Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problemi sa skriptom za reset DB-a!!!

[es] :: PHP :: Problemi sa skriptom za reset DB-a!!!

[ Pregleda: 2024 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Milan041
Milan Grbic
Novi Sad

Član broj: 139838
Poruke: 8
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Problemi sa skriptom za reset DB-a!!!09.04.2007. u 18:47 - pre 188 meseci
Code:
<?
include("header.php");

/*
This tidbit sells all stocks and puts them in the Bank
include("lib/stocks.php");
        
if ($users[turnsused] <= $config[protection])
        TheEnd("Cannot trade on the stock market while under protection!");
 
//config & load

$height = 400;
$width = 25;
$users[stocks] = explode("|", $users[stocks]);
$stocknames = array();
$symbols = array();
$prices = array();
$days1 = array();
$days2 = array();
$days3 = array();
        
$q = mysql_safe_query("SELECT * FROM $stockdb;");
while($stock = mysql_fetch_array($q)) {
        $id = $stock['id'];
        $stocknames[$id] = $stock['name'];
        $symbols[$id] = $stock['symbol'];
        $prices[$id] = floor($stock['price']/1000) + $stock['boost'];
        if($prices[$id] > 200)
                $prices[$id] = 200;
        if($prices[$id] < 1)
                $prices[$id] = 1;
        $days1[$id] = floor($stock['days1']/1000);
        $days2[$id] = floor($stock['days2']/1000);
        $days3[$id] = floor($stock['days3']/1000);
}

echo "<pre>";
$pn = mysql_query("SELECT num FROM $playerdb;");
while($p = mysql_fetch_array($pn)) {
    $n = $p[num];
    $user = loadUser($n);
    $st = explode("|", $user[stocks]);
    $earned = 0;
    foreach($st as $id => $amt) {
        $earned += $amt * $prices[$id+1];
    }
    print_r($st);
    echo $earned."\n\n";
    echo $user[savings]."\n\n";
    $user[savings] += $earned;
    echo $user[savings]."\n\n";
    $user[stocks] = "";
//    saveUserData($user, "savings stocks", true);
}
echo "</pre>";
exit;
*/


if ($users[num] != 1)
    TheEnd("NISTE GLAVNI ADMINISTRATOR!");

if(isset($_POST['do_reset'])) {
    $cur_admin_pass = sqlsafeeval("SELECT password FROM $playerdb WHERE num=1;");

    mysql_safe_query("DROP TABLE `$prefix"."_banned`, `$prefix"."_bounties`, `$prefix"."_clan`, `$prefix"."_clanmarket`, `$prefix"."_code`, `$prefix"."_cron`, `$prefix"."_forums`, `$prefix"."_lottery`, `$prefix"."_market`, `$prefix"."_messages`, `$prefix"."_misc`, `$prefix"."_news2`, `$prefix"."_players`, `$prefix"."_posts`, `$prefix"."_send_mails`, `$prefix"."_stockmarket`, `$prefix"."_topics`, `$prefix"."_users`;");
    include("sql-setup.php");

    $root = loadUser(1);
    $root[password] = $cur_admin_pass;
    $lockdb = 0;        //to fool saveUserData
    saveUserData($root, "password");

    TheEnd("IGRA JE U FAZI RESETOVANJA!");
}

$tpl->display("dbadmin.html");
TheEnd("");
?>



Krenuo sam prvo od onoga oko cega treba da raspravljamo!Naime ovo je scripta za moju on line igru,ona bi trebala da kada se klikne na dugme reset vrati DB na 0 sto bi se reklo,sta mene zanima,meni treba db-a na 0 ali da ipak igraci koji su napravili naloge ostanu,jer sa ovim kodom se cak i oni brisu,a glupo je da ljudi moraju da se svakog 1. ponovo uclanjuju!Dakle treba se nesto izbaciti iz ovoga koda da se svi igraci vrate na pocetak,ali da ostanu registrovani,a ne i oni da nestanu!

Unapred hvala na odgovorima!
www.kraljevina.com/kraljevi ONLINE STRATEGIJA!!!
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: Problemi sa skriptom za reset DB-a!!!09.04.2007. u 19:17 - pre 188 meseci
Sačuvaj negde sadržaj tabele članova, onda odradi to brisanje i instalaciju tabela, pa pregazi ovom sačuvanom tabelom.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

Milan041
Milan Grbic
Novi Sad

Član broj: 139838
Poruke: 8
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Problemi sa skriptom za reset DB-a!!!11.04.2007. u 20:08 - pre 188 meseci
dobar predlog,samo sto ima jedna mala mana u njemu!!!Cuvanjem igrackih tabela,a kasnije posle reseta prelepljivanjem na praznu,ljudi ce imati sve kao i pre reseta,jer u toj tabeli su sacuvanmi i trenutni podaci!
www.kraljevina.com/kraljevi ONLINE STRATEGIJA!!!
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.sbb.co.yu.



+19 Profil

icon Re: Problemi sa skriptom za reset DB-a!!!12.04.2007. u 15:31 - pre 188 meseci
Prođi kroz sadržaj tabele i pobriši samo one kolone koje treba pre upisa,
kad se već nisi potrudio da nam daš strukturu tabela na uvid.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problemi sa skriptom za reset DB-a!!!

[ Pregleda: 2024 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.