffer, vbNullChar)
Do Until intPos = 0 Or intPos > lngBytes
    strDrive = Mid(strBuffer, intPos2, intPos - intPos2)
    colDrives.Add strDrive, strDrive
    intPos2 = intPos + 1
    intPos = InStr(intPos2, strBuffer, Chr(0))
Loop
VbGetDrivesByString = colDrives.Count
End Function

 Function BrojDiska(strDrive As String) As Long
    Dim SerialNum As Long
    Dim Res As Long
    Dim Temp1 As String
    Dim Temp2 As String
    Temp1 = String$(255, Chr$(0))
    Temp2 = String$(255, Chr$(0))
    Res = GetVolumeInformation(strDrive, Temp1, Len(Temp1), SerialNum, 0, 0, Temp2, Len(Temp2))
    BrojDiska = SerialNum
End Function

Private Sub Form_Load()
    Label1.Caption = "Prikljuceni diskovi"
    Label2.Caption = "Serijski broj diska"
    
    List1.Clear
    Dim colDrives As New Collection
    Dim varDrive As Variant
    If VbGetDrivesByString(colDrives) > 0 Then
        For Each varDrive In colDrives
            imediskaiserbrdiska = varDrive
            List1.AddItem imediskaiserbrdiska
         Next
    End If
    For n = 0 To List1.ListCount - 1
        List2.AddItem BrojDiska(List1.List(n))
    Next n
End Sub

rgdrajko
 
Odgovor na temu

Eurora3D Team
Nebojsa - Programer & Vodja tima
Beograd

Član broj: 120376
Poruke: 900
*.beobug.com.



+7 Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb24.05.2007. u 21:47 - pre 172 meseci
Ovde imas vise koda.


[Ovu poruku je menjao Eurora3D Team dana 29.05.2007. u 22:48 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

daddydrazen
Doboj

Član broj: 131348
Poruke: 29
81.93.74.*



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb25.05.2007. u 10:39 - pre 172 meseci
Pozdrav,

Hvala svima na vec ponudjenim odgovorima. Ali ovo sve je volume information. Meni bi trebao pravi fabricki serijski broj diska. Ovakvo neko slicno rjesenje sam vec uspio naci i iskoristiti. Ali mi ne vrati fabricki serial (ni moje rjesenje ni rjesenje koje ste vi ponudili, Otvorim racunar i vidim pravi serial na disku).

E sad ja sam nasao dva primjera, ali... Obadva koriste dll. Jedan je pravljen mislim u c++ i koristi jedan dll. Sad ja ne mogu nikako da uzmem samo to sto mi treba. Mozda ja nisam bas i najvjestiji u radu sa dll. Drugi primjer ima odradjen i u basicu i u c++ i u delphiju itd. On isto koristi dll al je on vlasnistvo firme devlib. Prijatelj koji mi ga je poslao kaze da das referencu na njega i da ga registrujes i mozes baratati sa njim kao i sa svakom drugom kontrolom. Ja imam serijski broj za njega al mi ga basic nesto nece registruje :-(

Oni su mi dobri jer mi vrate bas ono sto mi treba a ovo sto sam ja a i vi pravili (ne mislim nista lose ovim) mi vraca na nekom disku negativnu vrijednost na nekom 10 cifara na nekom 9 cifara itd (iako su diskovi od istog proizvodjaca-Maxtora) .

Ja cu ovdje okaciti obadva primjera pa ako neko moze nesto izvuci iz toga bio bih mu zahvalan.

Hvala

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

nessa
Nebojša
Programer
Beograd

Član broj: 10010
Poruke: 60
*.static.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb28.05.2007. u 12:32 - pre 172 meseci
Na http://www.activelocksoftware.com/ imas besplatan dll pomocu koga mozes uzeti 'fingerprint' kompjutera na
kome je instalirana tvoja aplikacija. Mozes odabrati na koji nacin ce to uraditi (serijski broj HDDa, BIOSa, ploce ili kombinaciju
tih podataka). Takodje, mozes skinuti i uputstvo za koriscenje. Deluje kao korisna stvarcica.

Koristan link: http://inner-smile.com/nocrack.phtml
 
Odgovor na temu

ex-Neznalac

Član broj: 118677
Poruke: 164
*.tz2.dlp305.bih.net.ba.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb28.05.2007. u 15:06 - pre 172 meseci
Ovo je prava stvar sto je nessa postavio link !

