Citat:
razocarana: E stvarno...mislila sam da si ozbiljniji,ali nema veze...ako jos nemas klince...imaces...vidjet ces...znat ces...ja ti nisam neka balavica da se tako ponasas prema meni...Uostalom hvala onima koji zele pomoci a onima koji se z...... njima jos vise hvala....Pozdrav od mene i HRISTOS VASKRSE
ozbiljniji?
našao sam vam službeno tumačenje Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Kaže se hvala, a ne "mislila sam da si ozbiljniji". ako nisi pročitala ponoviću
Citat:
U državljanstvo Republike Srbije može biti primljeno i lice rodjeno u drugoj republici ranije SFRJ koje je imalo državljanstvo te republike ili je državljanin druge države nastale na teritoriji ranije SFRJ, koje kao izbeglo, prognano ili raseljeno lice boravi na teritoriji Republike Srbije ili je izbeglo u inostranstvo.
ja sam mislio da ste vi ozbiljniji.
sad sam mrtav ozbiljan.
kažeš da ti dete ide u 9. razred.
da li neko od vas dvoje shvata kroz šta to dete treba da prođe? u koji razred će ovde da se upiše? ako se i upiše u srednju školu, kako će da prihvati program koji je zasnovan na osnovnoj školi u srbiji. vama je jezik osetno degradirao (ništa negativno ne mislim, klasična posledica života van zemlje porekla), kako li onda govori vaše dete. verovatno perfektno engleski i ko-zna-kako srpski.
to što ste se vas dvoje selili 100 puta, ne znači i da je vaše dete u stanju da se seli. sa kontinenta na kontinent. to što je vama budućnost, ili sadašnjost ne-idealna, možda i ozbiljno neprihvatljiva za život; to ne znači da je i njegova budućnost takva.
prvi iseljenici uvek imaju problema, posebno kada dolaze u stranu zemlju više "silom prilika" a manje sopstvenim snom.
druga generacija je ona koja taj problem nema, ona koja u celosti postaje deo društva. nemaju potrebu da se integrišu, oni su već integrisani.
tražili ste informacije, dobili ste informacije. izvinjavam se ako su vas moji usputni komentari povredili. samo sam želeo da budem kritičan.
ako imate para (a i ne treba mu mnogo para) ili kod nekoga - pošaljite dete u srbiju tokom raspusta. neka dođe, vidi, oseti, razmisli - i na kraju koliko god vam čudno zvučali, i odluči.
jer ipak je sve ovo samo zbog deteta.
srećni praznici!