Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brojac poseta

[es] :: Web dizajn i CSS :: Brojac poseta

[ Pregleda: 8825 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dejan86
podgorica

Član broj: 9943
Poruke: 16
*.crnagora.net



Profil

icon Brojac poseta09.07.2003. u 00:34 - pre 215 meseci
Treba mi jedna skripta,ako neko ima ili zna,za brojanje posjeta na sajtu.Znaci ne kao oni bravenet ili nesto tako vec samo broj recimo 012345 . I ako neko ima neku skriptu za jedan obican sat 15:25:31 npr.
Pozdrav!
 
Odgovor na temu

arsa x
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 11158
Poruke: 197
195.252.80.*

ICQ: 219800682
Sajt: www.internetdizajn.com


Profil

icon Re: Brojac poseta09.07.2003. u 01:03 - pre 215 meseci
Code:

<?php
// ovo ti je za vreme
 echo date("H:i:s");
?>

Naravno moras na serveru da imas podrsku za pha
A ovo drugo imam negde i postovacu sutra ako neko ne bude vec.....

Aj sad odo
 
Odgovor na temu

manca
N/A

Član broj: 460
Poruke: 1299
*.ptt.yu

Jabber: manca@elitesecurity.org
ICQ: 94432046
Sajt: www.mtldesign.co.sr


+1 Profil

icon Re: Brojac poseta09.07.2003. u 01:19 - pre 215 meseci
Evo ti jedna java skripta!Nije bas pouzdana ali radi, uz to ti ne treba nikakva podrska serveraa!
Code:

<script language="Javascript">
<!--
function getCookieVal (offset) {
var endstr = document.cookie.indexOf (";", offset); 
if (endstr == -1) 
endstr = document.cookie.length; 
return unescape(document.cookie.substring(offset, endstr));
}

function GetCookie (name) { 
var arg = name + "="; 
var alen = arg.length; 
var clen = document.cookie.length; 
var i = 0; 
while (i < clen) { 
var j = i + alen; 
if (document.cookie.substring(i, j) == arg) 
return getCookieVal (j); 
i = document.cookie.indexOf(" ", i) + 1; 
if (i == 0) break; 

return null;
}

function SetCookie (name, value) { 
var argv = SetCookie.arguments; 
var argc = SetCookie.arguments.length; 
var expires = (argc > 2) ? argv[2] : null; 
var path = (argc > 3) ? argv[3] : null; 
var domain = (argc > 4) ? argv[4] : null; 
var secure = (argc > 5) ? argv[5] : false; 
document.cookie = name + "=" + escape (value) + 
((expires == null) ? "" : ("; expires=" + expires.toGMTString())) 

((path == null) ? "" : ("; path=" + path)) + 
((domain == null) ? "" : ("; domain=" + domain)) + 
((secure == true) ? "; secure" : "");
}

function DeleteCookie(name) { 
var exp = new Date(); 
FixCookieDate (exp); // Correct for Mac bug
exp.setTime (exp.getTime() - 1); // This cookie is history 
var cval = GetCookie (name); 
if (cval != null) 
document.cookie = name + "=" + cval + "; expires=" + 
exp.toGMTString();
}

var expdate = new Date();
var num_visits;
expdate.setTime(expdate.getTime() + (5*24*60*60*1000));
if (!(num_visits = GetCookie("num_visits")))
num_visits = 0;
num_visits++;
SetCookie("num_visits",num_visits,expdate);
//-->
</script>
<script language="Javascript">
<!--
document.write("<font face=\"Times New Roman\"><font size=3><font color=FFFFFF>Do sada je bilo "+num_visits+" posetilaca na ovoj strani. </font></font></font>");
//-->
<!--Created By MTL Design Studio!
</script>



Keep the faith....
MTL Design Studio....
http://www.mtldesign.co.sr
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.dial.InfoSky.Net

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: Brojac poseta09.07.2003. u 03:43 - pre 215 meseci
Samo mi objasni kako to radi bez podrške servera, pošto ne pišem JS?
Znači, liniju po liniju.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Brojac poseta10.07.2003. u 16:56 - pre 215 meseci
Broj poseta smestas u cookies? Jesu li to posete jednog korisnika ili counter?
E i kad sam tu... kako da registrujem kada se neki img fajl skida sa mog sajta?
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Brojac poseta10.07.2003. u 17:10 - pre 215 meseci
Kako da „registruješ“? Pa pogledaj u neki log fajl koji drži tvoj server (Apache?).