Svaka čast !
 
Odgovor na temu

daddydrazen
Doboj

Član broj: 131348
Poruke: 29
81.93.74.*



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb31.05.2007. u 08:27 - pre 172 meseci
Pozdrav,

Tek sad sam stigao da vidim ovo sto je nessa postavio. Dobra stvar. Uspio sam i ja konacno naci pravu stvar i vec sam rijesio na taj nacin. U svakom slucaju hvala. Evo ja cu zakaciti i ovaj primjer sto sam ja nasao pa mozda moze nekome biti koristan. Nema nikakvog dll-a, nicega. Sve je odradjeno kroz kod.

Jos jednom hvala svima.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

ex-Neznalac

Član broj: 118677
Poruke: 164
*.tz.dlp58.bih.net.ba.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb31.05.2007. u 12:36 - pre 172 meseci
E pozdrav daddydrazen, ne znam dali imas gdje primer za registraciju aplikacije preko hdd-broja ali da ima mogucnost dema na sebi, ovaj gore je dobar link ali previse komplikovano za zastititi svoju aplikaciju, meni treba nesto jednostavnije.

Ajd javi POZDRAV !
 
Odgovor na temu

daddydrazen
Doboj

Član broj: 131348
Poruke: 29
81.93.74.*



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb01.06.2007. u 07:38 - pre 172 meseci
Pozdrav,

Pazi ja sam to odradio sve kroz svoju aplikaciju. Ovaj kod sto sam postavio gore sam ubacio u svoj kod i on mi sluzi samo da mi ocita serijski broj diska. Na pocetku pokretanja programa provjeravam da u registrima da li ima kljuc za moj program. Ako nema nudim mu da upise kljuc koji mi ja posaljem mailom ili telefonom. Program je odradje tako da kroz kod on ekriptuje serijski diska na jedan nacin i dobija kljuc koji sacuva u jednoj promjenjivoj i nju ce uporedjivati sa tekstom unesenim od strane korisnika. Na drugi nacin ekriptujem serijski diska u tzv bravu i on vidi tu bravu. Korisnik salje meni tu bravu ja vrsim dekripciju i dobijam kod sebe njegov broj diska i vrsim istu onu prvu enkripciju koju aplikacija radi prilikom pokretanja. To sto dobijem enkripcijom saljem korisniku i on to unosi i upisuje se u registre. U pocetku kad dam covjeku svoju aplikaciju ona je napravljena kao demo (vezao sam za jednu tabelu u bazi; moze se samo 5 redova upisati u tabelu ako je demo). Covjek moze da bira da li da koristi demo ili da aktivira. U slucaju da jedna baza na jednom racunaru i vec neko vrijeme se popunjava a aplikacija se naknadno instalira na drugu nudi se registracija, a ako se izabere da se nastavi koristiti demo zatvara se program (jer ima vise od 5 zapisa u tabeli).

Znaci ja sam samo trebao ovaj kod gore da uzmem serijski a sve ostalo sam sam radio. Mogu ti jedino zakaciti neki primjer za ekripciju i dekripciju ako hoces da vidis ali to enkripciju mozes sebi stimati kako ti godi. Pa ti javi i ja cu ga zakaciti.
 
Odgovor na temu

ex-Neznalac

Član broj: 118677
Poruke: 164
*.222.36-130.bih.net.ba.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb01.06.2007. u 19:21 - pre 172 meseci
E pozdrav "daddydrazen" , nije fazon meni očitati broj i reci da bi je ključ hdd broj + korijen iz 50.0000
nego meni je fazon kako to zapisati u registri ili u bazu ili u txt fajl pa kada se ključ slaze sa hdd brojem da mi vise netrazi i da učitava taj ključ iz registrtija ili iz bilo kojeg fajla i kako napraviti demo .