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

arsa x
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 11158
Poruke: 197
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 219800682
Sajt: www.internetdizajn.com


Profil

icon Re: Brojac poseta10.07.2003. u 18:50 - pre 215 meseci
Najjednostavnije bi bilo ovako:
-Moras da napravis jedan prazan fajl u ovom slucaju brojac.txt-

Code:

<?php

//ovo je za brojac
$filename="c:\apache\htdocs\brojac.txt"; // stavi tvoju putanju

$f=fopen($filename,"r+");
$brojac = fread($f, filesize ($filename));
$brojac+=1;

fseek ( $f, 0);

fwrite($f, $brojac);
fclose($f);

echo $brojac;

?>


takodje moras da imas podrsku za php

Citat:
Manca
....

Nemoze javascript.... nije server side programing
Moglo bi ako bi trebalo da se prikazuje korisniku njegov broj poseta(ili otvorenih strana)
Aj sad odo
 
Odgovor na temu

arsa x
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 11158
Poruke: 197
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 219800682
Sajt: www.internetdizajn.com


Profil

icon Re: Brojac poseta10.07.2003. u 19:03 - pre 215 meseci
Citat:
tOwk
Kako da „registruješ“? Pa pogledaj u neki log fajl koji drži tvoj server (Apache?).

Ako ima coustom statistiku na sajtu .... Onda mu kompletna statistika nije na jednom mestu
Najbolje resenje je sve trbati u bazu i sa coustom queri-ima praviti statistiku po potrebi :)


Citat:
E i kad sam tu... kako da registrujem kada se neki img fajl skida sa mog sajta?


Moze i to uz prepravku moga koda
Code:

<img src="<?php include('slika.php'); ?>" width="500" height="500"> 


slika.php
Code:

<?php

$filename="c:\apache\htdocs\brojac.txt"; // stavi tvoju putanju
$f=fopen($filename,"r+");
$brojac = fread($f, filesize ($filename));
$brojac+=1;
fseek ( $f, 0);
fwrite($f, $brojac);
fclose($f);
echo "proba.gif";

?>


Aj sad odo
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Brojac poseta10.07.2003. u 19:40 - pre 215 meseci
Citat:
arsa x:
Ako ima coustom statistiku na sajtu .... Onda mu kompletna statistika nije na jednom mestu
Najbolje resenje je sve trbati u bazu i sa coustom queri-ima praviti statistiku po potrebi :)

Naravno da je to „najbolje“ rešenje — nije džaba uključena CustomLog direktiva za konfigurisanje Apache servera.


Citat:
Citat:
E i kad sam tu... kako da registrujem kada se neki img fajl skida sa mog sajta?


Moze i to uz prepravku moga koda
...

...koji ima nezgodne osobine da sprečava keširanje slika, onemogućava preuzimanje deo-po-deo slike (pa i sâmo nastavljanje pri preuzimanju), i sadrži loš „Content-type“ (da ne govorimo o ostalim zaglavljima).

Ma pusti sve to, važno je da radi, je li tako?

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

arsa x
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 11158
Poruke: 197
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 219800682
Sajt: www.internetdizajn.com


Profil

icon Re: Brojac poseta10.07.2003. u 20:25 - pre 215 meseci
-towk-
Ako pogledas kod(slika.php) videces da se samo sa echo naredbom(koja moze i na vrhu da stoji) ispisuje ime fajla slike.
Nerazumem tvoje objasnjenje u vezi toga ?
Aj sad odo
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.beograd-3.tehnicom.net

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Brojac poseta10.07.2003. u 20:40 - pre 215 meseci
Pa kako i da razumeš kada sam pogrešio — izvinjavam se što čitam nepažljivo ;-).

Ali, što se tiče tog rešenja, problem je što ono ne beleži broj učitavanja slike, već koliko puta je učitana stranica koja poziva tu sliku (tj. koliko puta se pojavio takav IMG tag sa istom referencom). Ako neko hoće da ponudi drugima da i spolja linkuju na sliku, to baš neće dobro raditi.

Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

arsa x
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 11158
Poruke: 197
*.ppp-bg.sezampro.yu

ICQ: 219800682
Sajt: www.internetdizajn.com


Profil

icon Re: Brojac poseta10.07.2003. u 22:30 - pre 215 meseci
dati onom ko hoce slike sa tvog sajta sledeci kod (kod je za "trecu sliku" )
Code:

<img src="<? echo implode ('', file ('http://tvojsajt/slika.php?sl=3?user=Mika')); ?>">



Slika "3" ima ime rand_niz_1.jpg koji je zabelezen u 3.txt.
Kada neko zatrazi sliku sa gornjim kodom generise se novi rand_niz_2 zapisije u 3.txt(naravno prvo procitamo da bismo znali ime "trece-slike" ) promenimo ime "trece slike" iz rand_niz1 u rand_niz_2 .Saljemo sa echo ime linka.
Kraj price ")

Mada bas nisam siguran da ce "moja ideja" imati masovnu primenu

Moguce da postoji i neko bolje resenje, posto si spomenuo da isporuka sa php-om nije najbolja

Aj sad odo
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
212.124.182.*

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Brojac poseta11.07.2003. u 01:36 - pre 214 meseci
Ne, ne, ne Mislio sam da pravim counter service u ASPu uz pomoc VB. E sad kad se kaunter pokaze da se poveca svaki put kad se dovlaci sa servera. To nisam uspeo da resim... dobro bi bilo kada bi imao img tag nesto kao onLoad, ali nema (
 
Odgovor na temu

arsa x
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 11158
Poruke: 197
195.252.80.*

ICQ: 219800682
Sajt: www.internetdizajn.com


Profil

icon Re: Brojac poseta11.07.2003. u 03:43 - pre 214 meseci
Citat:

Ne, ne, ne Mislio sam da pravim counter service u ASPu uz pomoc VB. E sad kad se kaunter pokaze da se poveca svaki put kad se dovlaci sa servera. To nisam uspeo da resim... dobro bi bilo kada bi imao img tag nesto kao onLoad, ali nema (


Pojasni mozda nadjemo resenje i za ASP....
Jel nije razmena linkova(banera)?

Aj sad odo
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
212.124.182.*

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Brojac poseta11.07.2003. u 21:04 - pre 214 meseci
Pa razmena bannera bi mozda i delovala nekako, tu je vec lako... mada ista je situacija i za prikaz tih bannera mora nekako da se napravi trigger za brojanje broja pregleda. A ista je stvar i za brojac poseta. Jos je teze napraviti generator jpg ili png slika (znam da postoji nesto u phpu valjda.) Ali i da se nadje neki dll koji to radi, opet je kontrola koja radi stvar o kojoj smio pricali malo zajebanija da se uradi, jer kako obican img tag da prenese podatak do servera?
 
Odgovor na temu

beli_the_king
Cr4cK_M45t3R_Fl45H
Z3rviz3R M4j5t0R
Bosna i Hercegovina

Član broj: 17421
Poruke: 33
*.as58.ob.bih.net.ba.

Jabber: beli_the_king@hotmail.com
ICQ: 248089766


Profil

icon Re: Brojac poseta09.11.2004. u 13:31 - pre 198 meseci
ja imam sajt statistic
al kako u napraviti da mi prikazue broj na sajtu
 
Odgovor na temu

BIG FOOT

Član broj: 2964
Poruke: 449
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: Brojac poseta10.11.2004. u 05:38 - pre 198 meseci
koje u?

Ako imas brojac onda samo njegov kod postavi na pocetnu stranicu.
AKO KORISTIS brojac sa nekog sajta kod ce ti dati taj sajt.
 
Odgovor na temu

Salindrija Filip
Interactive Media Designer
Zrenjanin, Srbija

Član broj: 142994
Poruke: 8
195.252.127.*

Sajt: www.filip.salindrija.com


Profil

icon Re: Brojac poseta05.06.2007. u 08:11 - pre 167 meseci
Brojač poseta:

Code:
<?
$brojac = "brojac.txt";

function displayCounter($brojac) {
        $fp = fopen("$brojac", "r");
        $num = fread( $fp, 100);
        $posete = ($num + 1);
        fclose($fp);
        $fa = fopen("$brojac", "w");
        fwrite( $fa, $posete, 100);
        fclose($fa);
        echo "Vi ste osoba broj: $posete koja je posetila sajt.";
}

displayCounter($brojac);
?>


A waking dream, worth being brave for, risking everything. The triumph of imagination over intelligence. Free at last...
 
Odgovor na temu

spezia

Član broj: 134818
Poruke: 355
*.beobug.com.



+6 Profil

icon Re: Brojac poseta07.06.2007. u 22:26 - pre 167 meseci
Posto ste dali ove jednostavne brojace.zanima me sledece:
Kako bi izgledao brojac za recimo trenutne posetioce ili posetioce u poslednjih 24 sata.Da li to moze uz par funkcija da se ubaci u gore navedene primere??ili je to vec komplikovanije.Verijem da ce ovo koristiti mnogima a i zasluzuje da se vec nadje u ovoj temi.Ili da neko predlozi jos neku vrstu brojaca koja bi nesto brojila...
 
Odgovor na temu

MileG
Mihael Gajičić
Dr.-Ing.

Član broj: 28981
Poruke: 987



+7 Profil

icon Re: Brojac poseta05.06.2009. u 02:10 - pre 143 meseci
Ili jednostavno http://www.statcounter.com i uzivaj...
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Brojac poseta

[ Pregleda: 8825 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.