Et možeš da okačiš to ako zelis a ako se odnosi na moj problem HVALA !
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb01.06.2007. u 21:44 - pre 172 meseci
Ja sam jos pre vise od 15 godina resio taj problem sifriranja serijskog broja diska sa XOR operatorom i skoro je nemoguce bilo ga razbiti. I ne trebas da upisujes u registre, dovoljno je upisati u neki od windows foldera sa slicnim imenom i ekstenzijom kakva vec postoji, i sa tim datumom kao i fajlovi u tom folderu. Sto jednostavnije to bolje. Ima jos caka, ali ne treba bas sve reci.
rgdrajko
 
Odgovor na temu

ex-Neznalac

Član broj: 118677
Poruke: 164
*.tz.dlp172.bih.net.ba.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb01.06.2007. u 22:02 - pre 172 meseci
Pa daj nam onda tkoji primer da ljudi kojima to treba a i meni vise se nemucimo oko toga, pa neka onda svako za sebe mijenja zastitu, a u biti je potreban samo kostur svega toga.

Ajd pozdrav !
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb02.06.2007. u 01:44 - pre 172 meseci
@Neznalac
Posto si ti moj drug, evo ti kostur a ti mu dodaj: misice, kozu, organe i pokusaj da ga natjeras da ozivi. ;))
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

ex-Neznalac

Član broj: 118677
Poruke: 164
*.tz2.dlp402.bih.net.ba.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb02.06.2007. u 11:34 - pre 172 meseci
Hvala velika mom drugu "Ero S Ovoga Sveta", sad cu da vidim sta si mi okacio, pa da pokusam da nabildam ovog kostura sa proteinima i jos malo COD-a. HEHEHEHEHE.

A evo pogledaj sta sam ja napravio,ali mi nece da prijavi registraciju, u stvari on to prijavi ali ponovno msgbox da nije licencirano, sve sam pravilno napisao cod ali izgleda da nije dobar EVENT na onload, nemam pojma kojimu je.

Ajd LJEP POZDRAV .
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Gosovic
Sasa Gosovic
Beograd

Član broj: 24224
Poruke: 68
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb02.06.2007. u 12:58 - pre 172 meseci
A sto bas broj hard diska? Ja koristim ID procesora. Deluje mi kao da je sigurnije a i redje se menja.

Public Shared Function CpuId() As String

Dim strProcessorId As String = ""
Dim query As New System.Management.SelectQuery("Win32_processor")
Dim search As New System.Management.ManagementObjectSearcher(query)
Dim info As System.Management.ManagementObject

For Each info In search.Get()
strProcessorId = info("processorId").ToString()
Next

Return strProcessorId

End Function
 
Odgovor na temu

ex-Neznalac

Član broj: 118677
Poruke: 164
*.tz.dlp84.bih.net.ba.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb02.06.2007. u 13:10 - pre 172 meseci
Ma vise nije bitno sta se uzima nego,kako to sve uzeti i onda da se to registruje a uz to da bude i demo.
 
Odgovor na temu

ex-Neznalac

Član broj: 118677
Poruke: 164
*.tz.dlp242.bih.net.ba.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb02.06.2007. u 15:29 - pre 172 meseci
Neznam dali bih mi tko mogao prekucati ovaj cod ali da poziva broj iz txt fajla.

COD :
Na formi on load umanjuje broj u bazi za 1.

SQL = "SELECT * From RegisterProgram"
Me.datPrimaryRS.RecordSource = SQL
Me.datPrimaryRS.Refresh
Me.datPrimaryRS.Recordset.Edit
datPrimaryRS.Recordset.Fields(2) = datPrimaryRS.Recordset.Fields(2) - 1
datPrimaryRS.UpdateRecord


POTREBNO :

Da na on load na formi umanjuje broj iz datoteke .txt - odnosno broj iz txt fajla koji bih bio upisan.

datPrimaryRS - ovo mi je data resource sa konekcijom sa baze.

RegisterProgram - ovo je tabela u bazi



POZDRAV !
 
Odgovor na temu

ex-Neznalac

Član broj: 118677
Poruke: 164
*.tz2.dlp315.bih.net.ba.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb02.06.2007. u 17:22 - pre 172 meseci
Rjesio sam ovo sve, uskoro cu okaciti krajnje rjesenje za one koji imaju isti problem kao i ja sto sam ga imao.

I samo da kazem da ova funkcija za broj procesora nije ispravna i neradi.

POZDRAV !
 
Odgovor na temu

Gosovic
Sasa Gosovic
Beograd

Član broj: 24224
Poruke: 68
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb02.06.2007. u 18:03 - pre 172 meseci
U pitanju je VB.NET 2005 pa moguce da ne radi ako koristis obican VB.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: vezanje aplikacije za serijski broj hardvera u vb

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6228 | Odgovora: 20 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.